Pullukta Mükemmellik!

Ynt: ağlamamak için kendimi zor tutuyorum bu nasıl bir pulluktur böyle

çokta aşmaz bizi muzaffer abi o claas axos serisinden onunda en büyüğü 340cx 102 hp ..130.000 tl pazarlıkla dahada altına alınabilir o traktör tam dönmerli pulluk için dingil açıklığı fazla ağır ve hidrolikleri 5100 kg kaldırıyor ben tavsiye ederim sağlam makina

toprak ve pulluk birbirini tamamlıyor..ama şu bir gerçek türkiyede böyle pulluk daha yapılmadı...

vale link=topic=58812.msg633082#msg633082 date=1348429262' Alıntı:
toprak ve pulluk birbirini tamamlıyor..ama şu bir gerçek türkiyede böyle pulluk daha yapılmadı...
yapamazlar abi .. o kulaklarındaki kavisi bi tek dikyolmu ne öyle bi firma varmı$ trakyada onun pullugunda yeni gördüm .. bizim pullukların her$eyi güzel kulak kısmını yapamıyolar odun gibi toprağı çevirmiyor .. adam 15-20 cm çift sürüyo toprakta bitane ot çöp kalmamı$ bizim pulluklarla böyle sürüm yapsan tarla ot çöpten geçilmez .. çevirmiyor bizim topraklar mecbur çok derin sürmek zorunda kalıyoruz çok mazot yakıyoruz ..

Ali SARAÇ link=topic=58812.msg633085#msg633085 date=1348429728' Alıntı:
yapamazlar abi .. o kulaklarındaki kavisi bi tek dikyolmu ne öyle bi firma varmı$ trakyada onun pullugunda yeni gördüm .. bizim pullukların her$eyi güzel kulak kısmını yapamıyolar odun gibi toprağı çevirmiyor .. adam 15-20 cm çift sürüyo toprakta bitane ot çöp kalmamı$ bizim pulluklarla böyle sürüm yapsan tarla ot çöpten geçilmez .. çevirmiyor bizim topraklar mecbur çok derin sürmek zorunda kalıyoruz çok mazot yakıyoruz ..

o pulluklarda aslında okadar çevirmiyorda adamlar büyük bıçağın önüne küçük bir bıçak daha eklemiş otu çöpü o hata düşürüyor arkadaki büyük bıçakta üzerini örtüyor aslında ünlüde böyle bir pulluk yapsa fena olmazdı yani ok-*-s ok-*-s

Ali SARAÇ link=topic=58812.msg633085#msg633085 date=1348429728' Alıntı:
aynen katılıyorum ali..avrupayla aramızadaki farkta bu zaten ...adamlar yapmış ,biz ikinci eline alamıyoruz.bizim fendt ci arkadaş ikinci el lemkem almaya kalktı ikinci eline 30 bin fiyat çekmişler ..gitti ünlüden 14 bine aldı ..bizim avrupayı yakalamamız bence hayal

şerefli1 link=topic=58812.msg633088#msg633088 date=1348430027' Alıntı:
o pulluklarda aslında okadar çevirmiyorda adamlar büyük bıçağın önüne küçük bir bıçak daha eklemiş otu çöpü o hata düşürüyor arkadaki büyük bıçakta üzerini örtüyor aslında ünlüde böyle bir pulluk yapsa fena olmazdı yani ok-*-s ok-*-s
bizim arkadaş aldı . muzaffer o dediğin kesek kırıcılı olandan .ama koca fendti durdurdu.ve sonunda çareyi sökmekte buldu ..yani yapılan iş ayarsız çok aşırı dik yapmışlar

vale link=topic=58812.msg633089#msg633089 date=1348430039' Alıntı:
aynen katılıyorum ali..avrupayla aramızadaki farkta bu zaten ...adamlar yapmış ,biz ikinci eline alamıyoruz.bizim fendt ci arkadaş ikinci el lemkem almaya kalktı ikinci eline 30 bin fiyat çekmişler ..gitti ünlüden 14 bine aldı ..bizim avrupayı yakalamamız bence hayal

ayçan abi o fendt çi baya ünlü oldu adama helal olsun be fendt 820 vario adı bile yetiyo varsın pulluğu olmasın kendi varya yeter...
kış ayı yaklaşıyor fendt yine kurtarma operasyonlarına çıkarda gözümüz bayram eder inş...

en azından çin gibi kopyalamayı becerebilsek oda yeter 30000 çok para kimse veremez bir pulluğa

vale link=topic=58812.msg633091#msg633091 date=1348430163' Alıntı:
bizim arkadaş aldı . muzaffer o dediğin kesek kırıcılı olandan .ama koca fendti durdurdu.ve sonunda çareyi sökmekte buldu ..yani yapılan iş ayarsız çok aşırı dik yapmışlar

aycan abi ünlü mü yapmış kesek kırçılı....
fendt çekemdiyse haşmet zor çeker güçç*-* güçç*-*

