pelet tavuk gübresi ..

Ynt: pelet tavuk gübresi ..

Arkadaşlar biz hersene yaklaşık 50 dekar yere tavuk gübresi atıyoruz. Bazı seneler elimizdeki tavuk gübresi yetmiyor. O zaman atmıyoruz. Ama verime çok faydası oluyor.

Ali SARAÇ link=topic=59920.msg649621#msg649621 date=1352974403' Alıntı:
fatih tavuk gübresi senin bahsettiğin $ekilde çok ama onu e$it dağıtmak katı gübre dagıtma makinası olmadan çok zor ve riskli .. o yüzden böyle pelet olması lazım .. katı gübre makinalarıda çok pahalı .. senin söylediğin $ekilde daha ucuz ama onu dağıtması gerçekten cok zor .. kamyonunu 300 liraya tarlaya getiriverecekler fiyat uygun geliyor ama dediğim gibi dagıtması sıkıntılı ..
bu yıl 10 kamyon dagıttık ekip ise
yükleyici traktör kepce
2tane 54c ve arkasında romork
6 tane adam
bu kadar 2 gün sürdü 100 dönüm

bilalkuru link=topic=59920.msg649737#msg649737 date=1352998705' Alıntı:
bu yıl 10 kamyon dagıttık ekip ise
yükleyici traktör kepce
2tane 54c ve arkasında romork
6 tane adam
bu kadar 2 gün sürdü 100 dönüm
10 kamyon 100 dönüme yeterli geldi mi .. tavuk gübresini attıktan sonra ba$ka hangi gübreleri kullandınız bilal abi .. bende 10 dekara 1 kamyon $eklinde atmayı dü$ünüyorum ..

ben kendim kullanmadım ama amcamlar kullandı keskinoğlu yapıyor markası organica galiba normal gübre makinası ile atıyorlar ( gözerleri çıkarıpta ) biraz zor oluyor çünkü birbirlerine yapışıp büyük topaçlar haline geliyor ve makinanın deliklerini tıkıyorlar arada temizlemek lazım bizim burada fiyatı da 400 tl ama 360 tl/ton veriyorlar ve verime etki ediyor diye duydum geçen sene atılan yerden 365 kg kanola aldılar dekardan (ortalama 300 kg yapıyor ) toprağın organik maddesini arttıtıp atılan gübrenin daha iyi kullanılmasını sağlıyor ve atılan yapay gübre miktarı azalıyor

uygulama şekli ise : dekara 200 kg lazım oluyor bunu 4 seneye bölüyorlar 1. sene 50 kg 2. sene 50 kg 3. sene 50 kg 4.sene 50 kg

Ali SARAÇ link=topic=59920.msg649746#msg649746 date=1352999926' Alıntı:
10 kamyon 100 dönüme yeterli geldi mi .. tavuk gübresini attıktan sonra ba$ka hangi gübreleri kullandınız bilal abi .. bende 10 dekara 1 kamyon $eklinde atmayı dü$ünüyorum ..
kışlık mahsul diktiler lahana brokoli kara lahana diktiler ürünler cok iyi zaten bedava gübre
gübreyi yaydıktan sonra suladılar sonra işlediler yada kuvvetli yagışı bekle

zamanında 100 dekar ortağa ektiğimiz birtarlaya tarla sahibi epey tavuk ve büyükbaş gübresi atmıştı uçak tipi tapanla tarlaya yaymıştık ilk yıl büyük baş gübresi tavuk gübresinden daha iyi olmuştu,ben her yıl işletmemden çıkan hayvan gübrelerini kendi tarlalarıma yettiğince atıyorum verimde ve kalitede büyük farklar oluyor bence Ali bilader palet değilde kamyon hesabı al gübre römorku olmasada traktörlede iyice yayabilirsin ama güz sezonunda tarlayı sürmeden atsan sonrasında sürsen asitliği azalıyor ve daha verimli oluyor.

hacimmet link=topic=59920.msg649789#msg649789 date=1353005634' Alıntı:
zamanında 100 dekar ortağa ektiğimiz birtarlaya tarla sahibi epey tavuk ve büyükbaş gübresi atmıştı uçak tipi tapanla tarlaya yaymıştık ilk yıl büyük baş gübresi tavuk gübresinden daha iyi olmuştu,ben her yıl işletmemden çıkan hayvan gübrelerini kendi tarlalarıma yettiğince atıyorum verimde ve kalitede büyük farklar oluyor bence Ali bilader palet değilde kamyon hesabı al gübre römorku olmasada traktörlede iyice yayabilirsin ama güz sezonunda tarlayı sürmeden atsan sonrasında sürsen asitliği azalıyor ve daha verimli oluyor.
eyvallah saolasın mehmet ..

