Anacları da günde 9 kilo mısır sılajı 8 kilo kaliteli çayır otu 2 kilo da arpa ile besleyip senede 7 ay içerde bu şekilde bakıp diğer zamanlarda meradan yararlanıp ekonomik bir şekilde bu işi yapabilirsin kabaca bu anaçların yıllık maliyeti de 3000 tl gb bir rakam yapar .anaçtan süt beklentin olmadığı için bu rasyon yeterli gelirGelir ya etten ya sütten yada ikisindede olabilir
Sadece etten gelir hesaplarken anaclarin kış mevsimi hazir beslenmesinide hesaba katmak gerek
Bende özeniyorum anneli buzağı li sistem ama sadece etten gelir olduğu için sistem süte göre farklı
Süt yemi besiye olmaz hele süt yemi ile kuzu beslenirse süt yemindeki kalsiyum idrar yollarında taşlaşma yapip oldurebiliyorArkadaşlar elimde 5 adet 1 yaşında erkek dana var nasıl beslersem iyi kilo aldırabilirim elimde arpa buğday yulaf çavdar ezmesi bulunuyor yonca çok samanda ben biraz süt yemi alıp hayvan başı günlük 2 kilo versem geri kalanı arpa bğdy çvdr ylf versem nasıl olur bi önceki dönem böyle besledim günlük 1350 gr aldılar hedef 1.5 kg rasyon tavsiyesi olan arkadaş lar..
Besi hayvanına süt yemi vermek yeni moda oldu adı üstün de süt yemi bunun neresi anlaşılmıyor anlayamadım [emoji4]Arkadaşlar elimde 5 adet 1 yaşında erkek dana var nasıl beslersem iyi kilo aldırabilirim elimde arpa buğday yulaf çavdar ezmesi bulunuyor yonca çok samanda ben biraz süt yemi alıp hayvan başı günlük 2 kilo versem geri kalanı arpa bğdy çvdr ylf versem nasıl olur bi önceki dönem böyle besledim günlük 1350 gr aldılar hedef 1.5 kg rasyon tavsiyesi olan arkadaş lar..
Kızlarının sayısı az.gzw 133 puan ama .ici boş bi puan bence.orta bi boğaofein nasıl bir boğa yorumlayabilirmisiniz
Kızları incelenmiyor. Kötü bi sonuç çıkmaz ancak;uygulama fiyatına göre değerlendirme yapmak doğru olurDemsanın walk isimli boğası hakkında düsünceleriniz nelerdir
Kızları incelenmiyor. Kötü bi sonuç çıkmaz ancak;uygulama fiyatına göre değerlendirme yapmak doğru olur
Diger galaxy buzaların gelisimleri nasıl övüldügü kadar varmıEkli dosyayı görüntüle 36644. Galaxy yeni yavrusu.