Renault Kadjar 1.5 dci EDC icon mu ?? Skoda Superb 1.6 TDI Style mı ?

Renault Kadjar -vs- Skoda Superb

• Kullanılan toplam oy
    226

Ynt: Renault Kadjar 1.5 dci EDC icon mu ?? Skoda Superb 1.6 TDI Style mı ?

Hayırlı olsun Süleyman abi güle güle kullan :)

Biraz Konuya Geç Dahil Oldum Sanırım. Eğer Araç Almadan Önce Yazmış Olsaydım kesin Skoda Derdim. Zaten SUV Aracın Var. Tabi Passat Da Çok Hoşuma Giden Bir Araç. Hayırlı Uğurlu Olsun Allah Kazasız Belasız Kullanmayı Nasip Etsin :) Bu Arada Comfortline da Sanroof Haricinde Başka Ne Eksik Abi? Bide Passat Ruhsatta 2016 mı 2015 mi Gözükecek?

Şu Bölümü Sonradan Ekliyorum.
Wolkswagen in Bilindiği Gibi Çoğu Türkiye Aracında Kapalı Özellikleri Var. (Örn. Direksiyonun Dönüşüne Göre Sİnyal ve Daha Fazlası. v.s) Sende De Bu Özellikler Kapalı mı Gelecek Abi? Sonradan Açtıracakmısın. Bu Konuyla İlgili Youtube de Videolar Var. İncelemeni Öneririm :)

bilal tıraşçı link=topic=86715.msg1043493#msg1043493 date=1449660905' Alıntı:
Biraz Konuya Geç Dahil Oldum Sanırım. Eğer Araç Almadan Önce Yazmış Olsaydım kesin Skoda Derdim. Zaten SUV Aracın Var. Tabi Passat Da Çok Hoşuma Giden Bir Araç. Hayırlı Uğurlu Olsun Allah Kazasız Belasız Kullanmayı Nasip Etsin :) Bu Arada Comfortline da Sanroof Haricinde Başka Ne Eksik Abi? Bide Passat Ruhsatta 2016 mı 2015 mi Gözükecek?
http://binekarac.vw.com.tr/yeni-passat-donanim-euro6.aspx
passat donanım tablosu :)

bilal tıraşçı link=topic=86715.msg1043493#msg1043493 date=1449660905' Alıntı:

Şu Bölümü Sonradan Ekliyorum.
Wolkswagen in Bilindiği Gibi Çoğu Türkiye Aracında Kapalı Özellikleri Var. (Örn. Direksiyonun Dönüşüne Göre Sİnyal ve Daha Fazlası. v.s) Sende De Bu Özellikler Kapalı mı Gelecek Abi? Sonradan Açtıracakmısın. Bu Konuyla İlgili Youtube de Videolar Var. İncelemeni Öneririm :)

Valla paket comfortline ama bayide olmadığı için ekstra neyi var bilmiyorum gelince görücez. Ruhsatta 2015 yazar 2016 olması için 2016 ithalatı olması lazım. Sinyal kolunu bilmiyorum, birçok özelliğinin mevcut ama kapalı olduğuna eminim. Bir arkadaşım Toyota Corolla 1.33 almıştı hız sabitleyicisi yok hız sabitleyici olayını araştırmış sistem direksiyonda hazırmış ama aktif değilmiş 50 TL ye soketli düğmesini alıp taktırdı sonradan ve çalıştı. Forumlarda biraz araştırmak lazım bilinmeyen birçok yönlerinin olduğuna eminim.

Diğer arkadaşlara da iyi dilekleri için tekrar teşekkür ederim.

dustero link=topic=86715.msg1043567#msg1043567 date=1449678768' Alıntı:
Valla paket comfortline ama bayide olmadığı için ekstra neyi var bilmiyorum gelince görücez. Ruhsatta 2015 yazar 2016 olması için 2016 ithalatı olması lazım. Sinyal kolunu bilmiyorum, birçok özelliğinin mevcut ama kapalı olduğuna eminim. Bir arkadaşım Toyota Corolla 1.33 almıştı hız sabitleyicisi yok hız sabitleyici olayını araştırmış sistem direksiyonda hazırmış ama aktif değilmiş 50 TL ye soketli düğmesini alıp taktırdı sonradan ve çalıştı. Forumlarda biraz araştırmak lazım bilinmeyen birçok yönlerinin olduğuna eminim.

