Aleyküm selam. Teşekkür ederim. Yarın çapalama başlayacak fotoğrafları atacağım. Gübre konusunda bu zamanda üre atıp bahara doğru da tekrar bitki isteğine göre atmayı planlıyoruz. Zararlılar ile mücadele konusunda ise ilk defa ekim yapıldığı için pek problem olacağını düşünmüyorum açıkçası. Su konusunda okuduğum her kaynakta sarımsağın pek suyu sevmediği yazıyor ama hasattan bir ay öncesinde bir su vermek gerekiyormuş. Yağmurlama yapacağız normalde yağmurlama sistemi kullanmıyoruz su yetersizliğinden ama boruları vs. temin ettim onu da ilk defa deneyeceğiz bakalım.s.a öncelikle bereketli olsun. 4 senedir kastamonu taşköprüde yaşıyorum. burada gözlemlediğim kadarıyla gübre olarak tek üre değil üre ve şekerbeyazı denen gübre beraber atılıyor. içinde hiç ot olmamalı çapalama çok önemli ama zararlı otla mücadele için ilaçlama şart. günlük kontrol yapılıyor kocabaş yada çil hastalığı vs. için. suyu çok seviyor ama abartınca çürüme yapabilir.
Geçmiş olsun. Kuru tarımda alternatif için ektik inşallah satabiliriz.2 dönüm diktim deneme amaçlı. O kadar emekten sonra alan satan olmadı bag halinde cope artik. Bunu koyde belkide 15 kisi denedik. Yazık oldu.
Benim de çok avare hiç işten anlamaz bşr arkadaşım vardı 40 kg ekti 20 kg aldı ama onunkini hem ot kapattı hemde ekerken arkadaşlar alkolu biraz fazla kaçırmıştı galiba sıkıntı oradan çıktı iddiadan kaybettiği parayı alırım düşüncesiyle başladı ama olmadı ondan sonra gece 3 te it yarışına bahis oynardı amerikanın bilmem neresinde borç boyunu aştı sarımsak derde çare olmadı aman gözünü severim sen dikkat et ama belli çok emek vermişsin rabbim emeklerini korur ve karşılığını verir inşallah bu arada konuda çok güzel olmuş. Ota dikkat et ilaç at olmazsa sırt motoruylaGeçmiş olsun. Kuru tarımda alternatif için ektik inşallah satabiliriz.
Yaklaşık 5yıldır ekerim sarmısak suyu sever tam aksine toprak işleme derin yapılsa yumru gelişimine faydası olucaktır fazla sıkı toprağı sevmez! Taban gübresi çok kullanmışsınız biz 10kg dap la ekiyoruz 10kg üre 10kg can başka gübre kullanmayız 3su veririz zararlısı pek yok ancak düşmanı yabancı ot! Gelişimini aşırı kısıtlar! Sıra arasını 50cm tutup çapa makinası büyük arazilerde kullanmalısınız el çapası çok zor! Toplama makinaları basit bağlamalı tek sıra en kullanışlısı ucuzdurda! Ortlama 700-800kg dönüm verimi var suyu azsa 400-500kg arası olur bu sene tohumum azdı bende 17dönüm ekebildim bereketli olsun bundan sonra mutlaka devam edersiniz ekimine kazançlı bir üründür 4-5 yılda bir para etmez ama kimse almaz bile geri kalan yıllar daima beklentinin çok izerine çıkmıştırAleyküm selam. Teşekkür ederim. Yarın çapalama başlayacak fotoğrafları atacağım. Gübre konusunda bu zamanda üre atıp bahara doğru da tekrar bitki isteğine göre atmayı planlıyoruz. Zararlılar ile mücadele konusunda ise ilk defa ekim yapıldığı için pek problem olacağını düşünmüyorum açıkçası. Su konusunda okuduğum her kaynakta sarımsağın pek suyu sevmediği yazıyor ama hasattan bir ay öncesinde bir su vermek gerekiyormuş. Yağmurlama yapacağız normalde yağmurlama sistemi kullanmıyoruz su yetersizliğinden ama boruları vs. temin ettim onu da ilk defa deneyeceğiz bakalım.
