2 KM MESAFEYE TOPRAK ALTI BORU DÖŞEME

Selamün aleyküm. Yeni sondaj izni olmadığı için 2 km uzaklıktaki tarlama toprak altından boru döşeyerek sulamak istiyorum. Mevcut sondajım 45 tabanca çeviriyor. Ömürlük olacak şekilde hangi boruyu kullanmam gerekir.

aleyküm selam. 2 km uzaktaki tarlan sondaj yaptığın tarla ile sınır komşu parsel değilse su taşımak yasak. burası mevzuat kısmıydı. 45 tabancayı taşıdığın tarlada çevirmesi için dalgıç pompanın özellikleri önemlidir. yüksek beygir yüksek kademe gerekebilir..

eski pompa kaç metrede atılı ? kaç beygir dinamik su seviyesi kaç metre? gidecegi tarla arası kot farkı kaç metre ?
bide 45 fıskıye dediginiz fıskıye saatte kaç ton su atıyor ?

ben tahmini hesapladım ama yinede bi pompa satıcısı ile görüşmeniz gerek. 120+30+140: 290 metre (140 sürtünme kaybı) 110 luk boru ile götürürsen 120 bg dalgıç lazım. en azda 26 kademe ( pompa verimi %70 olarak varsayılırsa) bu hesap saatte 80 ton suyu 2 km uzakta da alman için 50 ton istersen 80 beygirlik pompa ve 24 kademe gerekir.

ben tahmini hesapladım ama yinede bi pompa satıcısı ile görüşmeniz gerek. 120+30+140: 290 metre (140 sürtünme kaybı) 110 luk boru ile götürürsen 120 bg dalgıç lazım. en azda 26 kademe ( pompa verimi %70 olarak varsayılırsa) bu hesap saatte 80 ton suyu 2 km uzakta da alman için 50 ton istersen 80 beygirlik pompa ve 24 kademe gerekir.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 110 luk kangal boru ile götürmeyi düşünüyorum. Kaç atü boru kullanmam gerekiyor. Mavi ve siyah kangallar var. Uzun süre sıkıntı yaşamak istemiyorum siyah borular yeterli olur mu. Aralarındaki fiyat farkı çok fazla

boru konusunda bilgim yok malesef. ama kangal boruyu önermiyor kimse. sizin taşıyacağınız su basınçlı olacagı için borunun kaç bar basınca dayanıklı olacağı cok önemli. ayrıca o basınçtaki suya dayanması için demir boru gerekiyor diye düşünüyorum.

boru konusunda bilgim yok malesef. ama kangal boruyu önermiyor kimse. sizin taşıyacağınız su basınçlı olacagı için borunun kaç bar basınca dayanıklı olacağı cok önemli. ayrıca o basınçtaki suya dayanması için demir boru gerekiyor diye düşünüyorum.
Mavi kangal borular var 25 atü basınca kadar dayanıklı o işimi görürmü hiç bir kaynakta bilgi bulamıyorum. Daha önce böyle bir işlem yapan varsa fikirlerine ihtiyaç duydum. Dalgıç pompa gücü ve kademesi için verdiğiniz bilgilere de ihtiyacım vardı. Fikir sahibi oldum tekrar teşekkür ederim