dustero link=topic=86715.msg1043914#msg1043914 date=1449771241' Alıntı:Aslında i20 selefinde geniş bir hacme sahip b sınıf ama b sınıfının darlığı ve basıklığı yok. Cruze bence saatli bomba GM yedek parça tedariği nekadar devam etsede bikaç sene içinde değeri oldukça düşer. Bana göre kalite olarak iyi bir araç ama oldukça hantal araç gitmemek için ısrarla direniyor 9 litre civarı yaktığı yakıtta cabası.
o zaman corolla hiç düşünmeden baz model 52ymiş ben 60 sanıyodum ne özellikleri var acep baz donanımdaAli Cebeci link=topic=86715.msg1044004#msg1044004 date=1449780804' Alıntı:i20 ' yi arkadaşla birlikte biraz inceledik, dışından küçük gibi görünse de içi o kadar da dar değil.
Arkadaş 2. el almak istemiyor, 0 olsun biraz düşük donanımlı olsun, ziyanı yok diyor.
Şimdilik ibre i20 dizel, 1.33 toyota corolla veya ford fiestadan yana.
Bu arada senin konuyu da dağıttık, kusura bakma.
55-46 link=topic=86715.msg1043932#msg1043932 date=1449772161' Alıntı:şimdi parça konusunda içiniz rahat olsun o konuda 2024 ün sonuna kadar mecbur parça tedarik etmek zorunda cruzunda azımsanmıycak kadar yan sanayi parçaları var
onu geçtim üzerindeki motor opelin yıllardır kullandığı motor ve aktarma yani motor aktarma parçaları olarak 1.6 astra parçalarının hepsini alıp takabilirsiniz sıkıntı hangi parçasında olur plastik ve kaporta aksamlarında onuda türkiyede yaşadığımızı unutmayalım bugün bilmemkaç model ve emsalinden 5-10 tane araç kalmış modeller bile parça sıkıntısı çekmiyor
yakıtı emsali atmosferik araçlarla aynı şimdi cıvıc alan biri arabasına laf etmez göklere çıkartır cruze a binen çok yakıyor diyo atmosferik araç alan lpg ile binmek için alır zaten turbolu gibi nazik değiller çünkü honda bile fabrika çıkış brc li civic satıyor yakıt performans olarak emsalleri ile yakın aslında yakıt konusu gm nin krizden kurtuluş modeli olmasından dolayı ucuz satması b sınıfına alışkın memur sınıfının bu araca kolay sahip olup çok yakıyor demesinden başka birşey değil dayımda tüplü doğan var aynı yakıtla memlekete gidip geliyoruz
hantallık evet dedimya kalkışlarda hantal alışınca pek rahatsız etmiyor tabi bu hantallık beklenti meselesi 1400 kg araçtan konfor yerine performans beklenirse sonuç hüsran olur tipi birazzda beklentiyi yükseltiyo açıkcası koltuğa oturunca uçacakmmış gibi hissediyorsunuz ama gerek kalkıştaki hantallık gerekse ön camın size hissettirdiği hız arabayı hantal gösteriyor
piyasa konusunda biz yeni aldık fakat aldığım fiyatı teklif eden bikaç kişi oldu şuan araçlar kampanyaya girdi daha düşmesini bekliyordum açıkcası aracı bilenler daha önce kullanmış veya yakınında olanlar almak istiyor genelde
biz 31 bine aldık 89 binde 4 lastik yeni brc takılı 1 yıl vizeli halde ve bu fiyata park yağmur far sensörü karartmalı ayna elektrikli ısıtmalı ayna gibi güzel özellikleride var uygun denk gelirse düşünülmeli
Ali Cebeci link=topic=86715.msg1044004#msg1044004 date=1449780804' Alıntı:i20 ' yi arkadaşla birlikte biraz inceledik, dışından küçük gibi görünse de içi o kadar da dar değil.
Arkadaş 2. el almak istemiyor, 0 olsun biraz düşük donanımlı olsun, ziyanı yok diyor.
Şimdilik ibre i20 dizel, 1.33 toyota corolla veya ford fiestadan yana.
