Progen Finola Arpa

Bu sene bizdede arpalar çok iyi.Cins ramata..Tam çiçeklenmeye girerken iyi bir yağmur aldık.Taneler iyi doldu.Sıcaklar biraz hırpaladı ama yinede en az 500 kg döker gibi bu sene..

IMG_2905.JPG
IMG_2913.JPG

15 Dekardan tahmini 8000 kg verim aldık allah bereket versin

Progen firmasının altı sıralı arpasını ekmiştim bu sene gidişatı çok güzel ama fazla tohum kullandık aşırı sık oldu. Çimlenme neredeyse full oldu tohum yatağı mükemmel hazırlamıştık. İlk yılımızda acemiliğimize geldi. 25 Kg Tohum 25 Kg 20.20 ile ektim. Üzerine tek seferde 17 kg Üre attım. Ekim tarihi 1 aralık bunların haricinde hiçbir işlem yapmadık ne bir yaprak gübresi ne amino asir ne de ot ilacı dahi atmadık. Sık olduğu için ot çıkmasına müsade etmedi tek tük hardal var bazı yerlerde yoğun değil. Başka ot yok.Ekli dosyayı görüntüle 47933Ekli dosyayı görüntüle 47934Ekli dosyayı görüntüle 47935
Selamlar arkadaşlar.Konunun üzerinden bir yıl geçmiş. Bu finola arpa nasıl verimler yaptı. Sonuç ne oldu. Kıraç için tavsiye edermisiniz.