Tamamen Yerli LPG’li Traktör

Ynt: Tamamen Yerli LPG’li Traktör

TAMAM bir bu eksikti oda geldi hoş geldi . teknololoji iyi bir gelişme ama bizlere ne gibi avantaj sağlıyacak sonunçta LPG yi traköre koymak için her gün köyden çiftlikten çıkıp istasyonmu arıyacağız.tarlada LPG bitti bırak sen bir çantaya koyup gazı götürme şansımız yok . zamanla BİO dizel muhabbeti vardı kanola ekimi yapıldı sonra bunu traktör yerine insanlara yedirmeye başladılar. bizler üretip bizim kulanacağımız şeyleri .buna başka söylencek söz bulamıyorum. yinede hayırlısı olsun derim... :S alk-*s alk-*s alk-*s

sağolasın nail abi.. haberi okudum.. işlem bitmiş şimdi sırada ab ülkelerine ihracat varmış gündemde.
öncelikle kendi memleketine satsalardı şaşardım zaten. modası geçtikten sonra.. bizim havamız, suyumuz kirlendikten sonra bize de görmek kullanmak nasip olur artık.

haden yaşadınız tümo cular.Fabrika isteyen müşterilerinin tümolarını LPG ye modifiye edecekmiş.ayrıtı haberin son satırında yazıyor..

bu mammayı bize yedirmezler.60 kr mazot u 5 katı fiyata satıyorlar.20 kr luk lpg yi de 10 katı fiyatına.yarın bir ayarlama yaparlar.lpg 3 lira oluverir.çalışma güzel de.Ayrıntı haberdeki gibi;avrupa ülkeleri için güzel.adamlar hedefimiz avrupa pazarı diye boşona konuşmuyorlar.

ali_kockaya link=topic=30397.msg256580#msg256580 date=1267118793' Alıntı:
aslında biogaz la çalışan bir traktör yapacaklar.devlet tarım işletmelerine küçük çapta biogaz tesisi kurulması için faizsiz kredi verecek.hayvan tersi ile biogaz üretimi yapıp mazot mailyetini sıfırlayacaksın.yılda 15-20 bin mazota veren çiftçinin para cebinde kalacak.bak o zaman çiftçinin yaşam standardı nasıl yükseliyor...
bizim burada bır arkadas donusturulmus yakıt kullandı kanola kullanarak elde edıyordu... traktorunu 2 yılda satmaya yetıstıremedı... uygun yakıt sıstemlı traktor de ıster ali abi bunun yanına... ben boyle dsunuyorum... sımdı uygun yakıt sıstemlı traktor e gecıs donemı yasarız ozamnda adamlar yuksek fıyatlara satmaya kalkarlar bıze... cık işin içinden cıkabılırsen.. ama bunu ucuza mal edıp satarsa fırmalar dedıgın gıbı standartlarımız tavan yapar abı 20 yıl oncekı cıftcı gıbı cebımız dolu olur yıne inşallah...

guncel bır konuyu tumosan nın değerlendırıp gerceklestırmesı mutluluk vericı calısanlarını saygı duyuyorum.

bu proje sadece tümosanamı patentlimi acaba ? tümosana aitse eğer gerçektende gurur verici olur.güzel bir girişim. iç piyasaya verilmeyip ihraç olarak yapılırsa o zaman işte tadı tuzu olmaz işin. noo*-*-

akşam haberlerinde de cıktı tek sorun tarım kredi koop. lara lpg gelmesi oda olursa wc yede traktörle gideriz emeği geçenlerin eline sağlık piyasa da dizel lpg arttı istanbulda lpg li minibüsler mevcut deutzlar

arkadaşlar bu sistemde lpg yi mazotun tam yanmasını sağlamak için kullanılıyor.Bunu tır ve kamyonlara uygulayan yerli bir firma var,sonradan uygulama tabii ki ek maliyet getirir.Orjinalden hem de daha ucuza vatana millete hayırlı olsun.

traktör işmakınasıdır lpg güçü ile iş yapmaz saten tümosan 1yıl kullanmadan açılmadık yeri kalmıyo lpgli hiç düğünmek istemiyom nolur[bag][/bag]

ya bi lpg li bi arabam vardı şimdi onada binemiyecez devlet bu traktörü görmesin 3 tl cıkar lpb belkide daha fazla

karlıdağ link=topic=30397.msg256943#msg256943 date=1267231582' Alıntı:
traktör işmakınasıdır lpg güçü ile iş yapmaz saten tümosan 1yıl kullanmadan açılmadık yeri kalmıyo lpgli hiç düğünmek istemiyom nolur[bag][/bag]
ya iş yaparsa ,insanlar emek vermiş bir yola çıkmış hemde bunu yapan bir türk firması,destek olucağınıza köstek olmayalım,bekleyelim görelim traktörler çıksın piyasaya düşsün çiftçinin eline,ondan sonra artısı eksisi ne varsa dökelim... ben bayi olarak hemde tümosan kullanıcısı bir çiftçi olarak şu anda traktörleri merakla bekliyorum,umarım çiftçimiz adına hayırlı bir işe el atmışlardır,umarım çiftçimizin yakıt derdine deva olur.ne diyelim Allah utandırmasın...

köylü link=topic=30397.msg258006#msg258006 date=1267554342' Alıntı:
ya peki tarlada gaz bitti.bidonla gazı nasıl alacgız.yoksa gaz tankerlerimi alacagız.

çay pişirmek için götürdüğün piknik tüpünü takıp eve döneceksin.

oda olmadı eve Tlf. edecen mutfaktaki tüpü söküp getirecekler.