Sencer Solakoğlu %10 küçülmeye gidiyor!

Sektörde herkes bir şekilde cikis arıyor.Bu işlerin fiziksel zorlukları yanında finansmanı da içinden çıkılmaz hale gelince devam edemiyor insanlar.Valla benim icin bu işlere d3vam edebilmek bir onur meselesi halini aldığı icin devam ediyorum.Her an birakma isteğim içimde canlı halde.Konu ile.ilgili haberlerin altında ki yorumlara baktığımda da hiç de insanların bu işlere ve yapanlara saygi gostermedigini gorunce iyice soguyorum.Daha iyi bilen gelsin yapsın,kimse ekmek neden bu kadar pahali demesin...
Dahası iyi ki arjantinin sığırı, ukrayna nin bugdayi var.Ciftciye ne gerek...
Halkımıza müstehak, daha beter olsunlar. Herkes köylüyü, üretici hor gördü ve görüyorlar. Aç kalınca anlar çiftçinin kıymet-i harbiyesini...

Dün Migrosta Migros marka %3 yağlı süt 12,5 lira ,diğer marka 18,5 liraydı.
Migros marka o fiyata satılabiliyorsa parayı diğer sütün fabrikası ve perakendeciler kazanıyor demektir.Pahalı satan marka sütü üreticiden %50 pahalı almıyorki. İki süt kutusu arasında yüzde elli müthiş bir farktır.Üretici ahırdan hayvan pisliği kürümeye devam etsin.

Kesinlikle hocam. Pinar sut yarim litre 16 küsür fiyata markette. Sanayici satacağı fiyati kendisi belirleyebiliyorken maliyetin uzerine karini koyabiliyorken işin butun ceremesini ceken çiftçi neden eziliyor? Neredeyse zararina fiyat dayatmasi yapılıyor?

Halkımıza müstehak, daha beter olsunlar. Herkes köylüyü, üretici hor gördü ve görüyorlar. Aç kalınca anlar çiftçinin kıymet-i harbiyesini...

Hocam aç kalan biz üreticiler oluruz muhtemelen. Geçen yıl (fiyatlari yanlis hatirliyor olabilirim bakmadim yazarken) ukraynadan ~7 liraya alip sanayiciye ve besiciye ~4 - 5 liralardan verdiği arpayi kendi üreticisinden 4 kusur liralara almıştı. Yine aynisi olur getiririz dışarıdan ithal eden parsayi kapar, burda uretmeye calisan dahada ezilir, az yiyen dahada az yemeye devam eder malesef...

Dün Migrosta Migros marka %3 yağlı süt 12,5 lira ,diğer marka 18,5 liraydı.
Migros marka o fiyata satılabiliyorsa parayı diğer sütün fabrikası ve perakendeciler kazanıyor demektir.Pahalı satan marka sütü üreticiden %50 pahalı almıyorki. İki süt kutusu arasında yüzde elli müthiş bir farktır.Üretici ahırdan hayvan pisliği kürümeye devam etsin.
Marketlerdeki bazı ürünlerin arasında fiyat farkı olmasının sebebi kendi markalı ürünlerine düşük fiyat yazıp aynı ürünün diğer markalı olanlarına fazla fiyat yazıp kendi ürününü daha fazla satma taktiği genelde marketler kendi markalı ürünlerle diğer markalarda hep aynı satış yöntemini uyguluyor.