Sonunda dinlenme vakti geldi,,,

Ynt: Sonunda dinlenme vakti geldi,,,

doyranlı arkadaş galiba çeltik işi ile uğraşıyorsunuz biraz bahsedermisin suyun içinde motorlar ne yapıyor ekim falanmı ilk bu sitede görüyorum çeltik işini

kral39 link=topic=13359.msg133385#msg133385 date=1231695488' Alıntı:
doyranlı taraşçılık biçilen çeltik weya diğer mahsüllerin bi kere daha eski jd weya clayson gibi makinalarla biçilmesidir.we ne çıkarsa ürün senindir.şayet dane atan bi makina biçmişse felaket para çıkıo :D ama çeltiğe biraz zor sokular jd leri ama yinede biçio.taraşçılık buna denir :D Türk aklı anlayacağın.

aslında fena bi iş değilmiş,, :) ama yapmıyoruz, biçim yaparken dane kaybına çok önem verirler buralarda,6050 ile günde 250-300 dekar anca biçim yapıyoruz oda buğdayda,çeltikte ise bu dahada düşük oluyo çiğ geç kalkıp erken tarlaya düşüyo,başaklarda ki dane miktarıda fazla olduğu için yaş mahsulü elekler yeterince savuramıyo ,birde hızlı gidince dane kaybı artıyo ,onun için 100 dekarı geçemiyoruz,,

doyranlı, kardeşime bu güzel fotoların,dan dolayı çok, teşekkür ediyorum, alk-*s
bazı, arkadaşlarımız cs.nh varken jd,ye binilirmi, lafını atıyorlar, noo*-*-
bu arkadaşlarımızı kınıyorum, uyrra*-*-
gereksiz kelimeler, cs,lere binen genç arkadaşlarımız, devamlı bu cümleleri kullanıyorlar noo-*-s
manisa,lı efsane biçer,ci mustafa, *098*-.............

DoYRaNLı link=topic=13359.msg133866#msg133866 date=1231751981' Alıntı:
aslında fena bi iş değilmiş,, :) ama yapmıyoruz, biçim yaparken dane kaybına çok önem verirler buralarda,6050 ile günde 250-300 dekar anca biçim yapıyoruz oda buğdayda,çeltikte ise bu dahada düşük oluyo çiğ geç kalkıp erken tarlaya düşüyo,başaklarda ki dane miktarıda fazla olduğu için yaş mahsulü elekler yeterince savuramıyo ,birde hızlı gidince dane kaybı artıyo ,onun için 100 dekarı geçemiyoruz,,
doyranlı tabii kide hiç bir çiftçi dane atan makinaya biçtirmez fakat çeltikte biliosundur arasıra dane atılır o çok abartılcak bişi deil...bizim burada 2 tane 630 jd ı olan bi adam çeltik harmanında başlıo taraş yapamaya baya çalışıo... bu arada jd lerde palet yoq direk lastikle giriolar tavalara :D

ramazanpullu link=topic=13359.msg133660#msg133660 date=1231709097' Alıntı:
doyranlı arkadaş galiba çeltik işi ile uğraşıyorsunuz biraz bahsedermisin suyun içinde motorlar ne yapıyor ekim falanmı ilk bu sitede görüyorum çeltik işini
ramazan kardeşim sana çeltik tavasının hazırlanmasını gösteren bi video ekliyorum,bu işlemden sonra tavaların yüzeyi düzleniyo,sonrada çimlendirilmiş olan çeltik tohumu tavalara saçılıyor,kısaca böyle ama dahada ayrıntı istersen pm den yazabilirsin,
DoYRaNLı link=topic=5720.msg63107#msg63107 date=1218050264' Alıntı:
<a href='http://img532.imageshack.us/my.php?image=eltikekimi1vr5.flv'></a>
arkadaşlar önceki link arızalı olduğu için tekar yolluyorum,

kral39 link=topic=13359.msg135149#msg135149 date=1231953130' Alıntı:
doyranlı tabii kide hiç bir çiftçi dane atan makinaya biçtirmez fakat çeltikte biliosundur arasıra dane atılır o çok abartılcak bişi deil...bizim burada 2 tane 630 jd ı olan bi adam çeltik harmanında başlıo taraş yapamaya baya çalışıo... bu arada jd lerde palet yoq direk lastikle giriolar tavalara :D
birde çeltiğin daneler tam olgunlaşmadan sapından ayrılmıyo,biçerci arkadaşlar bilirler batör ve kontrabatör aralığını son ayara alıyoruz ama yine de kalıyo,onlar iyi yapıyo,,,

