5 lt sut 30 tl orjinal kapakta markasiz3satiyor bayada müşterisi var.... Ürününü kendisi son tüketiciye ulastiramayan bu işi yapmasın.
Bu kendi yemini üretme olayı çok bir katkı sunmuyor bir işçi yevmiye si 150 TL olmuş ha arkadaşın dediği gibi devlet herşeyi biliyor çiftciler de ufak bilinçlenecek vatandaş bilinçlenecek gidip marketten koşa koşa süt almayacak yoğurt almayacak süt marketleri tercih edecek etrafta hiç duyulmadı hastalıklar çıkıyor ne yediğimiz belli ne içtiğimizKendi yemini üretmek için tarım yapan küçük çiftçi ve hayvancıya ek bir destekleme yapması lazım devletin. Büyüğü de kaçırma küçüğü de ezdirme, politika bu olursa küçük üretici çarklarını çevirebilirse zam da istemez enflasyon da tetiklenmez. Sadece süt fiyatını arttırıp hayvancıya nefes aldırmakla bitmiyorki mesele. Süt ürünleri düşük gelir gruplarının ana tüketim maddelerinden. Yukarıda yazıda haklılık payları var. Ancak cefasını da küçük çaplı hayvancılık yapanlar çekmemeli. Devletten tonla maaş alan memurlar, uzmanlar bu işe adam gibi eğilse eldeki kaynaklarla çok daha iyi bir sübvansiyon politikası oluşturulur da herkes kendi karnı doyuyor mu ona bakıyor.
Devlet vergi felan alıyor ondan da destekliyor ama onlarda ucuz fiyat sunacağız diye git gide kalite düşüyor ürünler kalitesizleşiyor aslında hayat standardımız çok düşüyor en basitinden eski elmalarımız kaldı mı sadece süslü ama tatsız elma gıbı şeyler çoğaldıÜlkenin ekonomi çevirisini bu marketlere bagladılar
Tam yorumlayamadım hocamAtın gözlerinde kapalı gözlük var, üzerindeki jokey becerikli ise yarışı kazanır.
Yani aldığına değecek bir kazanç olursa alınabilir gibi birşey dedi galibaTam yorumlayamadım hocam
Bizim ilçede kasaplar hep hayvancılık yapar aslı .5 lt sut 30 tl orjinal kapakta markasiz3satiyor bayada müşterisi var.... Ürününü kendisi son tüketiciye ulastiramayan bu işi yapmasın.
Şöyle hocam, yem bitkisi eken, arpasını buğdayını eken, adam hayvancılık da yapıyorsa küçük çapta o adama süt desteği buzağı desteği vs daha fazla olacak. Büyük işletmeler zaten toplu alımlarla ve sermaye güçleriyle maliyetlerini düşürebiliyor, küçük ölçekli üretim yapan adamın maliyeti yüksek en büyük problem bu. Devlet bu adamı korursa ayrıca yem bitkisi de üretiyor kendi hayvanına kendi üretim yapıyor, ithalatın azalmasına da destek oluyor kendi çapında. Bu adam devletin gözünde çok değerli olmalı.Bu kendi yemini üretme olayı çok bir katkı sunmuyor bir işçi yevmiye si 150 TL olmuş ha arkadaşın dediği gibi devlet herşeyi biliyor çiftciler de ufak bilinçlenecek vatandaş bilinçlenecek gidip marketten koşa koşa süt almayacak yoğurt almayacak süt marketleri tercih edecek etrafta hiç duyulmadı hastalıklar çıkıyor ne yediğimiz belli ne içtiğimiz
Çok güzel bir yazı demek istediğiniz çok güzel ama devlet bir taraf zengin öbür taraf proleterya düzeninde ezilsin istiyor aile işletmesi yerinde üretim sağlar çok güzel olur büyük şehirler o kadar kalabalık olmaz ama kim yapar bilmiyoruzŞöyle hocam, yem bitkisi eken, arpasını buğdayını eken, adam hayvancılık da yapıyorsa küçük çapta o adama süt desteği buzağı desteği vs daha fazla olacak. Büyük işletmeler zaten toplu alımlarla ve sermaye güçleriyle maliyetlerini düşürebiliyor, küçük ölçekli üretim yapan adamın maliyeti yüksek en büyük problem bu. Devlet bu adamı korursa ayrıca yem bitkisi de üretiyor kendi hayvanına kendi üretim yapıyor, ithalatın azalmasına da destek oluyor kendi çapında. Bu adam devletin gözünde çok değerli olmalı.
Bizim memur, uzman, odalardaki kadrolar vs işin kolayına kaçıyor. Büyük üretici desteklensin elindeki parayı yatırıma dönüştürsün, üretime istihdama destek olsun diye diye her türlü destek, istisna, muafiyet sunuluyor. 100 tane büyük işletmenin kağıt-kürek işleri mesaisi de kolay geliyor memura. 10bin tane küçük çaplı üreticiyle uğraşmak da zoruna gidiyor bizim memurun. Halbuki ilmek ilmek işlemek gerek. Kobi vasfında değerlendirmeli devlet, görünmeyen istihdam aynı zamanda.