Sonunda işten anlayan biri çıktı geldi. Şimdi capadan geliyorum 2 dönüm olmasına rağmen el çapası bizi bitirdi. Yabancı ot ve önceki seneden arpa ekili oldugu için biçerdöverin arkasından attığı arpalar çıkmış onlar çok yordu. Dekara 12.5kg üre attık bu seferde. Fotoğrafları yüklüyorum. Şuan hafif sarılık var yapraklarda soğuktan diye düşünüyoruz sizce nedir?Yaklaşık 5yıldır ekerim sarmısak suyu sever tam aksine toprak işleme derin yapılsa yumru gelişimine faydası olucaktır fazla sıkı toprağı sevmez! Taban gübresi çok kullanmışsınız biz 10kg dap la ekiyoruz 10kg üre 10kg can başka gübre kullanmayız 3su veririz zararlısı pek yok ancak düşmanı yabancı ot! Gelişimini aşırı kısıtlar! Sıra arasını 50cm tutup çapa makinası büyük arazilerde kullanmalısınız el çapası çok zor! Toplama makinaları basit bağlamalı tek sıra en kullanışlısı ucuzdurda! Ortlama 700-800kg dönüm verimi var suyu azsa 400-500kg arası olur bu sene tohumum azdı bende 17dönüm ekebildim bereketli olsun bundan sonra mutlaka devam edersiniz ekimine kazançlı bir üründür 4-5 yılda bir para etmez ama kimse almaz bile geri kalan yıllar daima beklentinin çok izerine çıkmıştır
Hocam büyük alanlarda ekim düşünürseniz çapalama el işi imkansız düşünün 2dönüm yerden bahsediyosunuz boş arazi ekim tarihlerinden önce yağmur alıp güneşlenme sonrası ilaçlama yapılmalı öncesinde toprak işlemede pulluk kullanın sonrasında toprağınızı ekim yatağı seviyesinde düzeltirsiniz kültivatör yada goble ile bu şekilde çapa bile yapmadan ot mücadelesi yapabilirsiniz! Biz mibzer kullanıyoruz ekimde arazi sulanacaksa 60kg tohum sıra arasını 40-50cm arası ekiyoruz sulanacaksa bu tohum 80kg kadar dönümde artırılabilir! İnternette sarmısak toplama makinası yazın tek sıralı slaj makinasının bağlamalı tipidir çokta pratik topluyo yağmurun gevşediği dönemlerde sulama mutlaka yapın aksine dönüme 300kg kadar fark oluşturmakta! Son bir uyarı toplama dönemi dikkatli olun saplar tam kurumadan makina girmeli aksi taktirde saplar kurur yumruyu çekemez makina ilk ektiğimiz yıl başımıza geldi her cinste olmuyo lakin çin sarmısağında olmakta yumru ideal boyuta gelip içi dolunca toplamaya başlayın sarmısak üstü yeşil toplanır! Bu kriterlerde geniş alanlarda ekim yapabilir sıra arasını 50cm tutup ince teker traktörle çapalama yaparsınız gayet güzel sonuçlar alacaksınızSonunda işten anlayan biri çıktı geldi. Şimdi capadan geliyorum 2 dönüm olmasına rağmen el çapası bizi bitirdi. Yabancı ot ve önceki seneden arpa ekili oldugu için biçerdöverin arkasından attığı arpalar çıkmış onlar çok yordu. Dekara 12.5kg üre attık bu seferde. Fotoğrafları yüklüyorum. Şuan hafif sarılık var yapraklarda soğuktan diye düşünüyoruz sizce nedir?
Basit bağlamalı toplama makinası dediğiniz makina nedir? Bir resim veya video atma şansınız var mı? Sizde mi elle dikim yapıyorsunuz?
Su konusunda okuduğum her yazı suyu pek sevmez diyor anlamadım bende şimdilik yağmurlar iyi gidiyor ihtiyaç halinde ekipmanlar hazır sulayabiliriz.
Çapa makinasıyla ince işçiliği nasıl yapıyorsunuz? Bazı otlar sarımsağın hemen dibinde çıkmış. Bahsettiğiniz çapa traktör arkası mi yoksa elle kullanilanlardan mi?
