civaş link=topic=932.msg24091#msg24091 date=1207247099' Alıntı:iranlılar bile türkiyeye traktör fabrikası kuruyorlar ama pronar gibi birçok avrupalı marka hala türkiye pazarını keşfedemedi gitti
katılıyorum.....ozan_06 link=topic=932.msg67973#msg67973 date=1219424955' Alıntı:Polonya Avrupa ' nın Çini ' i...neden Türkiye ' ye gelsinler ki..Üretim maliyetleri Türkiye ' den çok düşük, kaliteleride öyle, Geçen yıl TOFAŞ ' ta katıldığım Sürekli İyileştirme Konferansında TOFAŞ CEOsu kaliteli üretim konusunda biraz ilerlediği takdirde Polonya ' nın otomotiv sektöründe yan sanayi olarak Türkiye ' nin engüçlü rakibi olabileceğini, bu nedenle onlara karşı fiyat politikalarımızı güçlendirmemiz gerektiğini anlatmışlardı...İşçinin mühendisin eline geçen çok olmasada bunlar üzerinden alınan vergi ile iş verenin toplam ödediği çok yüksek..Bir otomobilin satış fiyatının yaklaşık %65 i vergi olarak devlete gidiyor...Bu nedenle otomotiv yan sanayii özellikle kaçacak yerler arıyor...
dediklerinize katılıyorum türkiyede enerji ve vergi maliyetleri çok yüksek ama herşeye rağmen makina sanayimiz gelişmeye devam etmektedirozan_06 link=topic=932.msg67973#msg67973 date=1219424955' Alıntı:Polonya Avrupa ' nın Çini ' i...neden Türkiye ' ye gelsinler ki..Üretim maliyetleri Türkiye ' den çok düşük, kaliteleride öyle, Geçen yıl TOFAŞ ' ta katıldığım Sürekli İyileştirme Konferansında TOFAŞ CEOsu kaliteli üretim konusunda biraz ilerlediği takdirde Polonya ' nın otomotiv sektöründe yan sanayi olarak Türkiye ' nin engüçlü rakibi olabileceğini, bu nedenle onlara karşı fiyat politikalarımızı güçlendirmemiz gerektiğini anlatmışlardı...İşçinin mühendisin eline geçen çok olmasada bunlar üzerinden alınan vergi ile iş verenin toplam ödediği çok yüksek..Bir otomobilin satış fiyatının yaklaşık %65 i vergi olarak devlete gidiyor...Bu nedenle otomotiv yan sanayii özellikle kaçacak yerler arıyor...