Kafamdaki çeşit bu güzel koçanları vardı deneyen arkadaşlar var mı acaba
Turgut abi sıra üssü kaç cm ekim yaptın bide bakımın nasıldı abi?
Maşallah güzel bi bakım yapmıssın abi[emoji106]16cm ayarladım bakımda 25 kğ tabana 15-15-15 verdim ara sürümde 20 kg üre damla sulamadanda 10 kg üre ve 3 kg da potasyum nitrat verdim yalnız suyu 10-12 günde sulamaya çalıştım
Biz mısır işini yeni başladık geçtiğimiz yıl Dekalb 6630 ektim dekar verimi 1300 zor yaptı bakım aynı gübreleme aynı diğer araziye de 6724 ektim 1525 kg aldım aynı zamanda bu çeşitlerin fao su yüksek havalar yağışlı gittiği zaman hasat yapılamıyor arkadaşların bazıları bu çeşitleri daha birkaç gün oldu hasat edeli rutubet 18-20 olarak biçtiler toprak yapısıda ağır değil işlemesi kolay kırmızı toprak yalnız bazı arkadaşlarda bu çeşitten ektiler (SY miami) 1250 kg aldılar ama sadece 25 kg 15-15-15 ekimde 20 kg üre ara sürerken verdiler üç veya dört defa suladılar
Volkan abi Dekalp 6630 hem tanelik hem slajlık bir çeşit. LG 30.692 ve 30.597 güzel boyları vardı LG'nin mühendis arkadaş yanlış hatırlamıyosam slajdan gelen tanelik çeşit bunlar demişdi.Arkadaşlar danelik olarakta verim alabikeceğimiz silajlık çeşitler hakkında bilgisi olan varmı.
Bu sezon bazı sebeplerden biçimi geciken mısırlarımız silajda verim kaybı yaşattı bu gibi durumlarda silajlık tarlayı daneye bırakabileceğimiz bir çeşit önerisi ve deneyimi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Okan Sağolasın kardeşim.Volkan abi Dekalp 6630 hem tanelik hem slajlık bir çeşit. LG 30.692 ve 30.597 güzel boyları vardı LG'nin mühendis arkadaş yanlış hatırlamıyosam slajdan gelen tanelik çeşit bunlar demişdi.
Abi slaja biçelim dedik sonra başka bi arkadaş da artmış oradan yolladık onun için bende bilmiyorum ama gayet güzel boyları ve beden kalınlığı oluyor. Tohum konusunda orada bulamadığın tohumu buradan temin ederiz abi. Bana kalırsa de kalpten başka marka tohumlarıda dene abi.Okan Sağolasın kardeşim.
Bizim buralarda dekalp birazdaha baskın hemde bayiliği tanıdığımız bi esnafta. O birazdaha cazip geliyo. Peki 6630 silaj verimi olarak ne yaparki. Araştırdım hep daneye biçmişler.