Pikap/Arazi Aracı Bölümü mu Açsak?

merican22.. biz senle ayni kafadayiz.. biz hatayi ilk araç olarak Niva alarak yaptık.. çıta çok yüksek.. 4×4 pikap bile kesmiyo simdi:)

Saka bi yana;

2. hayati sorun.. yaş mi önemli KM mi.. mesela trabzonda 28 bin e 4x4 50 bin km de Mazda var..

ama 2001..

alayım mi almiyim mi.. evet/hayir:)

bizim tata yi takasa kabul ederse halk oylaması da evet çıkarsa ilk is trabzon..

*lüks konfor vs hatta klima bile aramam..

yolda/arazide gitsin.. çok arıza masraf acmasin yeter.. model derdimde yok.. ama gaza bastimi gitsin frene bastimi dursun.. aradığım o..

Abi mazda kolay kolay arıza açmaz parca yönündende sıkıntı yasamazsın pek.Pick-upta benim görüsüm japon grubu olsunda marka fark etmez hemen hemen hepside aynı japon grubu haricindede fordda olabilir biraz serilik arıyorsan motoru turbo intercooler olan bir pick-up al abi o tam senin istedigin gibi bastınmı gider frene basınca durur;)

biz burda inat ettik iddia ettik.. akli basinda kimsenin girmeyecegi koyun su kanal hattında test ettik..

navara4×2 ve l200 4×2.. dediler ki kışın ava bile gidiyoruz..

aldım navarayi git git öyle bi yerde kaldi ki daha geri de dönemiyor.. Allah dan kalabaligiz in it vs.. zar zor vs..

yaş çamur kar HIC yoktu ama zemin köstebek yuvası resmen..

AYNI yere bi karış kar yagdiktan sonra Yaradan a güvenip bizim gariban aç susuz hint fakiri ama 4×4 ile ağır devirde girdik..

lastikler de competus 4×4..

akla zarar 4-5 km parkuru o sekil tamamladi:)
Abi 4x4 olsun camurdan olsun kesinlikle ha ama klimasida olsun bak yazin olmuyo baska turlu😃😃

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Abi mazda kolay kolay arıza açmaz parca yönündende sıkıntı yasamazsın pek.Pick-upta benim görüsüm japon grubu olsunda marka fark etmez hemen hemen hepside aynı japon grubu haricindede fordda olabilir biraz serilik arıyorsan motoru turbo intercooler olan bir pick-up al abi o tam senin istedigin gibi bastınmı gider frene basınca durur;)
3b1f9bceb9fcda1ef32f2b7d921858ce.jpg

Yetiyo bana simdilik sezonda tarlaya kisin off roada ava yikayip dugune tatile... her yol var yani☺☺

araçta motorda klima kullandığım yok..

basınca gitsin dursun dediğim.. hiç hız merakimda yok 100 km yeter bana uzun yolda..

demek istediğim.. zırt pırt bizim niva-tata gibi arızaya yatkın olmasın.. o yüzden çok l200 baktım.. eski kasa hilux baktım..

bak bak sonu yok.. pikap=japon mantığıyla.. hiç bilmeden mazda bile olur diyim şimdi..

bi de nihayetinde 4 teker 4 koltuk.. yani bi sermaye bağlamak istemem zaten çok kötü bi biniciyim.. hiç esirgemem..

yani nasıl olacaksa hem çok sağlam hem ucuz/makul olacak:)

sensör/lüks elektronik beyin ..vs çok az olacak..

sağolasın talha...
Mitsubishi,nissan navara,toyota v.s hepsine baktım..
denedim maşallah hepsi güzel..
en son bir arkadaşımın ısrarı üzerine ssangyong denedim ve inanamadım..
sanki hepsindeki özellikleri toplamış bir arabaya dahada fazlasını koymuşlar..
yolda rahatlık ve sessizliği çok iyi bir otomobilden bile üstün..
2000 motor var (mercedes destekli)
sessiz ve sarsıntısız..
şanzıman yine Mercedes f1 şanzıman..
vites geçişleri sıfır hata..
arka süspansiyon çok yumuşak..
arkada oturan öne geçmek istemez..
Yıllık verdisini ödeme fırsatım olmadı daha bakalım kaç tl ..
sanırım yıllık 1300 civarı olması lazım..