doyranlı, kardeşim ben manisalı mustafa, abin tam koyu fanatik, ok-*-s
john deere, ciyim, jd biçerin tablo helozonu, orjina,lımı şimdiye kadar meslek hayatım,da böyle, temiz
helezon görmedim, beni bu konu,da aydın,latırsan memnun olurum, anlş-*s
selamları,mı sunuyorum, kalın sağlıçakla, *098*-

salih link=topic=13359.msg135762#msg135762 date=1232029744' Alıntı:
rotıl bence camurda kalıplasan teker ızını kapatmıyodur dogrumu??? bızım burda eskıden ekıyorlardı celtık fakat artık ekılmıyor
salih zaten burda toprağın 15-20 cm kadar olan kısmı işleniyo,rotovatörde çalısırken zaten toprak suyla karıştığı için kapanıyo,bizde sorun olmadı,ama bundan sonra tarlaları lazerle düzeltirsek önce kuru toprağa rotovatör atıp daha sonra tavalara su vererek ekim yapıcaz,

mustafakatırcı link=topic=13359.msg135685#msg135685 date=1232021135' Alıntı:
doyranlı, kardeşim ben manisalı mustafa, abin tam koyu fanatik, ok-*-s
john deere, ciyim, jd biçerin tablo helozonu, orjina,lımı şimdiye kadar meslek hayatım,da böyle, temiz
helezon görmedim, beni bu konu,da aydın,latırsan memnun olurum, anlş-*s
selamları,mı sunuyorum, kalın sağlıçakla, *098*-

mustafa abicim tablayı 4 yıl önce komple yeniledik ,maşallah gözünden de bişey kaçmıyo,,boyunu 50cm uzattık,bilirsin çeltik tarlasında biçim yaparken otlu olan yerlerde helzona sarıyodu ,onun için helezonun çapını büyütüp,aralara parmak attırdık,parmaklarda iyi oldu tablada yığılma olmadan düzenli olarak sap akışıda olunca batör tıkanma oranıda çok düştü,,
saygılarımla Doyranlı kardeşin,,

slm bilader canaba allahım senin vasıtaların tekerine taş dokandırmasın çifliği çok ğüzel gercekten ama senin çiftliğine en çok renk katan cs ler olmuş bende antalyalıyım bizim burada sizin biçerin 640 var bizim bura zaten hep büyük makina olur kısaca vasıtaların çok ğüzel ama fendt 412 alcaksın galiba taminim ama endişeli duruyosun bence hemem al bende de var fendt 412 vario 2008 model çok memlunum traktörümden hemde kutlucan satıyor traktörleri

mustafakatırcı link=topic=13359.msg135138#msg135138 date=1231952934' Alıntı:
doyranlı, kardeşime bu güzel fotoların,dan dolayı çok, teşekkür ediyorum, alk-*s
bazı, arkadaşlarımız cs.nh varken jd,ye binilirmi, lafını atıyorlar, noo*-*-
bu arkadaşlarımızı kınıyorum, uyrra*-*-
gereksiz kelimeler, cs,lere binen genç arkadaşlarımız, devamlı bu cümleleri kullanıyorlar noo-*-s
manisa,lı efsane biçer,ci mustafa, *098*-.............
bi yanlış anlaşılma var galiba,ben cs varken jd ye binilir mi demedim,tc olsun cs olsun sürekli bu makinayı kullanan adama jd ye binmek zor gelir dedim, bunu da kendi adıma konuştum ve de jd yi küçümsemek için söylemedim.bu her yerde böyledir,bir operatör arayacak olsan adam tc-cs farkını bile gözetiyor.sözlerimde yanlış bir şey göremiyorum...

