reygras

15 20 dekar kadar deneme amaçlı ekecem inşallah yerini sürmüştüm pullukla diskarow ile ekmeyi pilanlıyorum lakin mibzer ypok el ile saçacaz üzerine tırmık ve merdane düşünüyorm..tohumu buldum 15 tl kg..ist da .. çok çeşidi var ama hangisi denk gelir bilmem..

peki reygrasla besi yada damızlık yetiştirmek istersek yanına ne eklenmeli sadece reygras yetmez diyen arkadaşlarda var işin açıkçası
yetmez demek olmaz şöle yada böle olmalı demek lazım bi konuya olmaz diyorsan olurunu açıklaman lazım
benim bu konuyu açmamdaki amaç madem bu kadar etkili ve ucuz bir besin ülkemiz için kullanımını arttıralım ve etkisini dahada nasıl arttırabiliriz (yanında neler kullanalım) bunları tartışalım
hayvanın mide yapısı gereği tamamen kuru madde yada tamamen yaş madde ile beslemek sağlık sorunlarına yol açacaktır. yonca değilde kuru madde olarak regras verirsiniz.kökten rasyon hazırlayacak teknik bilgim yok tek bir besinle hayvanın sağlığını bozacağımızı biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
peki reygrasla besi yada damızlık yetiştirmek istersek yanına ne eklenmeli sadece reygras yetmez diyen arkadaşlarda var işin açıkçası
yetmez demek olmaz şöle yada böle olmalı demek lazım bi konuya olmaz diyorsan olurunu açıklaman lazım
benim bu konuyu açmamdaki amaç madem bu kadar etkili ve ucuz bir besin ülkemiz için kullanımını arttıralım ve etkisini dahada nasıl arttırabiliriz (yanında neler kullanalım) bunları tartışalım
Bak abi şunu söyleyim bir program izlemistim hollanda da adam sağmal holsteinlerine verdiği rasyonda
0.5 kg soya
4 kg bira posası
25 kg ryegras silajı
10 kg mısır silajı
Karıstırıp veriyordu süt yemini de sağım robotu verime göre kendi veriyormus (net rakam hatırlamıyorum ama yüksek süt verimli bir ciftlikte en cok sut veren yeni dogurmus bol süt veren ineğe 11 kilogram yem veriyor. Yani 11 kg ilerisi yem yiyen mal yok) bir izledigim baska programda verilen silaj miktarının 2/3 ü ryegras silajı 1/3 ü mısır silajı olsa çok iyi oluyormuş. Mesela X kg ryegras silajı veya X kg mısır silajı yerine X kg dedigim karisim yapildiginda cok daha iyi oluyormus.

hayvanın mide yapısı gereği tamamen kuru madde yada tamamen yaş madde ile beslemek sağlık sorunlarına yol açacaktır. yonca değilde kuru madde olarak regras verirsiniz.kökten rasyon hazırlayacak teknik bilgim yok tek bir besinle hayvanın sağlığını bozacağımızı biliyorum.

Bebek bakar gibi hayvana bakmak gerekiyor, sağmal,kuru dönem, doğum öncesi ve sonrası hayvanın gereksinimleri farklıdır,büyük işletmelerde hayvanlar gruplandırılır, ihtiyaçlar değişkendir.Örneğin kuru dönemde fazla yeşil ot hayvana buzağı dahi attırır.Yonca doğuma 15 gün kala verilirse hayvan kalsiyum stoklarını kullanmayı öğrenemez v.s. Yem, yaş,kuru ot verilişinde geçiş dönemi şart, rumen bakterileri çalışamaz, hayvan ishal olur.
Kuru madde,enerji,protein miktarları iyi görünüyor.
Süt yemlerinde de farklı protein, enerji değerleri var.Yüksek protein tırnak yumuşaklığı yapar, velhasılı kelam dozları iyi ayarlamak lazım.