Wille yi hawkeye ye tercih etmeniz pek mantıklı değilValla bu sabah bi düvemi tohumladım wille varken elimde kullanmadım normal dogum özelliği var BRİNK HAWKEYE koydum Amerikan simentali hayırlısı bakalım
Wille yi hawkeye ye tercih etmeniz pek mantıklı değilValla bu sabah bi düvemi tohumladım wille varken elimde kullanmadım normal dogum özelliği var BRİNK HAWKEYE koydum Amerikan simentali hayırlısı bakalım
Othello;süt çok iyi,kolay doğum,gayet gösterişli boğa. Ringostar;süt iyi,gösterişli olmamasına rağmen zor doğum. Wiese;efsane nin oğlu iyi bi boğa. Mandrin;içlerinde en iyisi.cok kolay doğum,sut çok iyi
Bunların içinden miSağolasın,Düvelerede kulanabileceğimiz fit puanı yüksek et ve süt puanları dengeli önerebileceğiniz bir boğa varmı.
Wille yi hawkeye ye tercih etmeniz pek mantıklı değil
Bekliyoruz barış aaabiiii
Bunların içinden mi
Bildiğiniz üzere çok sayıda boga mevcut.ulaşabiliyorsanız mandrin ,manigo ,vitamin,wobler,walfriedwille vs....En mantiklisi veterinerinizde olan en iyisini seçmek veya hayvan sayiniz coksa getirtebilirsinizTavsiye edeceğin başka bir boğada olur.Düvelere uygun ve fit puanı yüksek et ve süt dengeli.İneklerin çoğunluğu siyah alaca onlara bu senelik Angus tohum kullanıyoruz.Geçen sene doğan dişi buzağılar 12 aylık oldu.Onlara ve simental inek var onada simental kullanacağız.
Iyi bi sütçü sayılmaz. Süt verimini çan eğrisine benzetirsek ,bu boğanın eğrisi keskin düşüyormanitogen nasıl bir boğadır
Bildiğiniz üzere çok sayıda boga mevcut.ulaşabiliyorsanız mandrin ,manigo ,vitamin,wobler,walfriedwille vs....En mantiklisi veterinerinizde olan en iyisini seçmek veya hayvan sayiniz coksa getirtebilirsiniz
Hay maaşallah ekmeğini yemek nasip etsin sonuncusu ayri bir güzelMAŞALLAH..
Hay maaşallah ekmeğini yemek nasip etsin sonuncusu ayri bir güzel
Maşallah. Hedefiniz et mi
Başka ırklarda macera aramayın bence.simentalin sütçü boğalarına odaklanin. Simentalin en sütçüsunde bile et iyi sayılır.etci ırklar kadar olmasada..Süt ve et dengeli gitmeye çalışıyoruz.Sütü kendimiz satıyoruz Ankara merkeze yakın olduğundan müşteri sıkıntısı olmuyor.Artık eskisi gibi değil çiğ süte ilgi arttı.Temiz ve hile yapılmazsa güzel satışda oluyor.Ama şu var ineklerin doğumları genellikle şubat mart gibi olduğundan yaz sonuna doğru süt azalıyor.Onu dengelemek lazım.Amacımız simentale dönmek hem sütü kaliteli hemde daha az sorunlu siyah alaca'ya göre.Siyah alacalara bu senelik angusla tohumlatacağız deneme amaclı.Bakalım sonuç nasıl olacak.Ama heroford angusa göre daha aklıma yatıyo.Nasip olurda güzel bir çiftlik yapabilirsek ondanda beslemeyi düşünüyoruz.Daha uysal ve daha sevimli geliyo hereford bana.Angustanda geri kalmaz gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=moyZHRw5cBE
Başka ırklarda macera aramayın bence.simentalin sütçü boğalarına odaklanin. Simentalin en sütçüsunde bile et iyi sayılır.etci ırklar kadar olmasada..