Sıvı Hayvan Gübresi

Bunun uygulaması ürün çıkıp 15 cm civarı olduğunda uygulama yapılıyor bildiğim. Bu evrede bu şekilde yapılırsa zannımca yakar. Kesin olarak bildiğimden değil. Sadece tahmin yürütüyorum. Belirli oranlarda atılması gerektiğini düşünüyorum.
fazlası ve azda olsa yanmamış olanı yakıyor.
bizim köyde kimse ekili ürüne uygulamaz sıvı katı veya tavuk gübresi hiç farketmiyor fazla geldimi ürünü yakıyor.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

• Beğen
Tepkiler: kdurmaz
ustam o uygylamada ne olur hiç tecrübe etmedik inekler varken biz iyice yanmadan hiç uygulamazdık bu sıvı gübreyide arkadaş kullanıyor ben hiç denemedim 15cm olan bitki nedir

Ekriğiniz ürün toprak üzerinde 15 cm olduğunda atıyorlar. Birde ekimden önce de atılıyor bildiğim. O zaman da ya direk karıştırarak yada attıktan hemen sonra karıştırıyorlar.

Ekriğiniz ürün toprak üzerinde 15 cm olduğunda atıyorlar. Birde ekimden önce de atılıyor bildiğim. O zaman da ya direk karıştırarak yada attıktan hemen sonra karıştırıyorlar.
ustam her ürüne o şekilde çok yanlış olur bizim bölgede arpa ekenler hayvan gübresi yayıp arpa ekmez genelde mısır öncesi uygularlar mısırda fazla kaçsada bi zararı olmuyor diyebilirim ama arpa erkenden fazla boy atıp yatıyor ürünü o yüzden sordum

ustam her ürüne o şekilde çok yanlış olur bizim bölgede arpa ekenler hayvan gübresi yayıp arpa ekmez genelde mısır öncesi uygularlar mısırda fazla kaçsada bi zararı olmuyor diyebilirim ama arpa erkenden fazla boy atıp yatıyor ürünü o yüzden sordum

En güzeli uygulama için bi ziraatçi arkadaşa danışmak olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: ilhan_mkp
Sıvı'dan kasıt nedir? Katısı tamamen ayrılmış gübre mi yoksa katı sıvı karışık mı? Katısı tamamen ayrılmışsa ekili tarlaya uygulamak en güzeli. Araştırırsanız yurtdışında sıvı gübre tankerlerini ürün ekili tarlaya dökecek şekilde ürettiklerini görürsünüz. Katı sıvı farketmez her türlü hayvan gübresi tarlaya atıldığı anda toprağa karıştırmak gerekir yoksa çok büyük oranda özelliğini kaybeder. Öyle tarlaya atıp aylarca bekletince fermante olmuyor sadece kuruyup gidiyor. Katı gübreyi fermante etmek için yığın halinde toplayıp silaj yapar gibi üzerini kapatıp en az 1 ay bekletmek gerekiyor.

• Beğen
Sıvı'dan kasıt nedir? Katısı tamamen ayrılmış gübre mi yoksa katı sıvı karışık mı? Katısı tamamen ayrılmışsa ekili tarlaya uygulamak en güzeli. Araştırırsanız yurtdışında sıvı gübre tankerlerini ürün ekili tarlaya dökecek şekilde ürettiklerini görürsünüz. Katı sıvı farketmez her türlü hayvan gübresi tarlaya atıldığı anda toprağa karıştırmak gerekir yoksa çok büyük oranda özelliğini kaybeder. Öyle tarlaya atıp aylarca bekletince fermante olmuyor sadece kuruyup gidiyor. Katı gübreyi fermante etmek için yığın halinde toplayıp silaj yapar gibi üzerini kapatıp en az 1 ay bekletmek gerekiyor.
ustam bende gübreleme konusunda çok tecrübeli değilim babam hayvan gübresini öbek halinde biriktirirdi.
sıvı gübreyi geçenyıl arkadaş videoda görüldüğü gibi yaydı verim artışı oluyor ama doğru yöntem bu diyemem çünkü dediğiniz gibi kabuk şeklinde kuruyor.

ustam bende gübreleme konusunda çok tecrübeli değilim babam hayvan gübresini öbek halinde biriktirirdi.
sıvı gübreyi geçenyıl arkadaş videoda görüldüğü gibi yaydı verim artışı oluyor ama doğru yöntem bu diyemem çünkü dediğiniz gibi kabuk şeklinde kuruyor.

Kabuk şeklinde kurumayı önlemek için toprağa karıştırmak gerekli.

• Beğen

Bulunduğumuz bölgede bi çiftlikte şerbet şekilde hayvan gübresi var bunun için sıvı gübre dağıtma römorku alıp çiftliğin sıvı gübresini değerlendirmek istiyoruz sıvı gübrenin faydası olur mu yorumlarınızı bekliyorum
Biz de yaptık bundan 2 ay önce vijandör ile yaptık şuan mısırlarda faydasını gördük 3. Kat suda birdaha yapıcaz römörk alıp masaraf etmeyin

Bunu süzüpte sulama ile atsak nasıl olur sizce

Cok guzel faydasi olur. Damlamadan uygulayacaksaniz suzmek gerekli ama dozajini iyi ayarlamak rekli fazlasi bitkiyi kurutur.kurumus hayvan gubresinin cok faydasi yok sivi yas gubrenin daha cok faydasi var bitkiler uzerinde. Tek sorunu mantar hastaligi yapmaya meyilli birakiyor birde tel kurdu olusumunda etkili. Bunlarinda ilacini verirseniz guzel bir urun elde etmis olursunuz

• Beğen
Tepkiler: demirciler_14

Katı sıvı karışık şekilde çiftliğin gübresini suyla temizleyip gübre çukuruna doluyo ordan da vidanjör veya Sıvı gübre tankıyla tarlaya ama bnmde araştrdığım özellikle sıvısı için atılıp karştrlması gerektiği

Valla abiler biz köyde yarım dekar kadar yere yiyeceğimiz sebzeleri falan ekiyoruz. Babam bu bahçe için tavuklarımızın gübresini varillere koyup orada sulandırıp fermante olmasını bekliyo. Bekleme süresi sanırım 25-30 gün ayarını o biliyo. Biz buna "mayış" deriz ama genelde "şerbet" deniyor çoğu yerde. Bahçemize bunu atıyoruz ve muhteşem yararlı oluyo. Ben de büyükbaş hayvancılık yapmayı düşünüyorum ve bu sıvı gübre işini daha profesyonel bi şekilde yapıcam inşallah 😊