Süt Hayvancılığı yapanlardan yardım ltf

Peki sizlere daha genelbişey srayım. Tüm aşılarını yaptık rasynu doğru verdik hayvanlarda çocugumuz gibi baktık. açık beside Hastalanma ihtimallleri baya düşer mi?
Cok düşer amac bu zaten
Abi sen sut isletmesinden anlarsın diye sana soruyom şimdi 200 baş sağmal simental olan sıyırıcılı serbest durak ahırlı işletmede kaç personel ne için calısmalıdır 200 baş icin kacli sagimhane lazim birde bir inegin sagimhaneye giris ve cikisi ortalama kac dakika surer

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
10 ila 25 baslik balik kilcigi sagimhane 2 ila 1.5 satte bitmmeli
Hayvan basi 5 dkk gibi
Personel icin sistem cok onemli 2 kisi den fazla olmamali bence

Büyük danalardan alıştırmalar hocam duydum su gibi iciyormus nasil olur denemedim hic bende biberon ile veriyorum sutu küçükler narin nazik oluyor

her zaman biberonla vermek doğru. uzun süre emzirilen ineklerde (et ırkı, sağılmayan inekler), buzağılar sütü emerken, süt işkembeye değil, doğrudan mideye geçer. süt proteini çok değerli. işkembeye giderse, bakteriler süt proteinini parçalar.

buzağılar sütü, emzirme ile ya da biberonla almalı.

• Beğen
Tepkiler: ismail_17
Sağımhane konusunda 2'li yerine ortadan geçen tek bir hatta mantıklı. Bizde 1x10'lu sistem var ama süt hattı ortadan geçtiği için başlıkları 2 tarafa da takabiliyoruz. Böylece bir taraf sağılırken diğer tarafa inekler sokulup memeleri yıkanıyor. Çift taraflı sistemlerde olduğu gibi bekleme olmuyor, 60 hayvan 45 dakika'da sağılıyor.

Sağımhane konusunda 2'li yerine ortadan geçen tek bir hatta mantıklı. Bizde 1x10'lu sistem var ama süt hattı ortadan geçtiği için başlıkları 2 tarafa da takabiliyoruz. Böylece bir taraf sağılırken diğer tarafa inekler sokulup memeleri yıkanıyor. Çift taraflı sistemlerde olduğu gibi bekleme olmuyor, 60 hayvan 45 dakika'da sağılıyor.
60 hayvanı 1x10 lu sistemde mi 45 dk da sağım işlemini tamamlıyorsunuz? 2x10 olsa 20 25 dakikaya düsermi? Siz 1x10 lu sistemde kac isci calistiriyorsunuz? Ayri ayri cevap yazarsaniz sevinirim sağolun

1x10'lu sistemle 60 hayvan 45 dakika sürüyor.
2x10 olsa az çok aynı olur, bizim sistemde işçinin boş anı olmuyor. Bir taraf sağılırken diğer tarafta ki hayvanları içeri sokuyor ve sağıma hazırlıyor. 2x10 olsa hepsi aynı anda girecek, hepsini yıkayıp başlıkları takıp sağılmaları bitene kadar 4-5 dakika boş bekleyecek, bizim sistemde o boş bekleme olmuyor.
Sağımı karı koca iki kişi yapıyorlar.

1x10'lu sistemle 60 hayvan 45 dakika sürüyor.
2x10 olsa az çok aynı olur, bizim sistemde işçinin boş anı olmuyor. Bir taraf sağılırken diğer tarafta ki hayvanları içeri sokuyor ve sağıma hazırlıyor. 2x10 olsa hepsi aynı anda girecek, hepsini yıkayıp başlıkları takıp sağılmaları bitene kadar 4-5 dakika boş bekleyecek, bizim sistemde o boş bekleme olmuyor.
Sağımı karı koca iki kişi yapıyorlar.
200 sağmal ineği 1 saatte sağabilmek için kaçlı bi sağımhane ve kac kişi gereklidir? Bide abi sizin 60 tane hangi ırk hayvan var ithal mi geldi bide sürü ortalaması kaç litre?