Bu arada senin konuyu da dağıttık, kusura bakma.
civic evet performansı iyi fakat 10-15 bin daha pahalı ikinci eli içide cruzdan çokda ahım şahım değildustero link=topic=86715.msg1044044#msg1044044 date=1449789239' Alıntı:Atmosferik alan neden lpg için alsın anlamadımAtmosferik olupta harcadığı yakıtın hakkını veren birçok otomobil var. misal Civic ile aynı yakıyor diyosun peki performansta Civic ' in kaç boy arkasında kalıyor hiç sayabildinmi
Aktarma Astra J kasa ile aynı buyüzden ikiside hantal ve performanssız 115 beygir Astra H kasa çok daha iyi işler çıkartıyor yakıt konusunda da 1 litre daha cimri. Cruze ' u hantal gösteren ön cam değil emsalleriyle video hızlanma olarak kıyaslandığında nekadar hantal ve hep geriden geldiğide bariz.
Hedef 2023 peki hedef bukadar yakınken 2024 e ne kalıyorolay sadece şanzıman motor değil 2024 te sahibinden Konya toplama Cruze diye ilan açılırsa şaşmamalı. Örneğin ufak çaplı bir hasarda bile araç kapısı servis tarafından değişebiliyor peki böyle bir durumda kapı veya herhangi parça tedariği nasıl sağlanacak ? Bunlar hep soru işareti. Geçtim olay Cruze ' da değil zaten.
Önemli değil estağfurullah benim konu bitti zaten araç alındı. İncelemelerinze verdiğiniz örnekleri duyunca model verme konusunda doğru noktada olduğumu hissettim. Biraz daha araştırmaya devam edin.
55-46 link=topic=86715.msg1044051#msg1044051 date=1449790078' Alıntı:civic evet performansı iyi fakat 10-15 bin daha pahalı ikinci eli içide cruzdan çokda ahım şahım değil
astra j kasa daha büyük olduğu için olmasın
hedef 2024 değil aslında şöyle söyliyeyim bir marka piyasadan çekilirken 10 yıl parçalarını ve onarımını tedarik etmek zorunda 2024 bunun meali ama chevrolet zaten bunu opel servislerine devretti öncesindede durum farklı değildiya neyse
opel bu ülkede satıldığı sürece gm bu araçlara parça desteği verir verecektir zira parça satmak için zırf bize özel ağıır bakımları bile 60 bin km veya 4-5 yıl iken bu araçların yunanistanda dahi 150 bin km veya 10 yıl
atmosferik alanların lpg için alma nedenleri genelde turbolu araçlar için özel kitler yapılıyo ve fiyatları çok uçuk oluyo o kitlerin çııkmasıda zaman alıyor genelde prins yapıyo onun normaldede fiyatı yüksek birde özel kkitlerde daha da yüksek olluyor ve turbolu araçlarda lpg de pek uyum sağlamadığı söyleniyor
diyorumki tamam piyasası var ama aradaki farka değer bir kalite yokdustero link=topic=86715.msg1044057#msg1044057 date=1449790706' Alıntı:Bence boşuna Civic tartışması yapmaya gerek yok sahibindene girdiğinde en çok hangi model varsa onun piyasası var demektir Civic ile Cruze 2. el değerinde kıyaslanamaz. J kasa neyden büyük anlamadım ?
GM 10 sene parça tedarik garantisi verdi buna devam edebilmesi için işçi çalıştırması ve sürekli üretim yapması lazım bir fabrikayıda sadece Türkiye ile ayakta tutamaz. 10 yıl yükümlülük süresi dolduğu an tedarikten çekilecektir.
Ben LPG için söylediklerine hala anlam veremiyorum atmosferik araç alan LPG taktırayım mantığıyla almıyor. İstediğin her modelin lpg li ve benzinli 2nci el model araştırması yapabilirsin LPG sayısı düz benzinin yanında çok çok az.
