Tarım Bakanlığı çok kötü yönetildi!

Ynt: Tarım Bakanlığı çok kötü yönetildi!

kaynari link=topic=85522.msg1021775#msg1021775 date=1441902151' Alıntı:
Tarım bakanlığı çok kötü yönetildi. %100 doğru olduğunu kabul edelim ve bir tarafa koyalım
Peki biz kendimizi ne kadar iyi yönetiyoruz? Hiç bu soruyu kendimize sorduk mu? Çiftçi olarak yada boş verin çiftçiyi insan olarak ne kadar birbirimize destek veriyoruz ne kadar birbirimize yardım ediyoruz?
Yaptığımız iş için ne kadar bilgi sahibiyiz? Ne kadar kendimizi geliştirmek, bilgimizi artırmak için çaba sarf ediyoruz?
Bu yaz hasat için köye gittim, hububat ürünleri kamyona doldurmak için, kim benden Elevatör istediyse isteklerini kırmadım müsait olduğum zamanda doldurmalarına yardım ettim, o yardım ettiğim insanlar ben ürünümü doldururken yanımdan geçerken selam dahi vermediler
Şimdi ben seneye aynı insanlığı gösterir miyim emin değilim
Okuldan arkadaşım olan aynı zamanda memur olan bir arkadaşım bu sene çiftçiliği bıraktı, neden biliyor musunuz? Verimden yada buğdayın para etmemesinden dolayı değil. Bırakmasının tek sebebi köyde insanların birbirine yardım etmemesidir kısaca insanlığın bitmesinden dolayıdır.
Herkesin birbirini tanıdığı köylerde dahi yardımseverlik kalmamış, insanlık bitmiş
ama biz tarım bakanlığı kötü yönetiliyormuş diye yorum yapıyoruz, keşke tek sorunumuz tarım bakanlığının kötü yönetilmesi olsaydı.
bu parti gider başka bir parti gelir işi düzeltebilir ama insanlık kaybolunca onu geri bulmak gerçekten zordur

hay yaşa! bu sene başkasından yardım istemekten bıktım ve gidip pahalı olduğunu bile bile ekipman aldım taksitle. İnsanlara yeri gelince her malzemeyi veriyoruz ama bize bir kaç kişi dışında yardım eden yok. Eğer kendin yapabiliyorsan yapacaksın bu işi başkasının ipiyle kuyuya inilmez. Zaten bu yüzden çiftçi kredi batağında. Dedem anlatır eskiden birinden borç isteyince 2. ye dedirtmezmiş. Şimdi bırak borç istemeyi para desen koşarak uzaklaşıyorlar :)

Tırnağı varsa Kaşınırsın, yoksa bakınırsın.dayım da 3 tane römork var .1 tane vermez .kayınpederimde biçer döver var,biçmez .hadi g elinde yardım sever olun .gece fabrikada çalışıyorum gündüz köyde.az önce odun kesmek ten geldim.az sonra işe gidicem.cam fabrikasında bakımcıyım. Çok çalışıyorum çünkü yardım eden kimse yok.rabbim ekmeğini topraktan kazananlara yardım etsin.

1-) İmam >>> cemaat.

2-) son 10 yılda 600.000 çiftçi üretimden çekildi. Memurluk gibi ek işi olan tuzu kurular değil bunlar. Gerçek çiftçi.

Tarımsal istihdam oranı Fransa ' nın altına düştü.

Tekrar ediyorum. Tarım alanında çalışan insan sayısı, oran olarak dünyada, tarımsal mekanizasyonu en gelişmiş ülkelerden biri olan Fransa ' nın altına düştü.

Tehlike çanı ötmüyor artık. Kafamıza vuruyor. Köyde yaşayan insan yok artık.

Ama olur mu? Ülke tarımın bu hale gelmesinin tek sebebi var:

Köydeki insanların yardımlaşma duygularının körlemesi. Sinerji yaratamıyorlar artık:D

Evet. Kesinlikle bu yüzden :D :D

Sinirlerim bozuldu :D

Tarımsal arazilerde ne kadar fazla insan geçim sağlamaya
çalışırsa o kadar insan aç kalır..
köyde ikamet eden;
ve en az 1000 dekar işleyen bir çiftçi rahat eder.
100 dekar işleyen zor geçinir şikayet eder..
3-5 dekar işleyen ise ki bu genelde yaygın..
en küçük ve ezilen çiftçidir.... hem şikayet eder,hem bankaya borçları ödeyemez;geleceği yoktur.. aç gezer...
bir çiftçi en az 2000 dekar işlemeli...
büyük traktörler büyük ekipmanlarla..
iyi kazanmalı şikayet etmemeli...
geri kalan ne olacak...
işte burada DEVLETin ve bakanlıkların...
başındaki kafa adamların görevi başlar..
her ile ilçeye üretim fabrikaları zorunlu açılmak zorunda olmalı..
misal koç....
2.üretim tesisini aynı ilde değil devletin gösterdiği yerde kurmalı..
bu açılan tesislerde köylere ve onların yeni nesillerine iş verilmeli
sanayi üretimi yaptırılıp ticareti dünyaya yaymalı..
Köylü halkı 3-5-10 dekar tarla ekmeden kurtarıp..
sanayi ve üretim v.s her alanda maharet kazandırılmalı
siz kalkıp 50 dekar bile işleyen adama mazotu gübreyi ve diğer
giderlerini tamamen karşılasanız dahi şikayet eder..
köylerdeki 3000 dekarlık araziye 50 hane sıkıştırmanın anlamı yok.

adamın 50 dekar tarlası var gitmiş krediyle elden borçla altınla 150 bin tl ' ye traktör almış..

beyler biz neyin hesabını yapıyoruz.. anlamıyorum..

zaten herşey apaçık belli..

İnsanlık, iyilik yapmak sanki siyasete endeksli? Hükümet ülkeyi iyi yönetirse insanlık yükseliyor yönetemezse insanlık kaybolur
Varmı böyle bir mantık? Komşunuza,arkadaşınıza yardım etmek için hükümetin politikalarına göre mi karar veriyorsunuz?
Yani hükümet sinerji yaratınca insanlığınız artıyor sinerji yaratmazsa insanlığınız olmuyor
Bu mantık zaten insanlığın çoktan bittiğinin kanıtıdır