Diğer arkadaşlara da iyi dilekleri için tekrar teşekkür ederim.

Konu ile alakalı değil ama Toyota 1.33 alan arkadaşınız aracından memnun mu?
Henüz test sürüşü yapamadığımız için kullanıcı yorumlarına bakarak fikir edinmeye çalışıyoruz.

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043801#msg1043801 date=1449750552' Alıntı:
Konu ile alakalı değil ama Toyota 1.33 alan arkadaşınız aracından memnun mu?
Henüz test sürüşü yapamadığımız için kullanıcı yorumlarına bakarak fikir edinmeye çalışıyoruz.

Kendisi memnun ortalama 7 litre civarı yakıyor senede 10-15 bin km yapan kullanıcılar için uygun bir seçenek, araç oldukça tatminkar, donanıma fazla önem vermiyosanız C segmentinde fiyat/fayda yönünde daha iyi bir modelin olmadığına eminim.

dustero link=topic=86715.msg1043815#msg1043815 date=1449754155' Alıntı:
Kendisi memnun ortalama 7 litre civarı yakıyor senede 10-15 bin km yapan kullanıcılar için uygun bir seçenek, araç oldukça tatminkar, donanıma fazla önem vermiyosanız C segmentinde fiyat/fayda yönünde daha iyi bir modelin olmadığına eminim.
Fiyat olarak çok uygun olduğu için incelemeye aldığımızda gördüğümüz 'araç çekmiyor' yorumları bizi biraz tereddüte düşürdü.
Yıllık ortalama 15.000 km civarı yaparlar, çoğu da şehiriçi zaten.
Dediğiniz gibi bu segmentte o fiyatlara daha iyisi yok gibi

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043820#msg1043820 date=1449754641' Alıntı:
Fiyat olarak çok uygun olduğu için incelemeye aldığımızda gördüğümüz 'araç çekmiyor' yorumları bizi biraz tereddüte düşürdü.

Araç çekmiyor demek neye göre kime göre ? 1.6 tadı beklemek abest olur ama çekmiyor demekte yalan olur. Örneğin 1.3 dizellerden daha iyi çekiyor 1.4 Toyota ' nın dizeliylede emsaldaş yakıt tüketimi onun kadar cimri değil tabi ama madem çekmiyor deniyor bende diyorumki neye göre kime göre ? Hayatı boyunca 1.6 tadı almış birine göre evet çekmez 2.0 kullanan birine göre evet çekmez ama arabanın çekişi kötü demek yanlış olur.

dustero link=topic=86715.msg1043826#msg1043826 date=1449755577' Alıntı:
Araç çekmiyor demek neye göre kime göre ? 1.6 tadı beklemek abest olur ama çekmiyor demekte yalan olur. Örneğin 1.3 dizellerden daha iyi çekiyor 1.4 Toyota ' nın dizeliylede emsaldaş yakıt tüketimi onun kadar cimri değil tabi ama madem çekmiyor deniyor bende diyorumki neye göre kime göre ? Hayatı boyunca 1.6 tadı almış birine göre evet çekmez 2.0 kullanan birine göre evet çekmez ama arabanın çekişi kötü demek yanlış olur.

Çekmiyor yorumu yapan arkadaşlar neye göre bu yorumu yaptı bende bilmiyorum :)
Aracı alacağımız arkadaş test sürüşünden sonra daha rahat karar verecektir, çünkü şimdiye kadar 1.4’ten 2.0’a kadar çok araba kullandı, bu da kıyaslama açısından baya avantaj sağlayacaktır.
Toyotanın 1.4 dizeli ile yakın bi çekişi varsa zaten o motora çekmiyor demek de haksızlık olur.

