SİZCE ÇİFTÇİ MAZOTU 1.5 LİRA OLUR MU?

Ynt: SİZCE ÇİFTÇİ MAZOTU 1.5 LİRA OLUR MU?

KOPARANLI AHMET link=topic=83401.msg996027#msg996027 date=1429734493' Alıntı:
Herşeyini yapıyoruz en azından biz öyle ama ne kadr tam yapsanda bizim bölgedeki ortalama 200 250 kg biz 700 kg alsak köşeyi çoktan dönmüştük.
sulama imkanı varmı belkide yeterli suyu bulamıyordur bitkiler
yada alternatif olarak gelir getirebilecek ürünlere dönülse yavaş yavaş
mesela ceviz fidanı gerçi artık başlamak için biraz geç çünkü 20 yıl içinde arz çok artacak fiyatlar düşecek
yada bölgeye uumlu başka bir çeşit elma olabilir mesela

FatihEFE link=topic=83401.msg996029#msg996029 date=1429734722' Alıntı:
sulama imkanı varmı belkide yeterli suyu bulamıyordur bitkiler
yada alternatif olarak gelir getirebilecek ürünlere dönülse yavaş yavaş
mesela ceviz fidanı gerçi artık başlamak için biraz geç çünkü 20 yıl içinde arz çok artacak fiyatlar düşecek
yada bölgeye uumlu başka bir çeşit elma olabilir mesela
Su olayını söyle diyim içmeye suyu zor buluyoruz o derece az.Çiftçiligi zaten ek gelir getirsin yapııyoruz 2 ay çalışıp 25 30 elimize kalıyor ha kalmasa hatta 5 10 zarar yapsakta gene yaparız amaç zevk aldıgın bi işten beklentin olmadan bişeyler almak.

Ahmetin dedigi dogru yakin köyde birinin 14000 dönüm arazisi var 7000 7000 eker daha zenginligini göremedik😀

Olmaz olsa bile çks ye dekar başına 2 litre verir yani 100 dekar yer işleyene 200 litre verirler gerisini pompadan 4 liraya alırız yine

Ruhsat ne alaka anlamadım ? çks yeterli herkesin ektiği diktiği belli ama bu seferde miktarı bölgeye göre ayarlamak gerekecek bunun düzenlemesini yapmak gerek sadece.

Nail abi bunu sana ithafen yazıyorum:

Deniz piyasası ile rekabet yapalım derken tarım piyasasında durumumuz ne olacak :) dışarıdan ithal edilen ayçiçekler, buğdaylar, şeker kamışları, kanolalar, saman balyaları neolacak? kendi kendimize yetemezmiyiz.. ABD gibi bizde yığınla ihracat yapan tahıl ambarı olamazmıyız sen ne düşünüyosun bu konu hakkında? nailyetek

FatihEFE link=topic=83401.msg995975#msg995975 date=1429730974' Alıntı:
sen istiyorsun bedava versin 30 35 lira icarmı olur birde çks yi sana bıraksın istiyorsun
burada icar 100den başlıyor 250ye kadar olan yerler var

Bence sen herzamanki gibi anlamadın...

Haydaaa alakası bile yok :) sadece belirtmek istedim. İnsan uzaktan birbirini tanımayınca bu tarz yanılgılara düşebiliyor.

dustero link=topic=83401.msg996068#msg996068 date=1429737130' Alıntı:
Haydaaa alakası bile yok :) sadece belirtmek istedim. İnsan uzaktan birbirini tanımayınca bu tarz yanılgılara düşebiliyor.
süleyman seniinle kötü başladık tamam ama o günden sonra sen bir kaç başlık altında yaptığın yorumlarda da bana laf çarptırdın ona da ses etmedim cevap yazmadım
ama şimdi bu her zamanki gibi yanlış anladın ne demek oluyor
her şeyi tersmi anlıyorum ben
bunu yazarken gayet sakinim kızdığımı saldırdığımı falan düşünme
çok normal sakin bir ses tonuyla konuşuyormuşum gibi oku lütfen ters cevap yazma
neyse ben yatıyorum yarın erken kalkıcam işlerim var.
sende kin gütmeyi bırak özelden numaranı da at istiyorsan normal konuşalım
ben anlaşması kolay bir insanım kin güdüp ikide birde laf sokmaya çalışmana gerek yok

dustero link=topic=83401.msg996062#msg996062 date=1429736483' Alıntı:
Ruhsat ne alaka anlamadım ? çks yeterli herkesin ektiği diktiği belli ama bu seferde miktarı bölgeye göre ayarlamak gerekecek bunun düzenlemesini yapmak gerek sadece.

