Fiyat yazmıyorBuda pirinç ithalat i Türkiye nin 200 bin ton civarında Nisan ayında yapılacak diyor
Fiyat yazmıyorBuda pirinç ithalat i Türkiye nin 200 bin ton civarında Nisan ayında yapılacak diyor
Buğday 2 lira olursa bıde o zaman gör çiftci yi Rabbım verirse
Bu sene temmuzda nolur
Bugdayı satarsak arpayı bu lisanslı depo mu nedir onu araştırıp ona koyacağız İnş arpada artarHerkes gibi tüccar da biliyor ki çitfçinin borcu çok.
O nedenle piyasada buğday bollaşınca fiyatları aşağı çekerler her sene olduğu gibi.
2019 da Temmuz da 1,30 civarıydı bizim bölgede.
%15-20 fiyat artışı olduğunu varsaysak 1,5-1,6 TL arası olur en iyi ihtimalle.
Edirne ticaret borsası perşembe gününe kadar 1600 ü geçmiyordu cuma ve bugün 1650li fiyatlara kadar çıkıyor benim tahminim 1600 fiyat açıklanır virüsten dolayı
İnşallah çıkardığımız mahsülün hakkını alırız destekle beraber 2 lira olsa bile çok güzel fiyatdünya da büyük tahıl üreticileri satışı yasaklamış hem bu faktör hemde döviz in yükselmesi fiyatları yükseltir bence sezonda 2 civarında olabilir
İnşallah ben olur diye düşünüyorum şuan 200 Euro civarında dünya piyasası Türkiye de Euro 7.30 civarında şuan benim tahminim 1.5 ay içinde euro 9 TL ye yükselir oda 1.80 yapar ayriyeten Türkiye de tahıl ürünleri diğer dünya ülkeleri ne göre biraz daha yüksek fiyata alım satım yapılıyor bunuda hesaba katarsak 2 lira yi bulurİnşallah çıkardığımız mahsülün hakkını alırız destekle beraber 2 lira olsa bile çok güzel fiyat
7,3 dan 9 TL demek %20 den fazla artış demek. 1,5 ay içinde yani Mayıs sonu Euro 9 TL olursa ne yaparız toğrağım?İnşallah ben olur diye düşünüyorum şuan 200 Euro civarında dünya piyasası Türkiye de Euro 7.30 civarında şuan benim tahminim 1.5 ay içinde euro 9 TL ye yükselir oda 1.80 yapar ayriyeten Türkiye de tahıl ürünleri diğer dünya ülkeleri ne göre biraz daha yüksek fiyata alım satım yapılıyor bunuda hesaba katarsak 2 lira yi bulur
Benim kişisel görüşüm daha önce de bazı tahminlerde bulunmuştum mazot harici diğer hepsi tuttu belki daha ustude olabilir önümüzde 3 seçenek var 1. IMF 2 para basmak 3 moratoryum7,3 dan 9 TL demek %20 den fazla artış demek. 1,5 ay içinde yani Mayıs sonu Euro 9 TL olursa ne yaparız toğrağım?
Moratoryum veya imf olmaz para basarlar oda eflansyonu yukseltir bugdayi 2tlye cikarirBenim kişisel görüşüm daha önce de bazı tahminlerde bulunmuştum mazot harici diğer hepsi tuttu belki daha ustude olabilir önümüzde 3 seçenek var 1. IMF 2 para basmak 3 moratoryum
Herkes gıda fiyatlarının artacagından bahsediyor, fakat kimse maliyetlerinde artacagını hesaba katmiyor
Aynen benim düşüncem de bu yönde büyük ihtimalle böyle yapacaklarMoratoryum veya imf olmaz para basarlar oda eflansyonu yukseltir bugdayi 2tlye cikarir