şerefli1 link=topic=58812.msg633094#msg633094 date=1348430324' Alıntı:
aycan abi ünlü mü yapmış kesek kırçılı....
fendt çekemdiyse haşmet zor çeker güçç*-* güçç*-*
evet ünlü zaten yapıyor ...fakat biraz daha ölçüp biçip ayar yapmaları lazım..

bizim burda çoğu çiftçinin zaten 30 binden fazla borcu var nasıl versinde alsın 30bin liralık pullugu adama o kadar ne kazandıracak ki

Marka İle Alakası Yok Beyler, Sizde Pulluklarınıza Şu Eklentileri;

-Ayakların Önüne Ufak Aynalar...
-Ayakların Önünden Toprağı Kesip Giden Kesici Disk ' ler...

Yaptırın Aynı Böyle Olsun...

omerfarukkoc link=topic=58812.msg635122#msg635122 date=1349011190' Alıntı:
Marka İle Alakası Yok Beyler, Sizde Pulluklarınıza Şu Eklentileri;

-Ayakların Önüne Ufak Aynalar...
-Ayakların Önünden Toprağı Kesip Giden Kesici Disk ' ler...

Yaptırın Aynı Böyle Olsun...
yani iyi çevirmesinin asıl nedeni aynalarından olduğunumu söylüyorsun? peki kulak açısının etkisi olmazmı birde bence büyük numara daha geniş toprak aldığı için derin olmayan sürümlerde toprağı daha güzel çevirir küçük numaraya göre

çiftçi58 link=topic=58812.msg635148#msg635148 date=1349019153' Alıntı:
yani iyi çevirmesinin asıl nedeni aynalarından olduğunumu söylüyorsun? peki kulak açısının etkisi olmazmı birde bence büyük numara daha geniş toprak aldığı için derin olmayan sürümlerde toprağı daha güzel çevirir küçük numaraya göre
İyi Çevirmesinin Nedeni Bir Pullugun Kulak Uzunluğu, İki Toprağın Tam Tavında Olması... +Kücük Aynalar Önden Toprak Yüzeyindeki Bitki Artıklarını Çızının Tabanına Gömüyor Ve Arkasından Kesici Diskler Toprağı Pasta Gibi Kesiyor Büyük Aynalarda Yapıştırıyor Karşıya :D O Yüzden Güzel Görünüyor Böyle ;)
Bizim Pulluk Üreticileri De Hadi Diski Ve Kücük Aynaları Yapmasınlar.. Ama Aynaların Kulaklarını Biraz Uzatıp Uca Gittikçe Açıyı Arttırarak, Alttan Ayaklardan Alınan Toprağı Aynadan Çıkana Kadar Tam 180 Derece Çevirecek Sekilde Yapsalar Güzel Ve Tam Stabil Bir Sürüm Yapılır ;) + Kesici Disk Eklentisi Çızı Içine Kesek Düşmemesini Sağlayacagı Icin Konforlu Ve Yakıt Tasarruflu Bir Sürüm Yapmamızı Sağlar... + Kücük Ayna Eklentisi Bitki Artıklarının Toprağın Tabanına Gömülmesini Sağlayacagı Icin Bitki Çıkışından Sonra Gelişim Esnasında Daha Yararlı Olur Ve Ekim Zamanı Bitki Yatağının Daha Iyi Hazırlanmasını Sağlar ;)

bir reklam vardı hatırlarmısınız bilmem 'çok çalışmam lazım anne çoook ' diyodu bi çocuk, aynı öyle çooookk çalışmamız lazım dahaa bu pullugu alasıya

gezegen link=topic=58812.msg635411#msg635411 date=1349108832' Alıntı:
bir reklam vardı hatırlarmısınız bilmem 'çok çalışmam lazım anne çoook ' diyodu bi çocuk, aynı öyle çooookk çalışmamız lazım dahaa bu pullugu alasıya

ço k çalışmaylaaaaa nerdeeee
ben gidiyom kazma kürek gömü bulmaya yoksa bu iş olmayacak oyn-*-saw oyn-*-saw oyn-*-saw oyn-*-saw oyn-*-saw oyn-*-saw bomb:-*s bomb:-*s bomb:-*s

Bizim topraklar sorunlu yoksa pulluklarımız çok kaliteli diyerek avutuyorum kendimi. :D

gezegen link=topic=58812.msg635411#msg635411 date=1349108832' Alıntı:
Çalışmakla Alakası Yok Abi, Pulluk Üreticileri Bu Ufak Ayrıntı Teknolojilerden Haberdarlar Aslında...
Sadece Türk Çiftçisini Bu Teknolojiyi Kullanmaya Layık Görmüyorlar!.

Ahmed Gülsu link=topic=58812.msg635426#msg635426 date=1349110507' Alıntı:
Bizim topraklar sorunlu yoksa pulluklarımız çok kaliteli diyerek avutuyorum kendimi. :D
:D