abi buna tıpa gübre diyorlar biz bu sene bunun tozunu aldık 25 kg lik çuvallarla dekarına 100 110 kg arası attık burda kullananlar memnun bakalım deicez ve normal gübre makinası saçtı tozunu normal gübreye göre biraz dar atıyor sadece o kadar

diyorum ya abi eğer benim dediğim gibi ise bunun kamtyon hesabı gübreden hiç bir parkı yok. boşuna par bağlamak derim ben o işe. ben işbora ile günde 10kamyon kemre yayıyorum sen hayli hayli yayarsın. eğer gübreyi kamyon hesabı alırsan şuna dikkat et.
Aldığın gübre yumurta tavuğu gübresi ise onu çok seyrek ve düzgün dağıtmalısın. ama normal 40 günde yetişenn hayvanın kemresini yayarsan okadar korkmana gerek yok. ben 1 kümesi 5 dönüme yayıyorum :D 5 kamyon u geçiyo bizim kümes :D

ben geçen sene 20 dölüme 20 kamyon kadar attım. sulanan yeşil mahsulda devamlı sulanacaksa dehşet verim olur .arpa bugdayda ise erken ekersen ekin yatar sulanması gerekir . kamyonu 200 tl 100 nakliye bu sene yasak geldi artık tarlalara atmakta sıkıntı var .
daha önce palatli olarak da kullandık sanırım az attık ve pek fark olmadı dekara 50 kg 5-10 çuval paletli atılmalı

önceden yakınımızda tavukhane çoktu gübreyi atacak yer arıyorlardı tanker ile kendileri istediğin yere döküyorlar idi mısır ekende bugday ekende kullanıyordu bizde bağda arada kullanıyorduk güzel faydası vardı ama aşırı ot yapıyor hatta bir kere bahar yağışları çok ve sık olmuştu yeni diktiğimiz bağ vardı tup otları o kadar büyümüştü ki bağlar görünmüyordu işçilere bağların etrafındaki otları kesirip rotavatörle otları parçaladık onunda bıçakları hiç toprağa değmedi sanki salata yapmışsın gibi olmuştu... birkaç sene önce palet şeklindeki gübreden dekara 50 kğ attık ama bir fayda göremedik, fabrikada buhar ile işleme tabii tutuyorlarmış içindeki ot tohumları vs. ölsün diye o sırada faydalı maddelerden de kayıp oluyor fayda görmek için dekara 200 kğ dan aşşağı kullanmamak lazım

değerli arkadaşlar ben yeni bir üyeyim , tavuk gübresi elbette fatdlı olur ancak dikkat edilmesi gerekli bikaç husus var.firmalar bunu fermente edilmiş diye satar ancak hepsi malesef fermente değil kısaca ürik asit oranı çok yüksek olur buda tehlikelidir diğer husus yumurta tavuğunun gübresini tercih edin içinde altlık olarak kullanılan taş çeltik kabuğu yoktur bu tavukların yediği yemlerin içindeki maddelerde çok farklıdır ucuz istiyorsanız kışın pazarlıkla alın diğer önemli bir konu tavuk gübresi tarlaya her sene atılmaz tarlanızı tuzlandırırsınız bununda tedavisi çok zordur

biz bu sene buğday yerlerine kullandık palet şeklinde hem mibzerle atan oldu hem fırfırla ama bazı mibzerle atanların dişlilerine sarıp tıkamış fırfırla saçmada hiç bir sonun yok biz dekara 50kg attık taban gübresi atmadık atanlarlardan duyduğumuz kadarı ile 50kg 18kg dap yerine geçiyormuş tonunuda 230tl aldık.

Azapbey link=topic=59920.msg675436#msg675436 date=1356826216' Alıntı:
biz bu sene buğday yerlerine kullandık palet şeklinde hem mibzerle atan oldu hem fırfırla ama bazı mibzerle atanların dişlilerine sarıp tıkamış fırfırla saçmada hiç bir sonun yok biz dekara 50kg attık taban gübresi atmadık atanlarlardan duyduğumuz kadarı ile 50kg 18kg dap yerine geçiyormuş tonunuda 230tl aldık.
biz palet olmasa bile kendi kümesimizdn çekeriz kemreyi :) kemre çektiğimiz tarlaya taban gübresi atmayız. Belki daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. Alt taraftaki koyu sık yeşil tarla tavuk gübresi olup normal gübre kullanılmayan, üst taraftakiler ise dönüme 20 kg yu geçkin gübre atılmış tarlalar :)

dscf6415r.jpg

geçen yıldan tavuk gübreli olan

dscf6407j.jpg

buda yine 20-20 gübre kullanılan tarlalardan birisi

dscf6440o.jpg

belki faydası daha net anlaşılır diye göstermek istedim. saygılarla anlş-*s

rocky link=topic=59920.msg675439#msg675439 date=1356827166' Alıntı:
biz palet olmasa bile kendi kümesimizdn çekeriz kemreyi :) kemre çektiğimiz tarlaya taban gübresi atmayız. Belki daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. Alt taraftaki koyu sık yeşil tarla tavuk gübresi olup normal gübre kullanılmayan, üst taraftakiler ise dönüme 20 kg yu geçkin gübre atılmış tarlalar :)
gayet güzel açıklamışsın hemde kanıtıyla bende salı günü köye gidecem atığımız tarla ile atmadığımız tarlaları çekiyim farkı gösteririm.
dscf6415r.jpg

dscf6407j.jpg

dscf6440o.jpg

rocky link=topic=59920.msg675439#msg675439 date=1356827166' Alıntı:

dscf6415r.jpg

dscf6407j.jpg

dscf6440o.jpg