Almanya şuan ülkede ekilen her kg sarmısağa 17tl den alıcı altını çizeyim ihracat ürünüdür! Tek problem tohumluk çok pahalı diye bir çok çiftçi başlamadan pes eder bunun çözümü 100kg alıp 2dönümde tohumluk ekimi! Belki 1yıl kaybettirir ama hem tecrübe hemde tohumunuzu oluşturur! Birde pazar sorunu var bazı bölgelerde hiç ekilmediği için pazara ulaşamamakta çiftçi bunun adınada para etmedi demekte kesinlikle bu telaşa gerek yok çıkın pazarda 20tl ye kışın elinizi öperler 10ton malı 1haftada bitirirsiniz! Birde mal hasat edildikten sonra tarlada biriktirip mutlaka 15gün güneşte kurutulmalı hazır alıcı yoksa kışa satışa çıkarılacaksa o şekilde depo edilmeli! Yoksa üründe bozulmalar oluşur dikkat edin başka sormak istediğiniz bişey olursa sorun çekinmeden 3msjda hemen hemen herşeyi anlatmaya çalıştım baştan aşağıBu sektör heyecan yaratır
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şu makinayı bir araştırayım biz slaj yapmadığınız için çok yabancıyız bu makinalara bakalım. Mibzer konusu gerçekten bu işi yapacak kişi için mutlaka alınmalı. Araştırdığıma göre yapraklardan birkaçı kurulduğunda hasat yapılmalı diyor dediğiniz gibi. Sulama konusunu yazdım bahar aylarında dediğiniz gibi kurak gidebilir bunu göz önünde tutacağım tekrar teşekkürler.Hocam büyük alanlarda ekim düşünürseniz çapalama el işi imkansız düşünün 2dönüm yerden bahsediyosunuz boş arazi ekim tarihlerinden önce yağmur alıp güneşlenme sonrası ilaçlama yapılmalı öncesinde toprak işlemede pulluk kullanın sonrasında toprağınızı ekim yatağı seviyesinde düzeltirsiniz kültivatör yada goble ile bu şekilde çapa bile yapmadan ot mücadelesi yapabilirsiniz! Biz mibzer kullanıyoruz ekimde arazi sulanacaksa 60kg tohum sıra arasını 40-50cm arası ekiyoruz sulanacaksa bu tohum 80kg kadar dönümde artırılabilir! İnternette sarmısak toplama makinası yazın tek sıralı slaj makinasının bağlamalı tipidir çokta pratik topluyo yağmurun gevşediği dönemlerde sulama mutlaka yapın aksine dönüme 300kg kadar fark oluşturmakta! Son bir uyarı toplama dönemi dikkatli olun saplar tam kurumadan makina girmeli aksi taktirde saplar kurur yumruyu çekemez makina ilk ektiğimiz yıl başımıza geldi her cinste olmuyo lakin çin sarmısağında olmakta yumru ideal boyuta gelip içi dolunca toplamaya başlayın sarmısak üstü yeşil toplanır! Bu kriterlerde geniş alanlarda ekim yapabilir sıra arasını 50cm tutup ince teker traktörle çapalama yaparsınız gayet güzel sonuçlar alacaksınız
Sarmısak toplama demet makinası yazın ulaşırsınız basit ve ucuz bir makina ulaşabilirsiniz ancak alırken bir deneme uzmandan görmeden hasada girmeyin! Son olarak su konusu benim parça küçük arazilerime ekiyorum bazı parçalarımda su yok bazılarında var inanın 3su verilen araziler her yıl 300kg fark atıyo kaynakları geçin yeşil aksamı güçlü o koca yumruyu susuz nasıl yapıcak! Hangi bölgede ektiniz bilmiyorum ama sarılıklar don yanığına benziyo aşırı sıcağıda sevmez aşırı soğuğuda sevmez max -3 +25 arası ideal vejatatif yetiştirme aralığıdır şayet don yanıkları artarda ekim tarihlerini düzenleyin bölgenize göre 5aylık yetişme süresi yeterlidir toplamda hayırlı hasatlar...Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şu makinayı bir araştırayım biz slaj yapmadığınız için çok yabancıyız bu makinalara bakalım. Mibzer konusu gerçekten bu işi yapacak kişi için mutlaka alınmalı. Araştırdığıma göre yapraklardan birkaçı kurulduğunda hasat yapılmalı diyor dediğiniz gibi. Sulama konusunu yazdım bahar aylarında dediğiniz gibi kurak gidebilir bunu göz önünde tutacağım tekrar teşekkürler.