Bir de şu mevzu var büyük işletmelerde büyük üretim oluyor bölgesel. Sonra Türkiyenin 4 bir yanına o bölgeden taşınıyor ve kara yolu ile. Meyvesi sebzesi eti sütü hep böyle. Halbuki her bölgede her çeşit üretime farklı farklı destekler verilerek maliyetleri düşürecek ve bölgesel tüketim miktarını yerel üreticiden karşılama stratejisi uygulanabilse o zaman aracılar da fahiş karlılık ile çalışamaz.
Çok uzun meşakkatli iyi analiz ve raporlama isteyen, büyük mesai isteyen işler bunlar ancak işte bizim mühendislerimiz memurlarımız uzmanlarımız bilgisayardan çıktı alıp imza attırmaktan başka bir iş yapamadığı için bu kadrolar ile çok zor.
Bazı belediyelerin güzel projeleri oluyor aslında. Bölgesel kalkınma ajansları çapında yapılsa uygulanabilir de işte bu işler için ek kadrolar gerekli mevcut kadrolar ile planlaması bile yapılamaz. İklimsel avantajı olan üreticiler güzel üretim yapıyor iyi kar ediyorlar ama orda da pastanın büyüğünü yine aracılar yiyor. Putin bile düynada kendi ülkesinde en hakim lider ama o bile bu aracılarla baş edemiyor. Dünyadaki sistem işte küresel liberalizm uysan olmuyor uymasan yine olmuyor çok zor iş. Bu işler odalardan başlamalı ama odaların durumu belli ne diyim. Ben hayvancılık yapmıyorum sapı samanı depoya koyuyorum. Şu fiyatları görünce hayvancıya acıyorum. Hayvanın altına atacağı samana 20-25 tl veriyorlar ne diyim.Çok güzel bir yazı demek istediğiniz çok güzel ama devlet bir taraf zengin öbür taraf proleterya düzeninde ezilsin istiyor aile işletmesi yerinde üretim sağlar çok güzel olur büyük şehirler o kadar kalabalık olmaz ama kim yapar bilmiyoruz
Aynen ucuzluk adı altında kalitesizde kazıktır buDevlet vergi felan alıyor ondan da destekliyor ama onlarda ucuz fiyat sunacağız diye git gide kalite düşüyor ürünler kalitesizleşiyor aslında hayat standardımız çok düşüyor en basitinden eski elmalarımız kaldı mı sadece süslü ama tatsız elma gıbı şeyler çoğaldı
Nerelerdesin abi yoksun pek uzaktan da olsa takip varUrettigin mali kullaniciya satarsan kazanirsin. Durum buna uygun degilse birakacaksin.
Disarida sut uretip, buzagiyi buyitup besi yapan yok. Sirketler use buyuk girince kucukler uzmanlssacak. Et itki anac tutacak buzagiyi 150 kg satacak. Yeme fazla ihtiyaci yok anasi emzirecek. Besici alip onlari buyutecek. Boyle olursa kar edilir.
Kendi yemini yetistiren sut uretirse kazanamaz kazanmis gorunur sadece. Yaptigin arpayi misiri silaji satsan zaten kazanacakyin neden sut uretesin ki.
Günün şartlarında konu ile ilgili ne dersiniz.Tam yorumlayamadım hocam
Sütü ben 4 buçuğa alıyorum ama ortam bozuk o gunde demişiz ekonomi patlak verdi gıbı az önce 2017 de ki maaşıma baktım 3 bin şu anda 5400 civarı o gün salıncak almıştım 139 liraya şu anda 400 TL herşey burada bitiyor dua edelim salıncak obur sene 600 olmasın yoksa acımızdan ölürüzGünün şartlarında konu ile ilgili ne dersiniz.
Volatilitesi yüksek bir değerleme, fiyatlandırma ortamı içine düştük.
Konunun açıldığı günde sütün 4 Lira olması gerekmez miydi.
9,8 milyon ton yıllık süt üretim ortalaması bulunuyor.
2020 yılında nüfus artış hızı azalmış, yükseleceğini sanmam.Sütü ben 4 buçuğa alıyorum ama ortam bozuk o günde demişiz ekonomi patlak verdi gibi az önce 2017 de ki maaşıma baktım 3 bin şu anda 5400 civarı o gün salıncak almıştım 139 liraya şu anda 400 TL her şey burada bitiyor dua edelim salıncak obur sene 600 olmasın yoksa acımızdan ölürüz.
Millet gecim derdinde cocuk düsünenmi var kimsede evlenmiyor2020 yılında nüfus artış hızı azalmış, yükseleceğini sanmam.