size göre fendt traktörleri niye pahalı ??

Ynt: size göre fendt traktörleri niye pahalı ??

sawyer link=topic=3445.msg65211#msg65211 date=1218542484' Alıntı:
TMS de teach in gibi hız sabitleme gibi bi özellik yok.tms nin en büyük özelliği traktörü gaz pedalından yada sadece vario koldan kumanda sağlamak.tms de kolu iterek hız sabitliyosun(istediğin hıza gelene kadar kolu itiyosun)sonra traktör devirini kendi ayarlıyor
ör:yokuş aşağı 1000 devir çıkarken 1800 devir,sert yerde 1700 devir yumuşak rahat yerde 1400 devir gibi ve bu işleri yaparken traktörün hızı değişmiyor
ok?

birde resim ekleyelim TMS in en büyük farklılık arzeden durumu

tms ye benzer bir sistem bile olsa , vitesli traktörlerle sabit hızı nasıl yakalıyorlar ben çözemedim...yardıma ihtiyacım var...

atilla link=topic=3445.msg65290#msg65290 date=1218555674' Alıntı:
tms ye benzer bir sistem bile olsa , vitesli traktörlerle sabit hızı nasıl yakalıyorlar ben çözemedim...yardıma ihtiyacım var...

demek istediğinizi anladım değişken arazi koşulunda ve değişken yük durumunda gücü sabit tutma

atilla link=topic=3445.msg65290#msg65290 date=1218555674' Alıntı:
sabit hızı yakalamak mümkün değil ama sabit devri yakalayabilir.sabit hızı yakalayabilmek için vitessiz bir motor seçeneğine ve değişken motor devrine ihtiyaç duyulur.vitesli traktörlerdede her vites kademesinin en üst seviyesinde hızı sabit tutabilirsiniz.
saygılar

sawyer link=topic=3445.msg65477#msg65477 date=1218612938' Alıntı:
sabit hızı yakalamak mümkün değil ama sabit devri yakalayabilir.sabit hızı yakalayabilmek için vitessiz bir motor seçeneğine ve değişken motor devrine ihtiyaç duyulur.vitesli traktörlerdede her vites kademesinin en üst seviyesinde hızı sabit tutabilirsiniz.
saygılar

!!!!! vitesli traktörlerdede !!!!! burası sanırım bazı şeylerin kesiştiği nokta diye düşünüyorum atlalamak gerekir

Fendt gerçekten kaliteli bir traktör fakat bazı arkadaşların dediği gibi Türkiyede tutulması biraz zor.nedeni fiyatı.günümüzde insanlar yemek yiyecek parayı zor bulurken emsallarıinin fiyat ortalaması 60-70 bin ytl olan traktöre 100 bin ytl wermek Türkiye şartlarında zor...bu bnm düşüncem...

kaliteli olabilir doğrudur türkiye piyasasına girmesi için bence pahalı olmıyacak öbür markalarla eşit olacak bir köyden 3 kişi deilde 30 kişi alacak yüzde olarak yazdım bizim burda soranlar oldu ama çok pahalı olduğu için almiyorlar

ramazanpullu link=topic=3445.msg84193#msg84193 date=1223825857' Alıntı:
kaliteli olabilir doğrudur türkiye piyasasına girmesi için bence pahalı olmıyacak öbür markalarla eşit olacak bir köyden 3 kişi deilde 30 kişi alacak yüzde olarak yazdım bizim burda soranlar oldu ama çok pahalı olduğu için almiyorlar

Düşüncene saygı duyduğumu ifade etmek isterim fakat FENDT bunları yapamaz yaparsada FENDT olamaz

ramazanpullu link=topic=3445.msg84193#msg84193 date=1223825857' Alıntı:
senin dediğini esasa Türkiyede valtra yaptı...avrupa valtra ile Türk montaj valtra çok farklı....ama fendt in bunu yapacağını düşünmüyorum.adamlar bunca yıllık imajını sırf Türk çiftçisi için zedelemezzz.

kral39 link=topic=3445.msg84736#msg84736 date=1223929119' Alıntı:
senin dediğini esasa Türkiyede valtra yaptı...avrupa valtra ile Türk montaj valtra çok farklı....ama fendt in bunu yapacağını düşünmüyorum.adamlar bunca yıllık imajını sırf Türk çiftçisi için zedelemezzz.

Halen enpahalı işçilikle ve maliyetle traktör üretimi yapan nadir bir firma teşekkürler

siz hala ordamısınız...mercedes arabanın niye pahalı olduğunu tartışın ..sonra hangi marka traktörün pahalı olduğunu tartışalım diye düşünüyorum...her traktör aynı fiyatta olsa ... teknoloji gelişmesi hemen durur...hala çekili pulluk çeken traktörler kullanırdık ... massey ferguson 3 nokta askı sistemini ( hidrolikli pulluk takılan sistemi) buldu diye alkışlamayalım mı...o dönemde pahalı bir makinaydı...

atilla link=topic=3445.msg86344#msg86344 date=1224429075' Alıntı:
siz hala ordamısınız...mercedes arabanın niye pahalı olduğunu tartışın ..sonra hangi marka traktörün pahalı olduğunu tartışalım diye düşünüyorum...her traktör aynı fiyatta olsa ... teknoloji gelişmesi hemen durur...hala çekili pulluk çeken traktörler kullanırdık ... massey ferguson 3 nokta askı sistemini ( hidrolikli pulluk takılan sistemi) buldu diye alkışlamayalım mı...o dönemde pahalı bir makinaydı...
budur abicim katılıyorum..

KALİTE HİÇ BİR ZAMAN TESADÜF DEĞİLDİR.
KALİTELİYSE PAHALI OLMASI NORMAL.
BİLDİĞİM KADARIYLA FENDT DE KALİTELİ BİR TRAKTÖR.YILLARCA UYDURUK MASSEY VE FİAT SERİSİ TRAKTÖRLERİ ÇİFTÇİYE SATTILAR HALADA SATIYORLAR.
FENDT İN BENCE PAHALI OLMASI KULLANDIĞI TEKNOLOJİDEN AMA HELAL OLSUN