Sakarya’da PSB Anatolia Fuarı Kapılarını Açtı

6.png

Sakarya’da PSB Anatolia Fuarı Kapılarını Açtı

Sakarya'da düzenlenen PSB Anatolia Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı, 60 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sapanca ilçesi Kırkpınar mevkisinde düzenlenen fuarda 200 firma ürünlerini sergiliyor. Fuarda, iç ve dış mekan süs bitkileri, bahçe mobilyaları ve sulama teknolojisi gibi en yenilikçi ürünler tanıtılıyor. 20 farklı ülkeden alım heyetleri fuara katılarak sektöre olan uluslararası ilgiyi gözler önüne serdi.

Fuarın açılışında konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya’nın bitkicilik sektöründe başarılı adımlar attığını ve bu başarının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise kentin bu sektördeki üretimini katma değere dönüştürme hedeflerinden bahsederek, "Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliğinde önemli bir paya sahip olduğunu ve bu payı geliştirmeye devam edeceklerini" söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya'da bitkicilik sektörünün son yıllarda hızla geliştiğini belirterek, ihracatın 5 milyon dolar seviyesinin üzerine çıktığını ifade etti. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç ise rekabetin arttığı bu sektörde firmaların kendilerini tanıtmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri fuardaki stantları gezerek sergilenen ürünleri inceledi. Fuara 14 Eylül'e kadar ziyaretçi kabul edilecek.