Nail abi bunu sana ithafen yazıyorum:

Deniz piyasası ile rekabet yapalım derken tarım piyasasında durumumuz ne olacak :) dışarıdan ithal edilen ayçiçekler, buğdaylar, şeker kamışları, kanolalar, saman balyaları neolacak? kendi kendimize yetemezmiyiz.. ABD gibi bizde yığınla ihracat yapan tahıl ambarı olamazmıyız sen ne düşünüyosun bu konu hakkında? nailyetek
Ruhsatın ne alaka olduğuna gelirsek; bizde satışı sıkıntılı bir traktör var. 62 hp, devletin vermiş olduğu ekipman desteklemesinden yararlanamadık. Nedeni traktörümüzün olmayışı, 140 da. ı kendimize ait, 60 da. kira ÇKS kaydında, 200 da. 100 da.kira sözleşmesi yapamadığımız tarla işliyoruz. Amam çiftçi sayılmadığımız için
desteklemeli ekipman alamadık. Buna ilaveten 50 baş b.baş hayvanımız var, hiç birinde kredi kefalet falan yok.
Biz çiftçiler olarak; bu ülkeyede yeteriz ihracatta yaparız. Bürokrasi en büyük engel, geleneksel tarım yöntemleri klasik makinalar v.s. Beni ürküten esas durum siyasetin desteklemelerde etkili olması, bizim meleketimizde depolu Patoz ' a hibe desteklemesi verildi.
Orak makinası ile kendini parçalasan günde 50 da. biçersin, bunun depolu patoz ile hasatı3 gün sürer, harcanan işçilik, akaryakıt v.s. hakı b.. kunu ödemez. İhracatı bırak kendi yetmemiz hayal olur.
Ayçiçek tarımı bana uzak, piyasasını az buçuk buradan ve yem aldığım birlikten takip ediyorum. Kimi kime şikayet edecez, kooperatif başkanını devlet atamıyor biz seçiyoruz. Bu Ziraat Odasın da da aynı, damızlık sığır yetiştiricilerinde de aynı, diğer birliklerde de aynı.
Bence bir kuşak daha çifçiler yenilenmesi lazım, ben kendimi de buna dahil ediyorum, biz mahalle baskısı altında çiftçilik yapıyoruz, tabuları yıkamıyoruz.
Şimdi sorum sana; ticaret yapsan hububat üzerine, tarım ürünleri üzerine. İhracatımı kolay yaparsın, yoksa ithal edip bunu bize satmasını mı kolay yaparsın.

FatihEFE link=topic=83401.msg996069#msg996069 date=1429737506' Alıntı:
süleyman seniinle kötü başladık tamam ama o günden sonra sen bir kaç başlık altında yaptığın yorumlarda da bana laf çarptırdın ona da ses etmedim cevap yazmadım
ama şimdi bu her zamanki gibi yanlış anladın ne demek oluyor
her şeyi tersmi anlıyorum ben
bunu yazarken gayet sakinim kızdığımı saldırdığımı falan düşünme
çok normal sakin bir ses tonuyla konuşuyormuşum gibi oku lütfen ters cevap yazma
neyse ben yatıyorum yarın erken kalkıcam işlerim var.
sende kin gütmeyi bırak özelden numaranı da at istiyorsan normal konuşalım
ben anlaşması kolay bir insanım kin güdüp ikide birde laf sokmaya çalışmana gerek yok

Gerçekten kin güttüğüm yok niye güdeyim ? Nail abi alıntı yapmış alıntı yaptığı sayfaya direkt pm den atıyor ardından senin yorumunu gördüm yazayım dedim ben 3 sayfa oldugunuda yorum yaptıktan sonra gördüm. Gerekli kişi sana cevap vermiş bunu görmedim yani. Kötü bir niyetim yoktu. Ayrıca ben nerde laf çarptım şimdiye kadar onuda bilmiyorum ilk defa duyuyorum ve şaşırıyorum. Kırmak gibi bir niyetim yoktu. Neyse uzatmayalım kırdıysam afedersin gerçekten kötü bir niyetim yada kinim yok hiçkimseye karşı. Ben o gün cevap veririm o günde cevap verdiğim için benim için bitmiştir ileriye taşımam taşıncak gibi bir durumdada bırakmam.

volkanuzel link=topic=83401.msg996072#msg996072 date=1429737666' Alıntı:
İyide biz 100 dekar yeri sulamak oçin 10 ton mazot yakıyoruz o nasıl olacak
Yenilenebilir Enerjimiydi? neydi o. İşte ondan sulamaya çalışacanız Volkan, yada Tekkenin altına bi yere Baraj olmazsa olmazlardan.

