Ynt: STEYR TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
Abi Steyr 768 ' ın olduğu köyde bayır falan yok. 4 römork tak arkaya, 4. vitese at el gazını sona daya yata yata eve kadar bir kere vites değiştirmeden gelirsin. Tabi istisnalar var ama kaideyi bozmaz. Bayır olduğu zamanlarda arkada en fazla 2 araba olur onda da zaten motorun yavaşlamasını istemem, hatta bayır inerken bile son gaz basarım. O yüzden 768 ile pek bir bayır maceram yok. Ama dayımlar Tümosan 65-80 DTK almadan önce Steyr 8073 vardı onlarda, onların oralarda bizim tam zıttımız sadece motorla giderken bile 3. vitese atamazsın. 8073 ' le az hayvan gübresi çekmedik. Bir tane ufacık araba takıyoz arkaya 4 tonluk ilavesiz bişey, hatta ben ona el arabası desem daha doğru olur, dolu araba bayır inerken VN 1 yani normal 1 ile iniyoruz ama motor çıldırıyor ya, nasıl gaz veriyor kendi kendine, nasıl hızlanıyor, sanki boşta gidiyor. Hayatında Steyr sürmeyen biri olsa orada 2 ile bi inse kesin 40 km yapar o hızla savrulur gider. Benimde Steyr bayır konusunda bildiklerim oradan. 8073 bile benim gözümü korkuttu daha beteri nasıldır bilemem. Bayır konusunda Fiat başarılı sanırım denemedim sadece duydum. Dayımlar 8073 yerine Tümosan aldılar şimdi, O ' da başarılı bence denedim bizzat.