Sağol ahmedim..
yakıt 80-90-100 civarı 370 ile 390 arası şehiriçi şehir dışı karışık..
haaaa altındaki bu 155 hp ve 360 nm torkluk canavarın gazına basarsan uçak kalkarmış hissi ile kalkıyor ve istediğin hıza anında ulaşıyor..
ama 2 tonluk bu araç o zamanda 550-600 krş'a kadar mazota yüklenebiliyor..
o yüzden genelde sakin bir kullanım lazım..
dediğim gibi denemeden bu araç hakkında (duyumlarla) yorum yapmak..
hiçte yararlı bir davranış olmaz..
neleri kaçırdığınızı bilemezsiniz :)
deneyin derim...
teknik detaylar
http://m.ssangyong.com.tr/modeller/korando-sports.html

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yusuf abi benimde pick up lar diğer otomobil lerden daha çok hoşuma gidiyor da patronu ikna edemiyorum ama bu canavarı ilk fırsatta test edecem.amca oğlundan navara vardı çok iyi gidiyor du yanlız biraz fazla yakiyor du...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pikaplarda ssanyong'tan az yakanı yok..1998 cc.
dedimya iyice denemeden karar vermeyin..
ben 2 ay sırf bu işe kafa yordum..
yorum dinledim sonra denedim..

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tarimcilarin çoğu pikap/kamyonet biniyo galiba..

bi başlık açsak..

---

bu vesile ile.. benim için bitmeyen bi tartışma olan;

-4x2 pikaplar kış performansı nedir.. kış derken erzurum/kars/sivas gerçek kış..

zincirsiz ama kis lastikli olarak araziden vazgectik.. köy yollarında gider mi gitmez mi?

çok güzel pikaplar dusuyo sırf 4×2 diye bakmiyom..

Biri beni gercekten aydinlatsin:)

Arkadan çekiş olanlar gitmiyor..Önden çekiş olanlarla da cam gibi buzlu yolda çok rahat gidiliyor..

Bende 1993 ısuzu tfr var 560000km de kaportada felan çürük başladı tabi pek binen olmayınca ama mersedesleyolda kalırım diye korkarım ama ısuzuyla kalmam illa bişekilde calıştırırim onu ki suyla bile calistirdigim var simdi cok uzun olur bulusmada sorun cevaplayayim

Ford ranger 4x2 bir yıldır kullaniyorum
1400 tl bir yillik vergi benim
4×4 arazi araci vergisi
4×2 ticari oluyor pikapta
Yani 4×4 lerin vergileri iki kat
Yakit 50 lt re mozot 450 ila 550 gidiyor
Arkadan cekis sıkıntılı keske onden cekis olsa
Virajda biraz kasis olsa savuruyor arkayi gaza bas savuruyor asr olmali hic olmazsa benimki 2011 asr yok
Konforu guzel temiz tutmak arka kasa yonuyle kolay kasaya koyuluyor sut mozot gibi seyler ama arazide temizlik zor biz hem ise hem bayramlik kullaniyoruz su an memnunuz 29500 tl ye aldim 170 bin km de
Steysin araba kullanamam sut taşıyorum iceride koku yapiyor onun icin tercihim pikap
Arazide dik rampada arkasinda yuk olmazsa 4×2 lerin normal binekler kadar yurumuyor tabi asr biraz fark yapiyor.

Son düzenleme:
c25598cd6908a8f13466a9a811aee085.jpg
cde2c2f8f2174545ceeb6b098f5a2027.jpg
1e14e65ed80194a4362f166d89c5e0ad.jpg

2006 model 70.476 km de emekli bi albaydan aldm bunu araba hiç araziye girmemis ben alana kadar sehir icinde kullanilmis 4x2 kmde 35 40 kr falan yakiyo. Turbo intercooler mazda motorlu orjinal :)