200 sağmalı bir saatte sağmak için 2x20'li sistem ve en az 2 kişi gerekir sanırım. Yalnız o kadar hayvanı 1 saatte sağmayı isteme sebebiniz nedir? Kendiniz sağacaksanız zamandan tasarruf etme isteğini anlarım da işçi çalıştırılacaksa 1 saatte değil 2 saatte sağsın çok dert değil. 2x20'lik sistemle 2x10 veya 12'lik sistem kurmak arasında çok büyük maliyet farkı olur.

Bizim sürü şuan 40 simental 20 holştayn şeklinde, günlük ortalama 25-26 arası ama simentallerden buzağısının hatrına sürüde tuttuklarımız, yani ortalamanın çok altında verimi olanlar var. Simentaller Avusturya'dan ithaller, holştaynlar yerli.

200 sağmalı bir saatte sağmak için 2x20'li sistem ve en az 2 kişi gerekir sanırım. Yalnız o kadar hayvanı 1 saatte sağmayı isteme sebebiniz nedir? Kendiniz sağacaksanız zamandan tasarruf etme isteğini anlarım da işçi çalıştırılacaksa 1 saatte değil 2 saatte sağsın çok dert değil. 2x20'lik sistemle 2x10 veya 12'lik sistem kurmak arasında çok büyük maliyet farkı olur.

Bizim sürü şuan 40 simental 20 holştayn şeklinde, günlük ortalama 25-26 arası ama simentallerden buzağısının hatrına sürüde tuttuklarımız, yani ortalamanın çok altında verimi olanlar var. Simentaller Avusturya'dan ithaller, holştaynlar yerli.
1) ben bilgi almak icin sordum. 2x20 li sistem ile 2x10 lu sistem arasında fiyat farkı nedir?
2) zaten abi benim öncelik istedigim şey işçilik düşürmek işçilik nasıl düşecekse benim için iyisi odur sence en düşük işcilik gerektiren nedir?
3) ithal simentallerinizin ortalaması nedir simentallerin kalitelisi 24 25 litre süt veriyor diye duyuyoruz. Sizinki nasil

Minimum işçilik diyorsan robot derim ama 200 sağmal için tanesi 600 bin liradan 4 tane alman lazım. Fiyat konusu çok değişken, 2x8 Delaval alacağın paraya (100 bin avro) 2x20 yerli sistem yaptırırsın.

2. laktasyon da verimi düşük olan 3-5 tane hariç ortalama 23-24 litre veriyorlar, yem olarak çok yüklenmiyoruz hayvanlara ama günde 3 sağım yapıyoruz %10 civarı etkisi oluyor süte.

Minimum işçilik diyorsan robot derim ama 200 sağmal için tanesi 600 bin liradan 4 tane alman lazım. Fiyat konusu çok değişken, 2x8 Delaval alacağın paraya (100 bin avro) 2x20 yerli sistem yaptırırsın.

2. laktasyon da verimi düşük olan 3-5 tane hariç ortalama 23-24 litre veriyorlar, yem olarak çok yüklenmiyoruz hayvanlara ama günde 3 sağım yapıyoruz %10 civarı etkisi oluyor süte.
Rasyonda ne var sizin?
Bide abi 100 bin avroya 2x20 yerli ile 2x8 delevalın farkı nedir sizce?

Bizim rasyon ayrıntıları değişmekle birlikte 22kg silaj, 4kg yonca, 2kg saman, 3kg fiğ ve 8kg ayyem elmas süt yemi.
Delaval yüzyılda bir bozulur, yerlinin ne yapacağı belli olmaz ama bozulmayan delaval'ın sırf yıllık bakımına 40-50 bin lira para verirsiniz.

Bizim rasyon ayrıntıları değişmekle birlikte 22kg silaj, 4kg yonca, 2kg saman, 3kg fiğ ve 8kg ayyem elmas süt yemi.
Delaval yüzyılda bir bozulur, yerlinin ne yapacağı belli olmaz ama bozulmayan delaval'ın sırf yıllık bakımına 40-50 bin lira para verirsiniz.
Anladım abi teşekür ederim yerli alıp senede bir 10 bin tl harcasak bozulma ihtimali yüksek olan yerleri yenilesek genede sene içersinde problem çıkarırmı sen deleval mı kullanıyorsun yerlimi