doyranlı, kardeşime beni aydın,lattığından dolayı çok teşekkür ediyorum.
tablo gerçekten harika olmuş, makinanın yaşına göre o helozonun darbesiz görüntüsü
samimi olarak söylüyorum, hayran kaldım. alk-*s
buğday hasatın,da bu helozonla çok rahat edersin, çapın büyümesi ilave parmaklar, boğazın uzaması.
955 değil 1174 olmuş, batörde volant etkisi yapaçak ağırlık, lama,ları varmı bilmiyor
makina parkurun şahane tek kelimeyle, seni tebrik ediyorum,
not. kanımın her damlası jd rengi, samiyetim,le söylüyorum,
manisalı, mustafa ağabeyin. bütün trakkulüp ailesine, candan selamlarımı sunuyorum, kalın sağlıçakla anlş-*s

halil007 link=topic=13359.msg136644#msg136644 date=1232135704' Alıntı:
slm bilader canaba allahım senin vasıtaların tekerine taş dokandırmasın çifliği çok ğüzel gercekten ama senin çiftliğine en çok renk katan cs ler olmuş bende antalyalıyım bizim burada sizin biçerin 640 var bizim bura zaten hep büyük makina olur kısaca vasıtaların çok ğüzel ama fendt 412 alcaksın galiba taminim ama endişeli duruyosun bence hemem al bende de var fendt 412 vario 2008 model çok memlunum traktörümden hemde kutlucan satıyor traktörleri
kardeşim öncelikle teşekkür ediyorum,,,elimdeki traktör lazerli tesviye yaparken zorlanmazsa yeni traktör almak istemiyorum.onun yerine ev ve arsa fiyatları iyice düştü,arsa yada ev alırsam daha karlı olacağını düşünüyorum.
Ama traktör iş yapmazsa ozaman mecburen alıcaz ,413 olabilir,,

mustafakatırcı link=topic=13359.msg136879#msg136879 date=1232190559' Alıntı:
doyranlı, kardeşime beni aydın,lattığından dolayı çok teşekkür ediyorum.
tablo gerçekten harika olmuş, makinanın yaşına göre o helozonun darbesiz görüntüsü
samimi olarak söylüyorum, hayran kaldım. alk-*s
buğday hasatın,da bu helozonla çok rahat edersin, çapın büyümesi ilave parmaklar, boğazın uzaması.
955 değil 1174 olmuş, batörde volant etkisi yapaçak ağırlık, lama,ları varmı bilmiyor
makina parkurun şahane tek kelimeyle, seni tebrik ediyorum,
not. kanımın her damlası jd rengi, samiyetim,le söylüyorum,
manisalı, mustafa ağabeyin. bütün trakkulüp ailesine, candan selamlarımı sunuyorum, kalın sağlıçakla anlş-*s
mustafa abi buğday batorunda ağırlık için ek lamalar var,ama çeltik batorü zaten ağır olduğu için ona takmadık,,
yorumların için teşekkürler,,

doyranlı, kardeşim yazılarıma ilgilendiğinden, dolayı teşekkür ediyorum,
kendime senin jd biçerin ayarın,da bir makina arıyorum
allah nazar,dan saklasın çok temiz makinan var, tabla,ya hayranım tek kelimeyle.
selamlarımı sunuyorum, kal sağlıçakla,

mustafakatırcı link=topic=13359.msg137565#msg137565 date=1232294649' Alıntı:
doyranlı, kardeşim yazılarıma ilgilendiğinden, dolayı teşekkür ediyorum,
kendime senin jd biçerin ayarın,da bir makina arıyorum
allah nazar,dan saklasın çok temiz makinan var, tabla,ya hayranım tek kelimeyle.
selamlarımı sunuyorum, kal sağlıçakla,

Resimler ve YOrumlardan dolayı ben de teşekkür ediyorum...

JD konusunda mustafa abi satılıktır. Fİyatını bulursam Satıyorum...

1994 den butarafa bu jd nin A dan Z ye heryerini en iyi şekilde parçanın en iyisinden takmaya çalıştık...
5 Sene önce tabloyu tamamen baştan yaptırdık... Daha öncesinde Laverda helezonu vardı tabloda randıman almadı... Sonra tabloyla birlikte sattım... Şu anki tabloyu yaptırdık. Helezon 38 cm çaplıdır.

Makina alacak veya ilgilenen arkadaşlar varsa Tabiki irtibata geçebiliriz. Herzaaman burdayız.