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043820#msg1043820 date=1449754641' Alıntı:
bi test edin abi ona göre alın bizde cruz almadan önce çekmez yakar vs yorumları çok duyduk linea baz model parasına chevy full donanım cruzu memur takımına verince çok yakkıyo dedi 5-10 memur takımı aynı motor astra hatta insigniad bile kullanıldı ben hiç onlara cekmiyo diyen duymadım
yani işin özü deneyin tatmin edecekse alın derim şimdiden hayırlı olsun

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043831#msg1043831 date=1449756230' Alıntı:
Çekmiyor yorumu yapan arkadaşlar neye göre bu yorumu yaptı bende bilmiyorum :)
Aracı alacağımız arkadaş test sürüşünden sonra daha rahat karar verecektir, çünkü şimdiye kadar 1.4’ten 2.0’a kadar çok araba kullandı, bu da kıyaslama açısından baya avantaj sağlayacaktır.
Toyotanın 1.4 dizeli ile yakın bi çekişi varsa zaten o motora çekmiyor demek de haksızlık olur.

İnsanlar 1.3 te olsa bikere dizele binince aynı momentumu benzinli araçtanda bekliyorlar sonuç aa bu araç çekmiyor oluyor fakat karakteristik farklı yapı farklı verimlilik noktaları farklı. Sırf buyüzden dizelle emsal güçte benzinli araç geçebileceğini iddia edenler bile çıkıyor :) Şöyle söyleyim herkesin aracından beklentisi farklı arkadaşınızın beklentilerini bilmdiğim için deneyipte karar vermesinde yarar var. Hatchback takıntısı yoksa 1.4 Hyundai i30 da bakabilir biraz pahalı ama benim değerlendirmeme göre araç izolasyon konusunda bir tık daha iyi.

dustero link=topic=86715.msg1043835#msg1043835 date=1449756927' Alıntı:
İnsanlar 1.3 te olsa bikere dizele binince aynı momentumu benzinli araçtanda bekliyorlar sonuç aa bu araç çekmiyor oluyor fakat karakteristik farklı yapı farklı verimlilik noktaları farklı. Sırf buyüzden dizelle emsal güçte benzinli araç geçebileceğini iddia edenler bile çıkıyor :) Şöyle söyleyim herkesin aracından beklentisi farklı arkadaşınızın beklentilerini bilmdiğim için deneyipte karar vermesinde yarar var. Hatchback takıntısı yoksa 1.4 Hyundai i30 da bakabilir biraz pahalı ama benim değerlendirmeme göre araç izolasyon konusunda bir tık daha iyi.

Arkadaş 2. el araç almak istemiyor, 50.000 TL civarı bütçesi var, buda işi çıkmaza sokuyor biraz. Hatchback veya sedan takıntısı yok, sorunlu olmasın ve 2. Eli çok değer kaybettirmesin yeterli. İ30 değil de dizel i20 lere baktık, baya aklına yattı ama başka modelleri de araştırıyoruz. Çoğunlukla şehir içi kullanılacak, yılda bikaç defa Trabzon yolculuğu yapar, agresif kullanmaz zaten aracı.

55-46 link=topic=86715.msg1043834#msg1043834 date=1449756675' Alıntı:
bi test edin abi ona göre alın bizde cruz almadan önce çekmez yakar vs yorumları çok duyduk linea baz model parasına chevy full donanım cruzu memur takımına verince çok yakkıyo dedi 5-10 memur takımı aynı motor astra hatta insigniad bile kullanıldı ben hiç onlara cekmiyo diyen duymadım
yani işin özü deneyin tatmin edecekse alın derim şimdiden hayırlı olsun

Dediğin gibi test etmeden almamak lazım.
Cruze’dan memnun musunuz?
Şu an 2. el araç alacak olsam 2012-2013 model düşük km’li cruze ilk tercihlerim arasında olurdu. Hem fiyat uygun hem sağlam.

