Sizin Erkuntunuz kaç litre yakıyor?

Cevap: Sizin ERkuntunuz kaç litre yakıyor?

nimet 70t var 2009 nadasta ilk başlarda 4lü 13 inç pullukla 2,5 -3 llt yakıyordu.şimdi 4000 saate geldi 2 lt reyi pek geçmiyor.toprak ağırsa eğer 2,5 litreye yaklaşıyor.ama o da çok ağır torakta.traktör ağır arkadaşlar.3 silindir olması da dezavantajlı. gücünü yenmesi için yakıta binmesi normaldir. tabi yakıt mevzusu kullanıma da bağlı. ben 1600 devri geçmem. kardeşim bine 1800-2000 devir gider yakıt artar.pulluk ayarsızdır yakıt artar.çok etken var yani

Cevap: Sizin ERkuntunuz kaç litre yakıyor?

Bereket 65 e 4 lü 12 numara pulluk ile dönümde (1000 m2) 1,5 litre yaktı. Ben üç senedir kullanıyorum daha 1,5 litreyi geçtiğini görmedim. Aşağıya düşer yukarıya çıkmaz. 2-2,5 litre yakanlar sanırım yüksek devirde kullanıyorlar. Erkunt için maksimum güç devri 1400 devirdir. Yani traktörden alacağınız maksimum güce 1400 devirde ulaşabilirsiniz. Daha fazlası anca fazla yaktırır.

Haşmet 110 crd alacağız. Kullanan arkadaş abiler acaba dekara kaç litre yakar. Birde kaçlı pulluk takmalıyız. Servet 80t nin 4lü yarı otomatik pulluğu var şu an...