sizce kurtarırmı

Ynt: sizce kurtarırmı

Kardeşim geçmiş olsun.Benim buğday seninkinden biraz daha iyice.geçenlerde ziraat mühendisi arkadaşı götürdüm,yağmur yağarsa toparlar dedi.Sonrasında da yağmur yağdı.Sen yaprak gübresi de atmışsın daha iyi olur Allahın izniyle.Sıkma canını.

bugün adanaya gittim
gelirken ceyhanın orda yol kenarındaki bugdayları gördüm sapsarı olmuş resmen kurumuş adamlarda traktöre slaj makinasını takıp bugdayı sılaj yapıyorlardı
muhtemelen bugdayı slaj olarak biçip yerine mısır veya ayçiçegi ekecekler
busene çukurova tahıl olarak bitti istisnalar hariç
ayrıca mısır ve ayçiçeginin kaderinide artık yagışlar ve yazınki sulama durumları belirler

iç aanaoluda da bizim bölgemizde don çok ileri safada çok zarar var.bazı bilmiş ilaç satan ziratcı diye geçinenlere inanmayın hastalık diye milleti ne kandırırda ne satarlarsa onun peşindeler.don olayı çok agır bazı yerlerde...bazı ekinlerde tohum ilaçlarının zararı var.bazı tohum eleme yerlerinde sıvı ilaç kullananlarda kök zararı %20-40 arası...özellikle bu tür ilaçları kullanıpda silindir çekenlerde zarar çok...
bu don da ilkkez geldi milletin başına....tek çare yagmur...
bölgemizde kuraklık çok ileri safaya ulaştı..kimse yagmur duasına çıkmıyor...MUHTARLIK seçimi köyleri zehirledi...herkes düşman..birbirine..akıl olsa köylüde batan gemide sen de varsın..küslük sırasımı..MUHTAR olan elinden muhtarlık gidince batıyor...batmaya aday olamak için birbilerini vuruyorlar yaralıyorlar düşmanlık yapıyorlar...
kendi düşen ağlamaz...
neyse velhasıl kurak ve don buyıl başımızın keli olacak..rabbim hayırlısını versin..

köylü link=topic=74741.msg880584#msg880584 date=1397626920' Alıntı:
iç aanaoluda da bizim bölgemizde don çok ileri safada çok zarar var.bazı bilmiş ilaç satan ziratcı diye geçinenlere inanmayın hastalık diye milleti ne kandırırda ne satarlarsa onun peşindeler.don olayı çok agır bazı yerlerde...bazı ekinlerde tohum ilaçlarının zararı var.bazı tohum eleme yerlerinde sıvı ilaç kullananlarda kök zararı %20-40 arası...özellikle bu tür ilaçları kullanıpda silindir çekenlerde zarar çok...
bu don da ilkkez geldi milletin başına....tek çare yagmur...
bölgemizde kuraklık çok ileri safaya ulaştı..kimse yagmur duasına çıkmıyor...MUHTARLIK seçimi köyleri zehirledi...herkes düşman..birbirine..akıl olsa köylüde batan gemide sen de varsın..küslük sırasımı..MUHTAR olan elinden muhtarlık gidince batıyor...batmaya aday olamak için birbilerini vuruyorlar yaralıyorlar düşmanlık yapıyorlar...
kendi düşen ağlamaz...
neyse velhasıl kurak ve don buyıl başımızın keli olacak..rabbim hayırlısını versin..
hayırlısı neyse o olsun yapacak bişey yok her şey allah tan geldi

bu ne ki bizimkinde yüzde 100 sapsarıydı. yeşil hiç yoktu bugün gezdim yeni yeni alt dallardan yeşil başak çıkarmış ve içi daneli. kurtarmaz tabide %80-90 a düşer zarar. yine diğer tarlada sarıydı orası kurtarmış yeşermiş epey %30-40 zararlada orayı atlatırız. ilaç alıp boşa masraf etme verende allah alanda. resme göre %20 zararla atlatırsın. geçmiş ola