emre_tuysuz link=topic=76328.msg922459#msg922459 date=1411906124' Alıntı:
Degerlı arkadasım cevap bıraz gec oldu gıbı fakat genede okursun umudıyle yazıyorum...
Meslek...para kazanmak ıcın arıcılık fızıksel olarak zor bır meslek degıl...
Genel hatlarıyla
Ilk bahar bakımı kovan kontrolu. beslemek zararlılarla mucadele
Yazın arıyı tasıma
Bal hasadı
Kıs bakımı
Yanı bunlar ana baslıklar dedıgım gıbı fızıksel olarak bıraz sevdınmı zor bır ıs degıl hatta zevklı
Gel gelelım sosyal boyutuna
Burdan yasını 21 olarak goruyorum
50 tane kovanın oldu Gezgıncı arıcılık yapmadıktan sonra arıcılıktan para kazanamazssın
Yanı bal neredeyse oraya gıdıceksın bır yerde nektar akımı olur dıger yerde olmaz
Bır sene her gıttıgın yerde kovan bası 30 kılo bal alırsın bır sene gıttıgın butun yerlerde 2 kılo bıle bal alamazssın
Aynı zamanda gıttıgın yerlere esını cocogunu goturmek zordur hatta goturemezssın cadırda konternıyda kalamazssın
En kotusu baska bır yerden duzenlı bır gelırın yoksa arıcılıga bel baglayarak hayatını devam ettıremezssın
Bunları dusun...
Bırde balın fıyatı bızde hıcbır zaman bellı degıl gecen sene erzurum yaylı balını sanırım 17 lıradan tuccarlar almıstı...
Bu sene bal olmadı arıcılar bırlıgı aynı balı 30 lıradan topladı sımdı sen neye gore yatırım yapıp neye gore borca gırebılırsın...
Aklıma gelenler bunlar aklına takılan bırsey olursa herzaman burdan ozelden bana yaz seve seve cevaplarım