PULLUK DEVRİ BİTMİŞTİR...

Ynt: PULLUK DEVRİ BİTMİŞTİR...

anızı mecbur pullukla devirmek lazım.çünkü sapların devrilip toprak altında gübre olması lazım.bunun başka çözümü yok bende sadece anızda kullanıyorum pulluk.birde fidan arasında.

Trakkulup budur. Yine birşeyler öğrendik, bildiklerimizi yeniledik. Ancak görüş ne olursa olsun verilere dayanmalı yani bilimsel olmalı. ' yanlız adam ' kardeşimiz çok doğru yapıyor.tarlanin bir kısmını çizelle diğer kısmını pullukla işliyor. onun sonucu gerçeği öğretecektir. kendisini kutluyorum. çiftçilik budur. Ancak aynı ' çalışma ' nın çapa bitkisi ve buğday anızı yerindede yapılmasıyla diğer arkadaşların eleştirilerine cevap verilebileceği kanısındayım. Böylece en verimli ve ekonomik üretimi sağlayan ortak bir ' zirai kültür ' ü müz oluşur. Ne dersiniz?

Göktürk- link=topic=36702.msg311147#msg311147 date=1291193248' Alıntı:
Trakkulup budur. Yine birşeyler öğrendik, bildiklerimizi yeniledik. Ancak görüş ne olursa olsun verilere dayanmalı yani bilimsel olmalı. ' yanlız adam ' kardeşimiz çok doğru yapıyor.tarlanin bir kısmını çizelle diğer kısmını pullukla işliyor. onun sonucu gerçeği öğretecektir. kendisini kutluyorum. çiftçilik budur. Ancak aynı ' çalışma ' nın çapa bitkisi ve buğday anızı yerindede yapılmasıyla diğer arkadaşların eleştirilerine cevap verilebileceği kanısındayım. Böylece en verimli ve ekonomik üretimi sağlayan ortak bir ' zirai kültür ' ü müz oluşur. Ne dersiniz?
çok haklısın denemek lazım bizde çizelde yok alsak iyi olurmu?

Pulluk devri bitse de bitmese de çizelsiz olmaz. Yalnız fiatlara dikkat etmek lazım. Aynı kalitede ve modelde çizeller arasında %100 fiat farkı olabiliyor.

Göktürk- link=topic=36702.msg311153#msg311153 date=1291195282' Alıntı:
Pulluk devri bitse de bitmese de çizelsiz olmaz. Yalnız fiatlara dikkat etmek lazım. Aynı kalitede ve modelde çizeller arasında %100 fiat farkı olabiliyor.

Çok haklısın 2 aydır araştırıyorum.ama yaylı çizel olmalı hem traktörü zorlamıyor hemde yakıttan çok tasarruf sağlıyor.
En sonunda ESENER in otomatik çizel pulluğunda karar kıldım...
Fiyatınıda aldım 4700 tl denildi 7 li yaylı çizele...
Ankarada olupta esener fiyatını bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir sanırım...

arkadaşlar pulluğun yeri başkadır çizelin başka. ikiside birbirini tutmaz ama çizel pulluğa göre daha avantajlıdır. oda toprağı yırttığı için.

7 li yi tam manasıyla kullanabilmek için kuvveli traktör lazım. benim 2073 le yapılabilcek iş değil :)