55-46 link=topic=86715.msg1044060#msg1044060 date=1449791214' Alıntı:diyorumki tamam piyasası var ama aradaki farka değer bir kalite yok
senin mantıkla eski kasa bir araçta sıkıntı o zaman adam banttan çekince bida onun kapısını bulamayız ama hala tofaş orinal şahin kapısı satıyorsadece türkiye ayakta tutmaz tabiki ama ürettiği parçalar sadece türkiyeye değilki bu araç amerika avrupa dahil biçok yere satıldı
burdada servis için extra işçi derdi yok zaten opel servisleri bakıyor değişen bişey olmadı
flood olmasın diye önceki mesajıma ekleme yapmıştım abi
benzinde kullanan atmosferikçiler ucuz diye alıyor o zaman 1.33 corolla misali ama benim gördüklerim lpg ile tam uyumlu diye alıyorlar mesela jettanın 102 hp olanları fsılardan çok daha fazla tutulmuştu
sonuçta konserve kutusuda bir bandı işgal ediyordustero link=topic=86715.msg1044062#msg1044062 date=1449791965' Alıntı:Tofaşa orjinal kapı dediğin kapının bir konserve kapağı olduğunu biliyormusun ve sen 5 yıldızlı bir aracın panellerini ve iç iskelet tedariğinden bahsediyosun ozamansa bravo metalurji konusunda çok iyisin![]()
İşçi konusunda bahsettiğim bu aracın parçaları için kurulmuş düzenek ve ödenek. Bu birim global sermayesi düşünüldüğünde GM e yük getireceği için kapanacaktır anladınmı şimdi. Tıpki Saab ' ta yaptıkları gibi.
Adam almıştır belirli bir süre sonra keyfekeder takar ona birşey diyemem. Ama sırf lpg için atmosferik alma yolunda olan ne gördüm ne duydum. Şöyle birşey var senede 5-10 bin km arası yaptığı halde lpg taktıran 1.2 arabaya bile lpg taktıran ruh hastalarıda var bunu inkar etmiyorm. Ama asla istisnalar hariç lpg tercih değil zamanla gelinen sonuç oluyor.
55-46 link=topic=86715.msg1044066#msg1044066 date=1449792663' Alıntı:sonuçta konserve kutusuda bir bandı işgal ediyorhergün kaporta çamurluk almıyoruz zaten önemli parçalarda tak diye bulunuyo
![]()
ruh hastalarını geçersek fabrika verisinde 8-9 litreyi gören normal bir vatandaş lpg yi düşünüyor zaten sadece garanti sürecinde idare ediyor o kadarbunun hondada farkında ki orjinal brc kitli civic satıyolar
dsg ye ne diyosun abi ?
diyorumki senin mantıkla eski kasa astra parçasıda bulunmaz kaldıki cruzunda kasası yenilendi bandtan kalkmıştır o zaman bizim parçalar kesin yarın kapı bulamayızdustero link=topic=86715.msg1044109#msg1044109 date=1449825364' Alıntı:Konserve kutusunun bandı global bir band değil o yüzden kar zarar ilişkisiyle çalışmıyor ayrıca konserve kutularının sayısı TR deki Chevrolet sayısının kaç katıdır sen düşünKonserve kutusunun bir tamponu 50 TL peki Cruze ' un tamponu nekadar yada far fiyat farkları nekadar aradaki maliyet farkını görebiliyomusun o birim 10 sene dolduğunda eninde sonunda kapanacak ve parça sıkıntısı doğmaya başlıycak GM bu Tofaş değil adamın gözünün yaşına bakmaz
Honda konusuna gelirsek dizel fiyatına LPG sence tutarmıFiyatı yüksek diye dizelden kaçan benzinli lpg ye o paraları nasıl verebilir. Dikkatini çeken birşey olduysa LPG nin tüketim miktarlarıda yok Honda ' daki LPG olayı tamemen yurt içi kaynak odaklı, global bir ürün değil. Eğer Honda forumlarında gezersen orjinal LPG konusunda nekadar şikayetçi olduklarını görürsün. LPG de ortalama 25 kuruş civarında yakması lazım ama 30 kuruş ve üzerinde yakıyor ortalama 12-13 litreden aşağı yakmasınıda ben beklemiyodum zaten benim belirlediğim rakam buydu.
DSG ye gelirsek mükemmelliğin sembolü diyebilirim. Hani mükemmel bişeyin tanımını yapmaya kalkarsın yapamazsın sonra gözünün önüne DSG gelir parmağınla onu işaret edersin işte DSG budurHonda ' nın otomağinin DSG den daha üstün söyleyen AntiAlmanlar var fakat detaylı inceleme şansım olmadı ne derece doğrudur bilemem.
