sizce dünyanın en iyi traktörü fendt mi yoksa zetor mu?

Ynt: sizce dünyanın en iyi traktörü fendt mi yoksa zetor mu?

Murat... klasik bi piyasa tanınırlık anketi/sorusu.. ingilterede 'traktör denince aklınıza ne gelir?' diye soruyorlar sadece bu.. ingilizlede.. jcb/jd/class/zetor diyo.. liste uzayıp gidiyo.. zetor 4. sırada.. fendt 6. sırada.. burda sorsan zetor diye %99 ' u 'o ne' der :) tecrübeyle sabit..

tabloya dikkat edilirse zetorun yoğunlaştığı ülkelerden biri UK.. ingiltere havalisi..

bu arada.. zetor, yığın üretim yapan, her ülkede montajı/fabrikası olan dev bi marka değil.. küresel yani 100 ülkede zetor görmek mümkün.. ama dev değil, yani onbinlerce değil.. dünyada sadece 1 fabrikada butik, az-öz üretim yapan bi marka.. yani çok satmamış ama iz bırakmış 1946 ' dan beri.. geçen paylaştım İrlandalılar 'red zetor day' diye... buna rağmen 1.200.000 traktörü aşmış.. mesela erkunt bu hızıyla o rakama ulaşacak olsa kabaca 500 sene lazım..

http://www.trakkulup.net/muhabbet-teknik-bilgiler-214/red-zetor-day!/