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043840#msg1043840 date=1449757748' Alıntı:
Dediğin gibi test etmeden almamak lazım.
Cruze’dan memnun musunuz?
Şu an 2. el araç alacak olsam 2012-2013 model düşük km’li cruze ilk tercihlerim arasında olurdu. Hem fiyat uygun hem sağlam.
abi araç kalkışlarda biraz baygın oda atmosferik motorun düşük devirde pek iyi olmamasından birde bendeki 2010 yani 113 hp onun dışında konforu donanımı güvenliği frenleri görünüşü yol tutuşu bagajı iç dizaynı fiyatına göre çok çok güzel aslında tam bir aile aracı
uygun fiyata 2011 sonrası yani 124 hp ve ls plus paket bulursanız kaçırmayın derim dikkat etmeniz gereken lpg li olacaksa çelik subab takılmış bişey alın ilerde can sıkmasın bu sadece cruze için değil euro 5 motor bütün araçlar için geçerli lpg de 40-50 bin anca dayanıyor magnezyum subablar benzinde dahi pek ömürlü olmadığı söyleniyor onun dışında insan gibi kullanınca lpg de şehirdışı 120-130 arası 100km de 10 litre yakıyor şehir içi 12-13 litre ama 124 hp lerin yakıtı biraz daha düşükmüş hem onlarda standart cruse control de var sehir dışı çok daha düşük ollacaktır almadanda bir deneyin derim sonuçta 1400 kg araç performans konusunda fazlasına alışkınsanız ileride küfür edersiniz :D

Ali Cebeci link=topic=86715.msg1043837#msg1043837 date=1449757489' Alıntı:
Arkadaş 2. el araç almak istemiyor, 50.000 TL civarı bütçesi var, buda işi çıkmaza sokuyor biraz. Hatchback veya sedan takıntısı yok, sorunlu olmasın ve 2. Eli çok değer kaybettirmesin yeterli. İ30 değil de dizel i20 lere baktık, baya aklına yattı ama başka modelleri de araştırıyoruz. Çoğunlukla şehir içi kullanılacak, yılda bikaç defa Trabzon yolculuğu yapar, agresif kullanmaz zaten aracı.
arkadaşınız parasına yazık eder görüşündeyim abi 50 bin liraya full donanım alayım deseniz b sınıf bi arabanın anca benzinlisini alabilirsiniz ben baz model ibiza da kullandım şuan 38 bin lira 1 litrelik olanı benim kullandığım 1.4 85 hp idi o olsa 40 bin çekerler donanımlısı 50 desek yazıktır günahtır ufacık araç şehir içinde güzel ama c sınıfının havası başka alışıncada büyük araçların avantajı da pek sıkıştıran olmuyo
cıvıc cruze corolla jetta gibi araçlara yöneltin derim

Aslında i20 selefinde geniş bir hacme sahip b sınıf ama b sınıfının darlığı ve basıklığı yok. Cruze bence saatli bomba GM yedek parça tedariği nekadar devam etsede bikaç sene içinde değeri oldukça düşer. Bana göre kalite olarak iyi bir araç ama oldukça hantal araç gitmemek için ısrarla direniyor 9 litre civarı yaktığı yakıtta cabası.

dustero link=topic=86715.msg1043914#msg1043914 date=1449771241' Alıntı:
Aslında i20 selefinde geniş bir hacme sahip b sınıf ama b sınıfının darlığı ve basıklığı yok. Cruze bence saatli bomba GM yedek parça tedariği nekadar devam etsede bikaç sene içinde değeri oldukça düşer. Bana göre kalite olarak iyi bir araç ama oldukça hantal araç gitmemek için ısrarla direniyor 9 litre civarı yaktığı yakıtta cabası.
şimdi parça konusunda içiniz rahat olsun o konuda 2024 ün sonuna kadar mecbur parça tedarik etmek zorunda cruzunda azımsanmıycak kadar yan sanayi parçaları var
onu geçtim üzerindeki motor opelin yıllardır kullandığı motor ve aktarma yani motor aktarma parçaları olarak 1.6 astra parçalarının hepsini alıp takabilirsiniz sıkıntı hangi parçasında olur plastik ve kaporta aksamlarında onuda türkiyede yaşadığımızı unutmayalım bugün bilmemkaç model ve emsalinden 5-10 tane araç kalmış modeller bile parça sıkıntısı çekmiyor :)
yakıtı emsali atmosferik araçlarla aynı şimdi cıvıc alan biri arabasına laf etmez göklere çıkartır cruze a binen çok yakıyor diyo atmosferik araç alan lpg ile binmek için alır zaten turbolu gibi nazik değiller çünkü honda bile fabrika çıkış brc li civic satıyor yakıt performans olarak emsalleri ile yakın aslında yakıt konusu gm nin krizden kurtuluş modeli olmasından dolayı ucuz satması b sınıfına alışkın memur sınıfının bu araca kolay sahip olup çok yakıyor demesinden başka birşey değil dayımda tüplü doğan var aynı yakıtla memlekete gidip geliyoruz :)
hantallık evet dedimya kalkışlarda hantal alışınca pek rahatsız etmiyor tabi bu hantallık beklenti meselesi 1400 kg araçtan konfor yerine performans beklenirse sonuç hüsran olur tipi birazzda beklentiyi yükseltiyo açıkcası koltuğa oturunca uçacakmmış gibi hissediyorsunuz ama gerek kalkıştaki hantallık gerekse ön camın size hissettirdiği hız arabayı hantal gösteriyor
piyasa konusunda biz yeni aldık fakat aldığım fiyatı teklif eden bikaç kişi oldu şuan araçlar kampanyaya girdi daha düşmesini bekliyordum açıkcası aracı bilenler daha önce kullanmış veya yakınında olanlar almak istiyor genelde
biz 31 bine aldık 89 binde 4 lastik yeni brc takılı 1 yıl vizeli halde ve bu fiyata park yağmur far sensörü karartmalı ayna elektrikli ısıtmalı ayna gibi güzel özellikleride var uygun denk gelirse düşünülmeli