55-46 link=topic=86715.msg1044117#msg1044117 date=1449827413' Alıntı:diyorumki senin mantıkla eski kasa astra parçasıda bulunmaz kaldıki cruzunda kasası yenilendi bandtan kalkmıştır o zaman bizim parçalar kesin yarın kapı bulamayızkaldı ki saab gibi komple kilit vurulmadı chevye hala cruze ımpala malibu gibi 10 numara arabalar yapıp satıyor
12-13 litre normal lpg de zaten 10 litre yakan arabalar
dsg hondadan daha hızlı ve sarsıntısızdır tamam mühendislik harikasıda olabilir ama bu onun saaatli bomba olduğunu değiştirmiyo vw forumlarında dsg yaz istersen![]()
yahu diyorum astra üretimde bir araba tamam eski kasasınında parçalarını çok kolay bulabilirsin oda tamam atladığın bir nokta var cruze da hala üretimde olan bir araba oda gm nin bir arabası corsayla aynı fabrikadan belki astraylada aynı fabrikadan çıkıyor gelirken bir kapı atar getirirlerdustero link=topic=86715.msg1044123#msg1044123 date=1449829129' Alıntı:Ne ilgisi var yaa Astra hala üretimi olan bir model ve tedarik aşaması Astra üretim fabrikası üretime devam ettiği müddetçe sürecekCruze ' da olansa bir birimin kapanmasından bahsediyoruz işçi çalıştırabilmek için için makinelerin tümüyle yavaş yavaş farklı üretime programlanacağı bir birime dönecek ya da üretim tesisi bulunduğu bölgeye uygun modellemesi yoksa kapanacak. Vauxhall olur yada Opel olur bunlara dönecek sen sağ elinle sol kulağını göseriyosun bana buyüzden dediğimide anlamıyosun. Bana hala Cruzu ' un nesini övüyorsun anlamıyorum hala bir savunma peşindesin harika arabalar yapıyor falan. Sen nekadar iyi desende Chevrolet ' in Avrupa kaderini değiştiremezsin dediklerim eninde sonunda olacak C segment bir arabanın fiyatının daha 2024 gelmeden bukadar dipte olması gelecekte ne durumda olacağının açık göstergesi bizimde konumuz buydu.
Normal dediğin LPG tüketimi hiçte normal değil ortalamanın tam 3 litre üstünde 500 km lik benzin menzilinde 15 litre fark demek ki bu ciddi bir rakam. LPG konusunda da niye bukadar takıntılısın onuda anlamış değilim aracın sana güzel gelebilir beğenerek kullanabilirsin memnunsan satma ozaman.
DSG konusunda bir dönem sıkıntı yaşandı bunu kimse inkar etmiyor ama DSG nin tümünü kapsarsan hataya düşersin vw gurubununda hantal motor üretmediğini güçlü motorlarla bu şanzımanı tüm markalarında da kullandığını, milyon adetlik bir üretimde illaki sorun çıkabileceğini bununda göze batabilceğini az çok düşünebilmen lazımTR deki New Holland markası buna örnektir.