nailyetek link=topic=83401.msg996073#msg996073 date=1429737878' Alıntı:
Ruhsatın ne alaka olduğuna gelirsek; bizde satışı sıkıntılı bir traktör var. 62 hp, devletin vermiş olduğu ekipman desteklemesinden yararlanamadık. Nedeni traktörümüzün olmayışı, 140 da. ı kendimize ait, 60 da. kira ÇKS kaydında, 200 da. 100 da.kira sözleşmesi yapamadığımız tarla işliyoruz. Amam çiftçi sayılmadığımız için
desteklemeli ekipman alamadık. Buna ilaveten 50 baş b.baş hayvanımız var, hiç birinde kredi kefalet falan yok.
Biz çiftçiler olarak; bu ülkeyede yeteriz ihracatta yaparız. Bürokrasi en büyük engel, geleneksel tarım yöntemleri klasik makinalar v.s. Beni ürküten esas durum siyasetin desteklemelerde etkili olması, bizim meleketimizde depolu Patoz ' a hibe desteklemesi verildi.
Orak makinası ile kendini parçalasan günde 50 da. biçersin, bunun depolu patoz ile hasatı3 gün sürer, harcanan işçilik, akaryakıt v.s. hakı b.. kunu ödemez. İhracatı bırak kendi yetmemiz hayal olur.
Ayçiçek tarımı bana uzak, piyasasını az buçuk buradan ve yem aldığım birlikten takip ediyorum. Kimi kime şikayet edecez, kooperatif başkanını devlet atamıyor biz seçiyoruz. Bu Ziraat Odasın da da aynı, damızlık sığır yetiştiricilerinde de aynı, diğer birliklerde de aynı.
Bence bir kuşak daha çifçiler yenilenmesi lazım, ben kendimi de buna dahil ediyorum, biz mahalle baskısı altında çiftçilik yapıyoruz, tabuları yıkamıyoruz.
Şimdi sorum sana; ticaret yapsan hububat üzerine, tarım ürünleri üzerine. İhracatımı kolay yaparsın, yoksa ithal edip bunu bize satmasını mı kolay yaparsın.

Abi dediğin doğru herkes işin kolayına kaçıyor. Lakin çks ye göre 2.5 TL den mazot vermek çok mantıklı. Ben ekipman hibe destek olayına girmedim sadece konu başlığı altında düşünüyorum. Ucuz destekler yerine mantıklı adımlar ülkemizde tarımı epey kalkındırır. Devletin kasasıda zarar etmeden ileriye dönük olumlu ihracattan kar yapar ülke böyle büyür. Ziraat odaları bunun neresinde dersen o uzun uzadıya tartışılır :) lakin devletin tarıma bakış açısının değişmesi lazım doğru yönlendirme ile ithalattan çok ihracat yapacak potansiyele sahibiz. Son sorunuda cevaplıyım. Kalpazanların değil çalışanların kazandığı devire geçmemiz lazım :) anladın sen.

dustero link=topic=83401.msg996098#msg996098 date=1429741956' Alıntı:
Abi dediğin doğru herkes işin kolayına kaçıyor. Lakin çks ye göre 2.5 TL den mazot vermek çok mantıklı. Ben ekipman hibe destek olayına girmedim sadece konu başlığı altında düşünüyorum. Ucuz destekler yerine mantıklı adımlar ülkemizde tarımı epey kalkındırır. Devletin kasasıda zarar etmeden ileriye dönük olumlu ihracattan kar yapar ülke böyle büyür. Ziraat odaları bunun neresinde dersen o uzun uzadıya tartışılır :) lakin devletin tarıma bakış açısının değişmesi lazım doğru yönlendirme ile ithalattan çok ihracat yapacak potansiyele sahibiz. Son sorunuda cevaplıyım. Kalpazanların değil çalışanların kazandığı devire geçmemiz lazım :) anladın sen.
Süleyman; yazdıklarına katılmamak elde değil. Bu gün şöyle bir söze rastladım nette dolaşırken.
Dağlara buğdaylar serpin.
Müslüman ülkede kuşlar aç,' demesinler ...'

| Hz Ömer ( r.a )

Buna rağmen yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız tarım, üretim v.s. devlet gözünde bir hiç ise, ben de derim ki; biz neyin kafasını yaşıyoruz.

Bir siyasi parti liderinin parti mitingde bu düzen değişecek demesi üzerine bir seyircinin ' ' Düzen halinden memnun düzülen ne zaman değişecek ' ' dediği aklıma geliyor...
Düzül çiftçim düzül,neye inanman isteniyorsa ona inan ve zevkini çıkar...

fatihcastle link=topic=83401.msg996050#msg996050 date=1429735641' Alıntı:
Ahmetin dedigi dogru yakin köyde birinin 14000 dönüm arazisi var 7000 7000 eker daha zenginligini göremedik😀

kuru tarım yapıosa birde kuraklık olursa arada o senenin zararını dier yılda çıkaramaz zenginolması hayal yani malum gübre mazot alet edavar derken :)

Kiralık araçlar hariç yaklaşık 200.000 makam aracı bulunan, Bakanlık binaları merkez müdürlük binaları gibi birçok kamu binasına yüksek miktarda kira bedeli ödeyen bir devlet, çiftçisine ucuz mazot verecek bütçeyi bulamıyor...