Sıvı taban gübresi kullanan var mı?

Değerli büyüklerim;

Ben çiftçiliğe yeni başlıyorum. Daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Acaba Taban gübresi olarak sıvı gübre kullanılıyor mu? kullanılıyorsa nasıl? yardımcı olursanız sevinirim..

humagro var kullanan varmı bilmiyorum likit sıvı amerikan gübresi bir ara toprak tv de tanıtımı felan oldu buğdayda hatay tarafında kullanılırken videosu vardı .. nano teknoloji mikro karbon teknoloji falan deniyordu alımı hızlı etkili felan diye diye konyada nero tarım ilk onlarla türkiye pazarına girdiler sonra başka firmalarla ama kullanan hiç görmedim .....şim di googleye humagro yazınca spn agro diye bir firma çıkyor adana tarafından bir firma oralarda kullanan vardır belki

• Beğen
Tepkiler: icendek
Kireçli topraklarda verilen fosforlu gübreler toprakta çabucak bitkinin alamayacağı forma(fiksasyon olayı) dönüştüğü için bazı bitkilerde fosfor eksikliği görülebiliyor.Bu sıvı taban gübrelerinde teknoloji etkili bir şekilde kullanılıp fosforun fiksasyonu engellendiyse ve diğer besin maddeleri de eklendiyse kullanılabilir.Her toprak yapisi farklı olduğu için kendi tarlanızda küçük bir alanda deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: icendek

Aşağıdaki video bahsettiğimin bir benzeri.

https://www.youtube.com/watch?v=UdM1UGIZhZQ
Topraktaki mikroorganizmalar çalışmasi anızı kolayca parçalaması için azota ihtiyaç duyarlar.Çünkü azot mikroorganizmaların besinlerinden birisidir.Tarladaki anıza azot uygulayıp karıştırırsanız mikroorganizmalar anıza hücum ederek kısa sürede parçalarlar.Bu videodada üreyi suda eritip anızın parçalanması için uygulama yapılıyor olabilir

• Beğen
Tepkiler: karga
Bu haftasonu arpa ekmeye gideceğim. dap ı eritip ekimden sonra üstüne ilaç makinası ile atsam nasıl olur? fikir verecek var mı? hem böylece yağmur yağmaz ise yakma ihtimali de kalmaz.
Olmaz boşuna denemeyin.Taban gübresinin kullanım amacı yavaş yavaş eriyip bitkiye uzun dönem boyunca besin sağlamasıdır.Faydası olacak olsaydı dap yerine her yerde map gübresi kullanılırdı.Mapin hem fosfor oranı yüksek hemde suda çözünür formda.

• Beğen
Tepkiler: umut71
Bu haftasonu arpa ekmeye gideceğim. dap ı eritip ekimden sonra üstüne ilaç makinası ile atsam nasıl olur? fikir verecek var mı? hem böylece yağmur yağmaz ise yakma ihtimali de kalmaz.

20 dekar yer eksen 20 kg gübre atsan 400 kg gübre yapar bu kadar gübreyi eritmek çok zahmetli olur, bununla uğraşacağına sıvı gübre al at diyeceğim ama taban gübresinin sıvı halde olanı varmı bilmiyorum. ama dap gübresiniekimden önce fırfırla saçıp üzerine tırmık çekip daha sonra ekiliş yapabilirsin

Bu sene silajlik mısırın bir kısmını sıvı taban gübresi kullanarak ekeceğim.

Resimler ve ekler

• IMG-20220512-WA0042.jpg
    IMG-20220512-WA0042.jpg
    78.6 KB · Görüntüleme: 42