Rodeo pancar tohumu hakkında bilgi?

Bizim köyde konya dönümüyle 17 ton filan alınır ama polar benim daha 20 altına düşmedi ince hesaba vurursak biz 22 ton 14 polarlik pancar kaldırandan daha çok kazanır iz

Polar ıyıymıs bakım olarak bizde su bol oldugu ıcın bol su veırırz ekerken toprak hazırlanır ekımle birlikte taban gübresi atarız sıvı gübre Vs kullanmayız o sekılde en fazla 10 tona 13.5 polar aldık bu sene 1000m2 den

Öyle görülüyor ki her çeşit ve bölge kendi aralarında büyük farklılıklar göstermekte bu yüzden herkes kendi bölgesinde birkaç çeşidi deneyip kendine uygun çeşidi tespit edip devam etmeli.

Şunu da eklemeliyim ki çeşitlerin sulamaya olan toleransıda dikkate alınmalı arkadaşla aynı çeşitte polarda ve verimde sulamadan dolayı 1 ton ve 1 polar oynadı dekarda

Rodeo şeker oranı oranı olarak yüksek ancak verim olarak 1000m2 den alına bilecek değeri 7 tondur.
Fabrikalar ürün çeşidi seçerken çiftçinin karını düşünmez ( tonaj) fabrikanın karını düşünür (polar).

Benim bu sene rodeodan aldığım rakamlar 5 parça ayrı ayrı 130 dekardan aldıgım ortalamam 18.40 polar
8.5 tonaj

Betanin pancar cesitlerin degerleri burada net gozukuyor FB_IMG_1521153967576.jpg

Betanin pancar cesitlerin degerleri burada net gozukuyorEkli dosyayı görüntüle 25152

Bu değerlerden ziyade eken arkadaşlardan yorum almak gerekiyor. Emirdağ bölgesinde bi süre önce bu tohumları 90 tl ye satıyorlarmış. Ben daniciaya aldım 325 tl ye. Benim anlamadığım bu kadar iyi tohumlar nasıl bu şekilde 90 TL’ye satılabiliyor? Aynı şey neden kws de desprez de olmuyor? Bana 90 tl ye danicia versinler bugün 100 ünite alırım.