Böylelikle en az 15 gün erken ekim yapıyorlar, ayrıca erken fazla yağışların kökte toplanmasını engel oluyorlar.Adana İzmir taraflarında sırt çekip ekliyorlar mısırı,
Böylelikle en az 15 gün erken ekim yapıyorlar, ayrıca erken fazla yağışların kökte toplanmasını engel oluyorlar.Adana İzmir taraflarında sırt çekip ekliyorlar mısırı,
Çapraz Ekim de damlamayı yine 140 cm yemi döşğyeceksiniz yoksa her 70 cm yemi döşeyeveksiniz. Bence Gübre ve sulamayı %30 arttırılırsa verim alınabilir neden alınmasın ki
Mısır verimini en büyük etkiliyen faktör su dur.
Damlama ile haftada 1 sefer sulama yapılmalıdır. Sık sık ama az az sulanıp sürekli olarak rutubetli olmalı.
Gelelim sorulmayan sorulara,,
Sıra üzeri kaç cm ekilmeli?
Ara çapa yapılmalı mı? (tavsiye edilmiyor)
Suyunu ne zaman kesmeli?
Özellikle hangi ot ilacı kullanılmalı?
Damlamalar toplanırken otlar tutuyo buna nasıl bi çözüm bulunmalı?
Yan yana iki parsel vardı birini 14.5 diğerini 16 cm de ektim aynı verimi aldım. Ara çapası yapmadığım yeri daha biçemedim. Bu sene ot ilaçlarında çoğu yere amin attım herhangi bi durdurma ve verim kaybı olmadı bana göre. Damlama toplarken otlu tarlaları sevmiyorum biçildikten sonra tekrar geziyoruz sıkıntılı yerleri.Mısır verimini en büyük etkiliyen faktör su dur.
Damlama ile haftada 1 sefer sulama yapılmalıdır. Sık sık ama az az sulanıp sürekli olarak rutubetli olmalı.
Gelelim sorulmayan sorulara,,
Sıra üzeri kaç cm ekilmeli?
Ara çapa yapılmalı mı? (tavsiye edilmiyor)
Suyunu ne zaman kesmeli?
Özellikle hangi ot ilacı kullanılmalı?
Damlamalar toplanırken otlar tutuyo buna nasıl bi çözüm bulunmalı?
Bnde ektim, frezeli ara çapasıda çektim, yinede orttan dolayı Damlamalar rezil oldu, ot ilacı olarakta mustang attım pişmanım 1300 kg aldım.Yan yana iki parsel vardı birini 14.5 diğerini 16 cm de ektim aynı verimi aldım. Ara çapası yapmadığım yeri daha biçemedim. Bu sene ot ilaçlarında çoğu yere amin attım herhangi bi durdurma ve verim kaybı olmadı bana göre. Damlama toplarken otlu tarlaları sevmiyorum biçildikten sonra tekrar geziyoruz sıkıntılı yerleri.
Arrat ta attım ama bu sene yine amin atmayı düşünüyorum. Yerine göre verim aldık ama ota boğdurmayacaksın.Bnde ektim, frezeli ara çapasıda çektim, yinede orttan dolayı Damlamalar rezil oldu, ot ilacı olarakta mustang attım pişmanım 1300 kg aldım.
Adengo kullansaydınız tarlanızın ot durumunu bilmiyorum ama çok daha yüksek verimler alabilirdiniz.Bnde ektim, frezeli ara çapasıda çektim, yinede orttan dolayı Damlamalar rezil oldu, ot ilacı olarakta mustang attım pişmanım 1300 kg aldım.
Pazarcılar geliyormu satışı nasıl yapmayı planlıyorsunuzMerhaba tanelik mısır değilde bu şeker mısırı ekenler var mı aranızda 2019 da inşallah şeker mısırı ekmek istiyorum hangi marka tohumu kullanmalıyım, dekara düşen bitki sıklığım ne olmalı, ekeceğim şehir Yozgat. Su sıkıntımız yok kuyulu tarlaya ekeceğim, hasadı nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Pazarcılar geliyormu satışı nasıl yapmayı planlıyorsunuz
Kws Kefrankosu deneyen varmi?Verim ve nem nasilEktiğim alanın %80 Dekalp 6630 idi seneye may tohumun capuzi, KWS kefrancoz, ve LG tohumun çeşitlerini ekeceğim.
Callenger pazar değeri yüksektir alıcı için fark etmezse vega f1 23 cm sık olursa mantar oluyorAlacak adam buldum toptan satacam hepsini
Callenger pazar değeri yüksektir alıcı için fark etmezse vega f1 23 cm sık olursa mantar oluyor
Bence hiç deneme 70 cm sıra üstü 21 cm 23 cm olınca bile mantar çok oluyor bizde eskişehirde ekiyoz 105 günde hasat olıyor birde seker mısırı tohumu pahalı oluyor ölü tohum oldugu için çekirdek diski ile ekiyoz mısır diski ile tekleme olmuyorChallenger ekmeyi düşünüyorum ama iç anadolu için uygunmudur internet sitesinde 85-90 günlük çeşit yazıyor lakin yetiştirilme haritası yok. Ayrıca ekim şekli 45cm sıra arası şeklinde olabilir. 70cm sıra arası mibzeri bulmamız biraz zor ama denersem bulurum.
Bence hiç deneme 70 cm sıra üstü 21 cm 23 cm olınca bile mantar çok oluyor bizde eskişehirde ekiyoz 105 günde hasat olıyor birde seker mısırı tohumu pahalı oluyor ölü tohum oldugu için çekirdek diski ile ekiyoz mısır diski ile tekleme olmuyor
Rastık oluyor biz sirketlere ekiyoz bu sene dönüm maliyeti 160-200 arası diye duyduk. Çift düşerse koçan tutmuyor tekleme iyi olması gerekiyor 50 taban 40 üst yeterli 3 kilo patosyum nitrat iyi bakarsan 2ton alınsınMantar derken çeşitli mantar hastalıkları var bunlardan hangisi hastalık yapıyor. Ölü tohum olması çıkışların zor olması mı yoksa. Şeker mısır tohumu pnömatik makine ile ekimi uğraştırıyor mu. Tohum fiyatları ne kadar siz kaç liraya aldınız.
Ayrıca verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim