Sen Çiftçimisin.? MF 265s & Güngör Pnömatik Mibzer.

Ynt: Sen Çiftçimisin.? MF 265s & Güngör Pnömatik Mibzer.

iyi kötü bir tane çift çeker traktör al abi sen yer filan boşver işlemeye kendine eziyet çektiriyorsun bu traktörle ucuz yollu yeni olmasına gerek yok 1993 -1994 fiat 70-56 -65-46 bunlar bu ayar ucuz en azından çift çeker zorlanmazsın takır takır gidersin

bu sene böyle yerler ama abi mibzerde çamurda ekim zor olur sana bi çeker motor alak bea..

tşkler..

harun oluk link=topic=44319.msg413512#msg413512 date=1307468967' Alıntı:
kolay gelsin bereketli olur inş
Sağolun teşekkürler.
djzeus link=topic=44319.msg413479#msg413479 date=1307458747' Alıntı:
iyi kötü bir tane çift çeker traktör al abi sen yer filan boşver işlemeye kendine eziyet çektiriyorsun bu traktörle ucuz yollu yeni olmasına gerek yok 1993 -1994 fiat 70-56 -65-46 bunlar bu ayar ucuz en azından çift çeker zorlanmazsın takır takır gidersin
Aslında almak sorun değil de, bazı arkadaşlar bizim memleketi gördüler..Arazi engebeli, tarlalar çok bölünmüş ve ağaçlı, manevra bakımından sıkıntı olabilir.
Ağır Abi link=topic=44319.msg413470#msg413470 date=1307457538' Alıntı:
Taktir edilecek çiftçilerden birisisin alk-*s alk-*s patinaj pedalına bas diyecem kralda oda yokk :)
:):) Kralda yok yok..
maygun10 link=topic=44319.msg413457#msg413457 date=1307456391' Alıntı:
Nailbey 4 tane ağırlık koymanız şart oldu heralde.Tahminime göre arkaya gübre çok konuldu.
Aynı makinalı 55 56 var paşaköy Muhtarının o böyle olmadı ama oda çamurdan zor çıkmiştı.Bu sene Kütahya çok yağışlı galiba.Üst baş tavlı alt taraf çamur olunca böyle olur değilmi?Yapacak bişi yok.Kolay gelsin.
Abi ağırlık 8 tane var, takmadım ayrı mesele..:D Önü kalkması problem değil.. Çamur bütün hayalleri yıktı..
alipasalierkan link=topic=44319.msg413452#msg413452 date=1307456107' Alıntı:
Nail abi işin zor vallahi. Kral ' a biraz sert çıkmak lâzım. Şımarmış hiç çekmiyor. Yalnız şaka maka baya çamurmuş. Makinada gömülmüş. Biraz ekilenler zor çıkacak diye düşünüyorum. O kadar çamur içinde baltalarda tıkanır. Öylede atmaz.
Evete Erkan..Toprakda değilde kil tabakasında çiftçilik yapınca hal bu çare.. :S Eki,lenler heralde çıkarda tıkanan baltaların yerleri birde arada dönmeyen teker boş bırakmıştır kesin.
ekoç link=topic=44319.msg413449#msg413449 date=1307455753' Alıntı:
nail kardeşime Allah kuvvet versin gerçekten arkadaşlar şu an ektiği tarlayı biz gittik gördük sünnette yaptığı işin şartları çok zor dediği gibi fend olsa ne yazar jd4w olsa ne yazar kendisini takdir ediyorum kolay gelsin anlş-*s *098*- *098*- *098*- *098*-
Sağol biladerim, İzmir e göç zorunlu oldu gibi..:)
satocan58 link=topic=44319.msg413447#msg413447 date=1307455379' Alıntı:
Valla cogundan daha iyi ciftci oldugun kesin nail abi. Ama iste motur cidden moturmu o tartisilir.)))
Her ikiside tartışılır.:D
Mahzen link=topic=44319.msg413446#msg413446 date=1307454991' Alıntı:
kolay gelsin nail abi bizim hala yaş su çıkan yerler var bizde ayçiçeğini zoruna ektik tarlanın kenarındada 35-40 dekar yerde kaldı ekilmedik ekmiycez kalan yerleri resmen su kaynıyor içinde bu sene aşırı yağışlar çok berbat etti tarlaları
Bu sene Amazon yağmur ormanları gibi oldu memleket..:D Nerdeyse kuru söğüt çubukları yeşerecek..
akcaorenli link=topic=44319.msg413443#msg413443 date=1307454498' Alıntı:
nail abi sen bi 4wd jd al keyfine bak :)
JD düşünüyoruz bakalım..
GENÇ EYMIRLİ link=topic=44319.msg413422#msg413422 date=1307451442' Alıntı:
Kral psikopat ' a bağlamış kafayı :) nail abi bu arada sende isyanlara bağlamışin. Nail abi haklısında allah bi şekilde yardım eder canını fazla sıkma
Kralın; ' dünya yansa el kadar hasırı yok ' kendi halinde..:D
fatih ödemişli link=topic=44319.msg413415#msg413415 date=1307449082' Alıntı:
yaşa ekme daşa ek zamanı gelıncede camurada ek gıbı olmuş toprak yapısı dagılgan bişi olmaz ız degıştırerek derın ıkı defa capaladınmı arasını toprak bıraz daha kurur ceker halbukı 70 90 120 gunluk darılar var kolay gelsın ok-*-s
768 link=topic=44319.msg413413#msg413413 date=1307448252' Alıntı:
Bu yıl çamurda yapmadığımız iş kalmadı desek yalan olmaz ama ekim işine gelince, ilkyaz çiftçiliğinde bu şekilde çamurda ekim olayını onaylamak uygun olmaz. ekimden önce bir tırmık çekebilseydin tarla biraz daha çabuk yellenirdi belki. Çamurda ekim hatası oluşması riski de fazla. inşallah bir hata olmamıştır da yerli yerince çıkar. Sulama imkanı olan bir tarla ise sulandıktan sonra düzelir, sulama imkanın yoksa, Allah bilir ama , durum pek parlak olmayabilir. Bence en iyisi tarlanın tava gelmesini beklemekmiş. Mısır ikinci ürün olarak bile yetişebiliyor zaten.
samsunbafra link=topic=44319.msg413412#msg413412 date=1307447130' Alıntı:
noo-*-s noo-*-s noo-*-s noo-*-s noo-*-s k0lay gelsin nail ama,böyle ekeceğme beklerim kuru ekerim
3kişiyede cevabım şu; evet bende kuruya ekmek istedim.. Makinayı tarım ilden demestrasyon maksatlı 5 günlüğüne getirdim, 15 gün oldu tav hala yok ki, daha 15 günde olmayacağı da kesin gibi. Evet bunu haziran sonu ekebilirdim, eylül sonu kırağı tehlikesi kaçınılmaz, 90 günde de burda yetişmeyebilir+suda yetersiz gelebilir zaten kısıtlı.. Burda maksadım ilk çıkışta baharın son yağmurlarından istifade etmek ti. Zaten 2 saat sonra 1 saat kadar süreli sağanak yağış oldu.
dolcevita link=topic=44319.msg413410#msg413410 date=1307446764' Alıntı:
çamur senin işin abi allah kolaylık versin :D makinanın tekeri dönüyormu? dönmesse boşa gider herşey
Kendimi eski Çumralı gibi hissetmeye başladım.Seyit teker arada dönememiş, çıkmayan yerlere sopa ile ekecez artık..:D
Yorumlar için herkese teşekkürler. Şartlar bunlar, bazı şeyler bizde; ' Hayaldi,hayal kalacak ' gibi.

SmhGwz link=topic=44319.msg413514#msg413514 date=1307469920' Alıntı:
bu sene böyle yerler ama abi mibzerde çamurda ekim zor olur sana bi çeker motor alak bea..

tşkler..
Çeker almak sorun değilde; çamurda eken makina varmı acep.. :S

kolay gelsin nail abi sizn orada çok çamurmuş be yaw :S iş zor kral a göre deil bu işler biraz büyük Çamurda ekecek makine yok :S heralde

abi kolay gelsin, bizde çamurda ektik tarlaları ,tarlayı ekime hazırlamadan direk ekiyorsunuz galiba ,kral ne yapsın ki,gene iyi çekiyor o çamurda paylaşım için teşekkürler

Ally TOKMAKCI link=topic=44319.msg413533#msg413533 date=1307471610' Alıntı:
kolay gelsin nail abi sizn orada çok çamurmuş be yaw :S iş zor kral a göre deil bu işler biraz büyük Çamurda ekecek makine yok :S heralde
Sağol Ally.. Bu senede böyle, rahmet bol.. Bu gün arapaların bir kısmına baktım; inanmazsınız benim boyumda oln yerler var.. Hayırlısı harman bi gelse.. Mısır olur heralde, ot sıkıntı olucak gibi 2 sonra bi ilaçlama yapayım..Çamurda bastığımız yerde ot biter buralarda, hardal, sarmaşık v.s.:)
vale link=topic=44319.msg413539#msg413539 date=1307471810' Alıntı:
abi kolay gelsin, bizde çamurda ektik tarlaları ,tarlayı ekime hazırlamadan direk ekiyorsunuz galiba ,kral ne yapsın ki,gene iyi çekiyor o çamurda paylaşım için teşekkürler
Sağol teşekkürler.. Burayı 27 Şubatta sürmüştüm 1 ay önce bir kat kazayağı çektim yağmur hemen hemen her gün yağdı, geçen hafta bi kat kazayağı daha çekmiştim, 1 gün geçmeden bi yağmur yağdı 3 gün gibi.. son 3 gündür yağış yoktu, bu gün kazayağpı çekmeyi düşündüm, iyiki çekmemişim ekim işi bitti 2 saat sonra bi daha yağmur..:)l

ALLAHIN dediği olur, yapılacak pek bir şey yok, bu gün nohutların bir kısmına antraknoz ve kurt için ilaç attım hastalık dalga dalga başlamış bir haftaya kalmaz gazel olur. Bu sene malesef böyle.

rençberçiftci link=topic=44319.msg413568#msg413568 date=1307474036' Alıntı:
ALLAHIN dediği olur, yapılacak pek bir şey yok, bu gün nohutların bir kısmına antraknoz ve kurt için ilaç attım hastalık dalga dalga başlamış bir haftaya kalmaz gazel olur. Bu sene malesef böyle.
Aynen.. bende daha bu ayın 3 ünde 5 dekar nohut ekebildim, zaten olmayasıya bi ekiliş oldu, tav yok bişey yok.. Üzüldüm sizin nohutlara..:)İnşallah seneye daha iyi olur..

Sağol teşekkürler.. Burayı 27 Şubatta sürmüştüm 1 ay önce bir kat kazayağı çektim yağmur hemen hemen her gün yağdı, geçen hafta bi kat kazayağı daha çekmiştim, 1 gün geçmeden bi yağmur yağdı 3 gün gibi.. son 3 gündür yağış yoktu, bu gün kazayağpı çekmeyi düşündüm, iyiki çekmemişim ekim işi bitti 2 saat sonra bi daha yağmur..:)l
abi aynen burasıda öyle oldu zaten denizli kütahya yakın olduğu için dememki buraya yağan sizin orayada yağmış ,,valla bizim ovada da 3 günde yaklaşık 10.000 dekar yer ekildi nerdeyse ovada traktörler çarpışacaktı herkes ovadaydı
sahsen kendim 3 gün 3 gece uyumadan toplam 5 saat uyku ile yerleri hazırladım ,bu sene çok yorucu bir ekim oldu,, şimdide mildiyö hastalığıyla uğraşıyoruz

bereketli olsun nail abi sende bizim gibi çareyi çamura ekmekte bulmuşsun bende ayçiçeği ekimini bugün bitirdim ama böyle giderse otlar daha önce çıkıcak gibi :)

Kolay gelsin abi sorunu ben cevaplayım. Sen Çiftçimisin.? abi sen gerçekten çifçisin gittik gördük sizin oraları o arazilerde o imkanlarla bence yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışıyorsun (buarada abi burada satılık tarla çoğalmaya başladı ataların gibi muhacir olarak gel buralara)

vale link=topic=44319.msg413604#msg413604 date=1307476314' Alıntı:
abi aynen burasıda öyle oldu zaten denizli kütahya yakın olduğu için dememki buraya yağan sizin orayada yağmış ,,valla bizim ovada da 3 günde yaklaşık 10.000 dekar yer ekildi nerdeyse ovada traktörler çarpışacaktı herkes ovadaydı
sahsen kendim 3 gün 3 gece uyumadan toplam 5 saat uyku ile yerleri hazırladım ,bu sene çok yorucu bir ekim oldu,, şimdide mildiyö hastalığıyla uğraşıyoruz
Hakikaten bölge olrak yağışlı bir bahar geçti.. Eskile anlatırdı; biz zamanında pancar ektik, ökü kafası büyüklüğünde pancar oldu .. falan diye.. Pek inanmazdım, hemde tarlada öküz izlerinden su çıktığını falan anlatırlardı.. Şimdi şimdi inanmaya başladım. Tek farkettiğim; tüm ektiklerimizin güzlük olması bizim için avantaj, yazlıklar şansa kalmış gibi.
by_zebani link=topic=44319.msg413620#msg413620 date=1307477286' Alıntı:
bereketli olsun nail abi sende bizim gibi çareyi çamura ekmekte bulmuşsun bende ayçiçeği ekimini bugün bitirdim ama böyle giderse otlar daha önce çıkıcak gibi :)
Sağol teşekürler..Aynen otlar hayat buluyor nem ve rutubet ile.. Yağışlar ise otlara Candem gibi geliyor, bilhassa hardallara..:D
hacimmet link=topic=44319.msg413623#msg413623 date=1307477840' Alıntı:
Kolay gelsin abi sorunu ben cevaplayım. Sen Çiftçimisin.? abi sen gerçekten çifçisin gittik gördük sizin oraları o arazilerde o imkanlarla bence yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışıyorsun (buarada abi burada satılık tarla çoğalmaya başladı ataların gibi muhacir olarak gel buralara)
Hacım teşekkürler, bölgeyi değiştirmeyi düşünmüyor değilim de, hani bi söz vardır;
' Taş yerinde ağırdır..mı olacak yoksa ağarır mı..? yanii oralara takılıyoruz..

kolay gelsin nail abi çamuru tavlaştırmak için tizel şart ama motor tek çeker olunca oda zor Allah kolaylık versin

kolay gelsin nail abi.kaçgündür giremedim siteye yeni gördüm.keşke şimdi senin oradaki yağmurlar bizim buralarda olsa.fiği kaldırıp sulamadan mikser ile slajlık mısır ekimi yaptık yer biraz kıraç olduğu için tarla tavını çekti bizde dün tek tabanca yağmurlama ile sulamaya başladık.
NOT:nail abi o kafandaki JD yi sil noo*-*- benim lafımı dikkate alırsan hayatındaki en büyük yanlışı yapmaktan kurtulursun şety*-*

abi senin dedeler burdan gitmedir belki buranın karamanın ilk temellerini atıp sonra bataklık diye göc etmişlerdir s c r ende cıkıyorya anlatmıştın :D

kolay gelsin nail abi işler zor bu sene bizim buralardada yağmurlar yüzünden ayçiçekleri geç kaldı erken ekenler daha şanslı artık yaşmış çamurmuş tarlalara girilmesi lazım yoksa çok sıcaklara denk gelecek tam yağmur istedikleri zamen sıcaklarda kavrulcaklar
makina seninmi diye soracaktımda cevabını yazmışsın gördüm :)
yalnız abi senmi kraldan çakiyon kralmı senden çekiyo daha anlamadım :D

ramazanpullu link=topic=44319.msg413699#msg413699 date=1307481875' Alıntı:
kolay gelsin nail abi çamuru tavlaştırmak için tizel şart ama motor tek çeker olunca oda zor Allah kolaylık versin
Sağol Ramazan.. Tizel denen alet bizim buralarda yok, ayrıca bu üstteki toprağın kalınlığı o tarlada 1 metreyi geçer, tizel de fayda etmeyebilir.
Chn_Ozce link=topic=44319.msg413764#msg413764 date=1307517200' Alıntı:
kolay gelsin nail abi.kaçgündür giremedim siteye yeni gördüm.keşke şimdi senin oradaki yağmurlar bizim buralarda olsa.fiği kaldırıp sulamadan mikser ile slajlık mısır ekimi yaptık yer biraz kıraç olduğu için tarla tavını çekti bizde dün tek tabanca yağmurlama ile sulamaya başladık.
NOT:nail abi o kafandaki JD yi sil noo*-*- benim lafımı dikkate alırsan hayatındaki en büyük yanlışı yapmaktan kurtulursun şety*-*
Sağol Cihan, bu yağışlar sizde olsaydı, fiğleri biçip bağlatmak ' HAYAL ' olurdu..:D JD konusu sadece düşünce,babam beyeniyor, ben karamsarım.. Belki de çiftçilikle Jübilem kralla olabilir..:)
enter link=topic=44319.msg413831#msg413831 date=1307537164' Alıntı:
kolay gelsin nail abi işler zor bu sene bizim buralardada yağmurlar yüzünden ayçiçekleri geç kaldı erken ekenler daha şanslı artık yaşmış çamurmuş tarlalara girilmesi lazım yoksa çok sıcaklara denk gelecek tam yağmur istedikleri zamen sıcaklarda kavrulcaklar
makina seninmi diye soracaktımda cevabını yazmışsın gördüm :)
yalnız abi senmi kraldan çakiyon kralmı senden çekiyo daha anlamadım :D
Sağol Umut.. Bu senede böyle, hem faydalı oldu yağışlar, hem az zararlı..:)
:D Ben krala mecburum, kral bana..

Kraldan başka motor mu var o çamura giripte gidicek.İnşallah bundan sonrası güzel olur.Allah yüzümüze baksın abi.