55-46 link=topic=86715.msg1044124#msg1044124 date=1449830018' Alıntı:yahu diyorum astra üretimde bir araba tamam eski kasasınında parçalarını çok kolay bulabilirsin oda tamam atladığın bir nokta var cruze da hala üretimde olan bir araba oda gm nin bir arabası corsayla aynı fabrikadan belki astraylada aynı fabrikadan çıkıyor gelirken bir kapı atar getirirler
hem 2024 sonuna kadar parça gelecek yakın diyosunuz ama benim araba zaten o zamana 15 yaşında olacak ben 15 yaşında bir arabaya zaten orjinal parça aramam gider izmirden çıkma parça alır gelirim kaldıki 2024 e kadar buna bineceğimide sanmıyorumfiyatı gm kriz arabası olduğundan birazda sıfırındada acayip ucuza verdiler aveo captiva cruzu
şehir içinde normal bence cruzda 12.5 yakıyo ama ben cruzla okula gidiyom 10km git 10 km gel yapıyorum zaten ısınana kadar epey gitmiş oluyorum 20 km yolda 12 tane ışık var hemen hemen hepsnede yakalanıyorum ort hız 30 km gösteriyo şehir dışında 20-22 krş arası yakıyor tabi
dsg de ki sorunlular az buz değildi şanzımanın fiyatıda 20 bin lira bu arada dışarda tamirine 5-6 bin liradan bahsediliyor tabi dsg den anlıyan çıkarsa
55-46 link=topic=86715.msg1044126#msg1044126 date=1449830750' Alıntı:savunma konusunda ben eksiklerini de söylüyorum zaten ben baştan beri fıesta alalım demiştim çoğunluk ben kullanıyorum ve bana aşırı büyük geliyo c sınıfı bile hantal mı evet kalkışlarda çok bariz hantal ama 2 e attıktan sonra sizin arabadan beklentinize kalıyo herşey b sınıfı benzinlide kullandım bunun yanında uçak gibi evet ama konfor yok
birde corolla 1.33 ü tavsiye ediyosunuz onunda hantal olduğunu toyotanında yağ yakma mevzularının olduğunu bliyomusunuz konu bu işte fiyat yüksek olduğunda bizim huyumuzdur bazı eksikleri görmezden gelmek ama düşük olunca kesin bi b*k vardır diyoruz
plastik aksam çok oda doğru ama c sınıfı için normal bi durum
piyasası yavaş ama satılırmı satılır
ama katılmadığım tek nokta parça konusunda bu ülkede sıkıntı yaşanmaz![]()
aslında aynı şeyden bahsediyoruz bende 2. el araçlar arasında cruzn tatminkar bir araba olduğunu söylüyorumdustero link=topic=86715.msg1044130#msg1044130 date=1449831840' Alıntı:1.33 lt 100 hp sıfırdan 100 e 12.6 saniyede çıkıyor ortalama 7 litre yakıt tüketiyor 1.6 Cruze ' dan çok daha az yakıp çok yakın performans sergiliyor 1.33, 128 tork 100 beygir ve fiyatı düşünülürse gayet tatminkar bu kriterlere hantal demek aklı abesle işgal etmek olur.
yok şanzımanın kendisi 20 bin civarı tamiri 4-5 olması lazım ama herşey servisten yaparsan garanti bitse bile iyi niyet falan ayağına uygun yapıyolarmışdustero link=topic=86715.msg1044144#msg1044144 date=1449836181' Alıntı:Yok ya olurmu öyle şey ne kavgası![]()
6 ileri DSG ler ıslak tip onlarda sorun yok sorun yaratan kuru tip DSG 7 lerdi belirli bir torktan sonrasını kaldırmıyor. Islak tip DSG 7 ler daha dayanımlı ıslak tiplerin olduğu modelleri almakta yarar var. Bundan birçok kişinin canı yandı inkar etmiyorum ithalatçı firmanın payı büyük büyük bir çoğunluğu giderildi ama neticede tatsız bir durum. DCT nin avantajı bildiğim kadarıyla kuru tipinin hiç olmaması ama DCT de DSG kadar hızlı vites değiştiremiyor eksisi bu DCT de ona nazaran güvenilirlik bakımından daha üstün şimdi sütten ağzı yanan yoğurdu üfler diycem alakası yok çatır çatır satıyor emisyon skandalına rağmen. 2. el otomatik dizel VW alacaksan hacıdan neneden alacaksın genç birinden alırsan yandın
Benim sorduğum modelin DSG si ıslak tipti sözde ama ne derece doğru bilgi verdiler bilemem bizim aldığımız manuel VW de çalışan bir tanıdık bulup ona sormak lazım. İşin enteresan tarafı Audi ' de sorun olmaması.. neden aynı sistemi senelerdir VW de uygulamamış soru işareti. Alırken bugünkü fiyatla bile 14 bin lira fark ödediğin bir şanzımanın tamirine nasıl 20 bin lira istenebiliyor bunada anlam veremiyorum. Şu şanzımandan ithalatçı firma bu milletin sırtından hasar döneminde dünyaları kazandı. Nekadar etik.. tartışılır.