corolla 1.33 emsallerine göre tatminkardır.çekme olayı tabiki 1.6sıyla aynı değil fakat normal kullanımda rampayı 5le çıkacağınıza 4 veya 3le çıkarsınız. donanım olarak güvenlik paketi tüm modellerde standart olmasına rağmen içersinde dijital çift bölmeli klima sis lambası, geri görüş kamerası vs yok. aa bunlarda sonradan opsiyonel olarak takılabilir ama fiyatı yükseliyor. cruze bana göre donanım ve fiyat bakımından bakıldığında alınabilir fakat içersindeki malzeme ve motor kalitesi toyotaya yetişemez. içersinde plastik kokusu vs fazla. benim düşüncemdir 90-100 bin veripte bu devirde civic veya c sınıfı bir arabaya binilmez. o fiyatlara ne araçlar var...

susurluklu10 link=topic=86715.msg1043941#msg1043941 date=1449773440' Alıntı:
corolla 1.33 emsallerine göre tatminkardır.çekme olayı tabiki 1.6sıyla aynı değil fakat normal kullanımda rampayı 5le çıkacağınıza 4 veya 3le çıkarsınız. donanım olarak güvenlik paketi tüm modellerde standart olmasına rağmen içersinde dijital çift bölmeli klima sis lambası, geri görüş kamerası vs yok. aa bunlarda sonradan opsiyonel olarak takılabilir ama fiyatı yükseliyor. cruze bana göre donanım ve fiyat bakımından bakıldığında alınabilir fakat içersindeki malzeme ve motor kalitesi toyotaya yetişemez. içersinde plastik kokusu vs fazla. benim düşüncemdir 90-100 bin veripte bu devirde civic veya c sınıfı bir arabaya binilmez. o fiyatlara ne araçlar var...
tabiki bir toyota ve honda değil biliyorum fakat yanlış bilmiyorsam corollanın şuan için baz modeli kampanyalı 60 bin full donanımı eklediğimizde o fiyat nerelere varır 2. eldede cruzdan 10-15 bin pahalı araçlar hondayıda biliyorum aradaki farkı pek hakedecek bi plastiği yok corollaya hiç binmedim bilmiyorum :) yukarıda ali abi yazmış 50 bin bütçe arkadaşım 0 araç almak istiyor demiş b sınıfı benzinlinin full donanımı anca alınır belki dahada pahalıdır bilemem ben ona karşılık b sınıfı binmekten cruze bin kat daha iyi 50 bin verilen b sınıfının plastiğide aynı b*k :) geçenlerde 35 bine design edition plus paket vardı araç almamış oolsak anında atılırdım zaten pek durmadı araç 1-2 günde satıldı bu paraya bundan iyide pek yok araba pazarlarını bir gezin 2. elin halini görün bu paranın çok olmadığı ortada :D hantallık opellerin aktarmasından kaynaklı birazda ama ne hikmetse astra 1.6 kullanıcısı aracım hantal demez aslında aynı araç içine binin iç konsol bile çok andırıyor birbirini :)