Güncelle bolca bu konu önemli01.03.2021 itibariyle sarımsakların durumu bu. Önceki seneden arpa ekili oldugu için yaklaşık 1 ay önce hem çıkan arpalari hemde yabancı otları kesmek için çapalama yapmıştık ancak arpalar çıkmaya devam ediyor. Sarımsak yapraklarının sarılıkları artmış gibi geldi. Şuan hem kurak gidiyor hemde soğuklar oldu bu süre zarfında acaba sulama yapsak kendini toplar mi ? Bu hafta içinde bir su verelim diyoruz. Bilgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Elimden geldiği kadar güncel tutmaya çalışıyorum teşekkürler.Güncelle bolca bu konu önemli
İhracat ürünü olup dekar verimi de yüksek olan bir ürünse neden insanlar buna yönelmiyor çok ilginç gercekten.Almanya şuan ülkede ekilen her kg sarmısağa 17tl den alıcı altını çizeyim ihracat ürünüdür! Tek problem tohumluk çok pahalı diye bir çok çiftçi başlamadan pes eder bunun çözümü 100kg alıp 2dönümde tohumluk ekimi! Belki 1yıl kaybettirir ama hem tecrübe hemde tohumunuzu oluşturur! Birde pazar sorunu var bazı bölgelerde hiç ekilmediği için pazara ulaşamamakta çiftçi bunun adınada para etmedi demekte kesinlikle bu telaşa gerek yok çıkın pazarda 20tl ye kışın elinizi öperler 10ton malı 1haftada bitirirsiniz! Birde mal hasat edildikten sonra tarlada biriktirip mutlaka 15gün güneşte kurutulmalı hazır alıcı yoksa kışa satışa çıkarılacaksa o şekilde depo edilmeli! Yoksa üründe bozulmalar oluşur dikkat edin başka sormak istediğiniz bişey olursa sorun çekinmeden 3msjda hemen hemen herşeyi anlatmaya çalıştım baştan aşağı
Peki sarimsak icin ekim oncesi kullanilan ot ilaclari ve cikistan sonra atilabilecek ot ilaclarinin etken maddelerini veya isimlerini yazabilir misiniz?Yaklaşık 5yıldır ekerim sarmısak suyu sever tam aksine toprak işleme derin yapılsa yumru gelişimine faydası olucaktır fazla sıkı toprağı sevmez! Taban gübresi çok kullanmışsınız biz 10kg dap la ekiyoruz 10kg üre 10kg can başka gübre kullanmayız 3su veririz zararlısı pek yok ancak düşmanı yabancı ot! Gelişimini aşırı kısıtlar! Sıra arasını 50cm tutup çapa makinası büyük arazilerde kullanmalısınız el çapası çok zor! Toplama makinaları basit bağlamalı tek sıra en kullanışlısı ucuzdurda! Ortlama 700-800kg dönüm verimi var suyu azsa 400-500kg arası olur bu sene tohumum azdı bende 17dönüm ekebildim bereketli olsun bundan sonra mutlaka devam edersiniz ekimine kazançlı bir üründür 4-5 yılda bir para etmez ama kimse almaz bile geri kalan yıllar daima beklentinin çok izerine çıkmıştır
Hava sicakligi 15 derecenin uzerine ciktigibda tarlanizi daha cok kontrol ediniz. En buyuk hastaligi pas hastaligidir bugdaydaki gibi. Bugdaya kullanilan pas ilaclari kullanilabilir. Biz iki defa pas icin ilaclama yapiyoruz. Ama ilacin arkasindaki kalicilik suresini dikkate alip son ilaclamayi ona gore yapiniz.01.03.2021 itibariyle sarımsakların durumu bu. Önceki seneden arpa ekili oldugu için yaklaşık 1 ay önce hem çıkan arpalari hemde yabancı otları kesmek için çapalama yapmıştık ancak arpalar çıkmaya devam ediyor. Sarımsak yapraklarının sarılıkları artmış gibi geldi. Şuan hem kurak gidiyor hemde soğuklar oldu bu süre zarfında acaba sulama yapsak kendini toplar mi ? Bu hafta içinde bir su verelim diyoruz. Bilgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.