SIĞIRETİ ÜRETİCİLERİ


Bakın 2018 için: OECD Tarım İstatistikleri: OECD-FAO Tarımsal Görünüm (Baskı 2019) kaynak gösteilmiş.



1679267278990.png


1679267403167.png


1679267448077.png
 
Son düzenleme:
Çizelgede görüyorsunuzki, Meksika, vietnam, Kolombiya, Kore, Güney Afrika, Paraguay, Şili, Kazakistan, İsrail, Brezilya, Arjantin ülkelerinin arkasında sıralanıyor ülkemiz.

Tarım ülkesi, çalışkan insanları, geniş arazileri, ovaları, düzlükleri, farklı iklim bölgeleriyle hayvancılığa bu ülkelerden daha elverişli.

Çok güzel değilmi, bi zamanlar ben gençken 90 larda ülkenin biri 3 haneli enflasyon yaşardı, bizimki 2 haneliydi şimdiki gibi, işte yamyamlar çok geriler ne anlar bunlar geri medeniyet biz gelişmekte olan ülkelerin en iyisiyiz falan derdi buradakiler, o ülke Brezilya, biz onlardan iyiyiz kıyaslaması yapanlar vardı, şimdi fersah fersah Brezilyanın ardından nal topladığımızı görüyoruz yıllardır her alanda.

Arjantin desen her zaman krizde mafiş ekonomi, he yaa aç adamlar, ama yukarıdaki tablo ne tükettiklerini gösteriyor, uzaydan birileri postalıyor olmalı yardım olsun diye üretmekten ne anlarlar dimi ama.

Yav onu geçtim bunu geçtim, Şili paraguay nasıl ülke olduğunu kaç kişi biliyor, tabloda senden önde sıralanmışlar acaba neden? Güney Afrika yamayamların ülkesi diyenler yokmuydu, nooldu kolombiya vietnam geniş ovaları düzlüklerimi var tarım ülkesimi yoksa? İnanmam valla yani birileri bu ülkelere torpil geçiyo masustan listede iyi gösteriyo mutlaka...

100. yıldayız alooo, Koreyi biz kurtardık 60 yıllık ufacık ülke, listede nerede? sen neredesin? 100 yıldır tarım ülkesisin neden bugüne kadar durumları gözönüne alıp plan yapmadında bu durumdasın demezlermi adama? şimdimi aklına geldi hayvancılık planları yapmak pes yani, 100 yıl oldu plan yapmak aklına gelen oldu ya ne güzel ne güzel, bugünleride gördük.
 
Tarım, hayvancılık, Eğitim, hukuk ve son zamanlarda acı bir şekilde tecrübe ettik ki çevre ve şehircilik siyaset üstü kavramlar kabul edilip siyasette konu edilmeyecek şekilde hukuksal düzenlemeleri yapılıp. Kısa, orta uzun vadeli planlar yapılıp ve bunlar taviz verilmeden istikrarlı bir şekilde uygulanmadıkça. Aksi halde milletimiz hakkettiği yaşamı hiç bir zamana yaşıyamıcak ve ileri ülkeler düzeyine asla çıkamıcaz bu çok açık bir gerçek.
 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı bir özel televizyon kanalında Türkiye’nin hayvan varlığının 2002’ye göre arttığını iddia etti. Et fiyatlarından dolayı Türkiye hayvancılıkta yoğun bir ithalat dönemine girerken, Bakan Kirişçi’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı ile ilgili verdiği rakamlar şaşkınlıkla karşılandı.​

Türkiye, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalardan dolayı yoğun bir ithalat dönemine girerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye’nin 2002’ye göre büyükbaş hayvan varlığının yüzde 72, küçükbaş hayvan varlığının da yüzde 76 arttığını ileri sürdü.

Tarım Bakanlığının elinde hayvan varlığı ile ilgili sağlıklı bir veri olmadığı bilindiği halde Bakan Kirişçi’nin gerçek olmayan rakamlar üzerinden ülke hayvancılığında yaşanan sorunların üstünü örtmeye çalışması dikkat çekti.


Bakan Kirişçi, şunları kaydetti: “Büyükbaşta 2002 yılına göre yüzde 72’lik artışımız var. Bizim nüfusumuz 65 milyondan 85 milyona gelmiş büyükbaşta yüzde 72, küçükbaşta yüzde 76 artmış. Son 5 yılda dünyanın başından geçen Türkiye’nin başından geçen, hani derler ya pişmiş tavuğun başından geçmedi. Aynen bunları yaşadık ama buna rağmen bu ülkede bir şeyin arz açığı var mı Allah aşkına. Ben göreve geldiğimde ayçiçek yağı başlamıştı. Ayçiçek yağı yok, ayçiçek yağı yok… Ayçiçek yağını şuanda konuşan var mı? Şekerle ilgili konuşan var mı?
 
Son düzenleme:
Benim anladığım kadarıyla, bişeyin fiyatı az artış gösterse dalgalansa yok muhabbetine bağlanıyor ve yönetimler hemen arz açığı var hadi dışardan getirelim , yokluk yaşanıyor denmesin şeklinde bir yol izliyor.

Sonuç evet her şey var yağ var un var şeker var et var ama ne pahasına var, niye ve nasıl var? Arz açığı niye oluştu soran yok ama açık ithalatla çabuk kapatılmalıki yok denmesin, bu şekil icraatın adı yönetim oluyor, tarımda böyle politika üreterek nereye varıcaz kimse sorgulamıyor.
 

Benzer Konular