Silajlık Mısırda İlaclama Gübre Ve Ara Capası Uygulama Periyodu ?

6 senedir bende silajlık mısır yetiştiriyorum periyod hemen hemen aynı
en az 20 cm derin sürüm
en az 30 kg dap taban gübresi fırfır ile atıp kültüvatör ile karıştırma
rotovatör ile ekime hazırlık
nisan sonu mayıs ilk haftası arası ekim
ekim sonrası ilaç kullanmıyorum tarlam fazla ot getirmiyor.
ekimden sonra 20 cm boy ot ilaçlaması
15-20 cm arası ilk çapa.çapa ile beraber 20 kg üre
25-40 cm arası ikinci çapa + boğaz doldurma + 20 kg daha üre
ardından hemen salma sulama

30 kilo dap + 40 kilo üre + 7 sulama ile 7 ile 9 ton/dekar görüyorum.5 senedir dinlendirmeden ektiğim tarlamda ise aynı uygulama ile 6 tonu hiç geçemedim..bereketli bol kazançlı sene olsun inşallah

denediğim sılajlık mısır çeşitleri

dekalp c955
pioner 31y43
pioner 30b74 beyaz
asgen zp 737
Taban gübresi olarak neden DAP kullandınız? Bize 3 15 önermişlerdi.

Taban gübresi olarak neden DAP kullandınız? Bize 3 15 önermişlerdi.

analizde fosfor eksikliği çıkıyor.mutlaka analiz yaptırılmalı yaptırma imkanınız yoksa da farklı gübre deneyin kesinlikle faydasını görürsünüz benim şahsi fikrim.hümik asit sıvı olarak etkisini çok kaybettiği için galiba bir farkı göremedim mısırda ama buğday ve arpalarda gözle görülür bir artış oldu.Sulama kanalımız arıtma tesisinden arıtılmış su veriliyor doğal olarak gübreli o yüzde mısır için sıvı element kullanmıyorum

30b74 bana tavsiye ettiler beyez kocanmış tonaşda 31y43 den daha agır gelıyormuş ben ekmedim siz nasıl buldunuz kendi hayvanlarımız icin eksek silajı güzel oluyormu

hayır tonaj olarak 30b74 kilo basmıyor, aynı ölçülerde iki römörk düşün 1.römork 30b74 2.römork 31y43 kesinlikle aralarında 1 ton ağır basar 31y43..
Ama 1 dönüm verim olarak 30b74 dönüme 2 ton fark atar süt ve et için en iyi ürün dersen kesinlikle 30b74 protein, adf, ndf, nişasta oranları çok çok yukarılarda

30b74 eksileri neler dersen..
aşırı uzun boy yapıyor (4 hatta bazı yerlerde 4.5) metre boya ulaşıyor fırtına vs doğa olaylarına karşı yatması kolay
beyaz kocan olduğundan satışı zorlaşıyor bilinçsiz alıcılar tane oranına bakıyorlar oranlarına değil
130-160 günde anca olgunlaşıyor (anadolu)

aklıma gelenler bunlar

hayır tonaj olarak 30b74 kilo basmıyor, aynı ölçülerde iki römörk düşün 1.römork 30b74 2.römork 31y43 kesinlikle aralarında 1 ton ağır basar 31y43..
Ama 1 dönüm verim olarak 30b74 dönüme 2 ton fark atar süt ve et için en iyi ürün dersen kesinlikle 30b74 protein, adf, ndf, nişasta oranları çok çok yukarılarda

30b74 eksileri neler dersen..
aşırı uzun boy yapıyor (4 hatta bazı yerlerde 4.5) metre boya ulaşıyor fırtına vs doğa olaylarına karşı yatması kolay
beyaz kocan olduğundan satışı zorlaşıyor bilinçsiz alıcılar tane oranına bakıyorlar oranlarına değil
130-160 günde anca olgunlaşıyor (anadolu)

aklıma gelenler bunlar

peki dekalp c955 pioner 31y43 ve 30b74 e göre nasıl artı ve eksi yönleri nelerdir