Sen sağlıklı düşünmüyorsun, bizimde ekonomimiz en az 20 milyar dolar zarar görür diyen uzmanlar varken, savaş büyür yıllara sirayet ederse dahada zararın artacağı ortadayken, zora giren ekonomide ve halkın alım gücü düşerek gıdaya ulaşmasının güçleştiği günler yaşanırken kalkıp insanların savaşta ölmesinden dolayı malım para edecek diye beklemek bize yakışmaz.
Bizim fazla parada gözümüz olmaz, hele olağanüstü durumlarda savaş vb. şartlarında hiç olmaz.
Tamam kabul ediyorum normal şartlarda vurdumduymaz yönetimler koltuk makam sahipleri hiçe sayarak değer vermiyorlar ve çiftçi ekonomik olarak sıkıntıya düştüğü çok oluyor, ama bu durum aynı şey değil, savaşta ve barışta her zaman ezilmeyecek kadar ama kesinliklede tevatür kazançlar elde etmeyecek kadar olsun daha hayırlı ve berektli olur bizim için. Her şartta sürdürebilir tarım ve hayırlı kazançlar için çalışmalıyız, yönetimlerdende her şartta bunu beklemeliyiz.
Bence sen sağlıklı düşünemiyorsun. Rusya'nın işgali bir an önce bitirip, Ukrayna'yı teslim alması ile herşeyin normale döneceğini sanıyorsun. Rusya İran Kuzey Kore gibi cezalı bir ülke oldu. Bu Putin devrilmeden Rusya'nın yapısı değiştirilmeden asla düzelmeyecek bir durum. Rusya savaşı kazansada kaybedecek.
Sen Ukrayna'da ki insanlar için gerçekten üzülsen, hemen teslim olsun bu iş bitsin diye düşünmezdin. Onların Rus zülmü altında ezileceklerini hesaplardın. Sen esas Rusya'nın yediği darbe için üzülüyorsun. Bundan kaçış yok.
Ben Türkiye'nin bu durumdan elde edeceği kazanımlara odaklanıyorum. Türkiye bu musibetten Tarımsal üretimini arttırıp, Rusya'nın yerini doldurmalı. Azerbaycan, Türkmenistan doğalgaz petrol üretimini arttırıp Rusya'nın yerini doldurmalı. Avrupa pazarını biz ele geçirmeliyiz. Ve Rusya'nın devasa çöküşüne hazırlanmalıyız, yoksa bölgeyi Çin'e kaptırırız.
Bu fırsat 500 yılda bir ele geçer.