Ynt: SIFIR 2012 KABİNLİ ERKUNT 80.4 E 4X4
80.4 link=topic=51577.msg523443#msg523443 date=1327856251' Alıntı:
mercedes türkiyede 2005 den beri araba üretiyosa 2050 den önce hindistanda araba üretmez..
aman be üff
Aslen Almanya üretimi olsa da Mercedes-Benz araçları başka ülkelerde de üretilir/monte edilir. Bunlar:
Arjantin (otobüsler, kamyonlar ve Sprinter vanlar. Almanya dışındaki ilk ü-retim yapılan yer)[1]
Avusturya (G-Class)[2]
Bosna-Hersek
Brezilya[3] Kamyonlar, Otobüsler ve C-Class araçlarının üretimi yapılmaktadır. Kuruluşu 1956'dır. Ayrıca 1999-2005 yılları arasında A-Class (W168)üretimi de yapılmıştır.
Kanada
Mısırda Egyptian German Automotive Company(Mısır alman otomotiv şirketi) ile.
Macaristan ([Mercedes-Benz A-Sınıfı|A-]] ve B-Sınıfı modellerinin yeni nesillerinin üretimi yapılacağı bir fabrikanın açılacağı duyurusu 18 Haziran 2008'de yapılmıştır.)[4][5]
Hindistan [6]
Endonezya [7]
İran (2010'dan bu yana üretim yoktur.[8])
Malezya[9]
MeksikaMercedes Benz de Mexico Mercedes'in gerek geliriyle gerek çalışan sayısıyla en büyük yabancı şubesidir.Latin Amerika ve Kuzey Amerika pazarının büyük çoğunluğunu elinde bulundurur.
Nijerya[10] (buses, trucks, utility motors and the Sprinter van)
Filipinler
Rusya (E-Sınıfı)
İspanya (VitoriaŞablon
n)
Güney Afrika[11]
Güney Kore (Mercedes-Benz Musso ve MB100 modellerinin üretimi SsangYong Araç şirketi tarafından yapılmaktadır.)
Tailand (C, E ve S sınıfı araçların montajı Thonburi Grup tarafından yapılmaktadır.)[12]
Türkiye[13]
Birleşik krallık(İngiltere)SLR spor arabaları, ingilterede Woking'de bulunan McLaren Teknologji Merkezi'nde üretilmektedir. Brackley, Northamptonshire, Mercedes Grand Prix fabrikasına ev sahipliği yapar, ve Brixworth, Northamptonshire ise Mercedes-Benz HighPerformanceEngines(mercedes yüksek performans motorları)'in bulunduğu yerdir.
Birleşik devletler Mercedes-Benz M-Sınıfı Sport aracı, R-sınıfı Sport Tourer, ve tam boyutlu GL-Class Lüks Sport araçlarının tamamı, Tuscaloosa, Alabama yakınlarında olan Mercedes-Benz üretim tesislerinde üretilir.[14]
Vietnam yolcu ve ticari araçları üretilir.Kuruluşu 1995'tir.[15]
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz