Hak istemek neden galeyan oluyor anlamıyorum.Galeyan yakıp yıkmak, kırıp dökmek.Tekstilciler birlik olmuş, minibüsçüler birlik olmuş, mobilyacılar birlik olmuş sorunlarını dile getiriyorlar, et ve süt üretenler birlik olup sorunlarını söyleyince mi problem oluyor ..
Ben hayvancı değilim ama sorunlar ortada.
Kamuyu yönetenler konsey kurmuş , hak yenmesin , üretici tüketici dengesi bozulmasın diye.Fiyatı dövize bağlı yemle et- süt üretmek döviz fiyatları birden arttığında üreticiyi üretim yapamaz hale getiriyor.Fiyat artışı arkadan geliyor, o sırada döviz yine artmış oluyor.Ülkenin ihracatı önemli oranda ithalata bağlı, vatandaşın yiyeceği içeceği bile önemli bir bölümü dolaylı olarak ithalata bağlı hale geldi.
Artık yemlik ya da yiyeceklik tarımsal üretimimiz ihtiyacımızı karşılıyamıyor.Daha verimli tohumlar, yeni tip gübreler sorunu çözmüyor geciktiriyor çünkü tarım alanları sabit, artmıyor olanlar ve meralar sürekli azaliyor,tersine nüfus sürekli artıyor.Desteklemeyle mısırı fazla ektirsen buğday ayçiçeği düşüyor,ayçiçeğini ektirsen diğerleri düşüyor çünkü arazi sabit değişmiyor,
Gerçek enflasyonun ne olduğunu herkes yaşayarak görüyor. Memur maaşları ve kira artışları resmi istatistiklere göre yapıldığından , onların ne kadarı yansıttığı ortada.
@Stronger kardeşim az yazıyorsun ama gerçek yerin burası.Okunmayan, kuş uçmaz kervan geçmez yerleri kastettim.