Parlayan 1000 LT lik ilaç makinemiz geldi

Ynt: Parlayan 1000 LT lik ilaç makinemiz geldi

Hayırlı olsun Süleyman.Güle güle kullanın.Amazone ' nin UF modeli gibi aynı..

Cümleten tekrardan teşekkürler...

alper4u link=topic=82925.msg988663#msg988663 date=1427881456' Alıntı:
Hayırlı olsun Süleyman.Güle güle kullanın.Amazone ' nin UF modeli gibi aynı..

Alper abi Amazone kadar olamaz ama üretim etiketinde Amazon yazmıyorda değil :)

Burada Parlayan için kısa zamanda yaptığımız basit aparatları paylaşacağım sizlerle :)

Makinedeki en önemli eksiklik hortum askısının olmayışı.. kolay bir yolla bunu giderdik :)

39dLp9.jpg

WVdkG4.jpg

Makineden çıkan hortumlar 3 hidrolik ünite kontrolü istiyor.. Traktörde 2 hidrolik ünite olduğu için sadece itme sağlayan kanat yüksekliği pistonunu kanat açma hidrolik sistemine valf ile bağladım. Bu sayede traktörden inmeden valf kolu sayesinde kanat yüksekliği ile kanat açma kapama hidrolikleri arasında geçiş yapabiliyorum :) Bağlantı için aldığım civatalar valf deliğine kalın geldi oyüzden bugünlük cırt ile montelemek zorunda kaldım civata ile montesini düzgün yaptığımda tekrar paylaşacağım.

kjlBpr.jpg

N57ANY.jpg

ao63pB.jpg

8lJZ5k.jpg

sebazios link=topic=82925.msg988868#msg988868 date=1427920469' Alıntı:
Yok canım. Ne haddime. O demir kancadaki inovasyonla nasıl dalga geçerim. Hayran kaldım :D

Ha ha :)

yağmura yakalanmamak için elime ne geçtiyse kullandım. Spreyimde bitti sadece bir demiri boyayabildim. Geniş zamanda daha iyisini yapacağım yampiri asma kolumla alay ettin çok alındım...

sebazios link=topic=82925.msg988903#msg988903 date=1427926565' Alıntı:
Sahi Süleyman ilaç nereden konuluyor bunda?

Üstteki yeşil depodan abi

Herkese merhabalar,Konya Önallar Tarım Makineleri şirketinde Ar-ge&elektronik&otomasyon birimindeyim,Dustero kardeşim öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,Parlayan her nekadar rakip firmamız olsada ilaçlama makinelerinde kendini kanıtlamış kaliteli ürünler üreten bir firmadır.Dustero kardeşim bu başlığa yazmamın sebebi makinenizden çıkan hidrolik hortumları tam anlamış değilim neden 3 adet çıkıyor?Bizim ürettiklerimizde 2 adet hidrolik hortum çıkar bunlar traktöre bağlanır,1. hortum (p) basınç 2.hortum ise (t)tanka geri dönüş hortumudur.2 hidrolik hortum traktöre bağlandığında ,kanat yükseklik ayarı-kanat açma kapatma-ve denge silindirleri yön kontrol valf çubukları yardımıyla bu işlemler gerçekleşir.Bu yazdıklarım manuel hidrolik yön valfi olarak ayarlanan modeldir.Modellerimiz arasında ayrıca kablosuz olarak kumandalı modelimiz mevcuttur.

Resimler ve ekler

• IMG_1583.JPG
    IMG_1583.JPG
    113.7 KB · Görüntüleme: 179
  • IMG_1583.JPG
    IMG_1583.JPG
    113.7 KB · Görüntüleme: 167

argeman link=topic=82925.msg989069#msg989069 date=1427984521' Alıntı:
Üstteki yeşil depo temiz su tankı gibi görünüyor,yanılıyor muyum?
Dönüme giden su miktarı ayarlamasını nasıl yapıyorsunuz ve net sonuçlar elde ediyor msunuz?
Kanat denge sistemi nasıl geniş kanat açıklıkları ile engebeli arazide çalışmaya imkan sunuyor mu?
Pompa ile tankı kendisi temiz bir havuzdan doldurabilyor mu?
Makinalarınız püskürtme başlıkları ince ve ya geniş veya dikey yapraklı gibi farklı bitki grupları üstünde etkisini test ettiniz mi?

argeman link=topic=82925.msg989069#msg989069 date=1427984521' Alıntı:
Üstteki yeşil depo temiz su tankı gibi görünüyor,yanılıyor muyum?

Ben o cevabı Yılmaz abinin anlayacağı şekilde ona yazdım. Elbettiki üstteki küçük depo temiz su tankı.

Öncelikle teşekkürler. Neden bukadar hortum var sorusunun cevabı makineyi elektrik üniteli almayaşım tabiki. Elektrikli ünite almayaşımın sebebi ise uzun ömürlü olmamasından kaynaklı.

argeman link=topic=82925.msg989068#msg989068 date=1427984430' Alıntı:
Herkese merhabalar,Konya Önallar Tarım Makineleri şirketinde Ar-ge&elektronik&otomasyon birimindeyim,Dustero kardeşim öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,Parlayan her nekadar rakip firmamız olsada ilaçlama makinelerinde kendini kanıtlamış kaliteli ürünler üreten bir firmadır.Dustero kardeşim bu başlığa yazmamın sebebi makinenizden çıkan hidrolik hortumları tam anlamış değilim neden 3 adet çıkıyor?Bizim ürettiklerimizde 2 adet hidrolik hortum çıkar bunlar traktöre bağlanır,1. hortum (p) basınç 2.hortum ise (t)tanka geri dönüş hortumudur.2 hidrolik hortum traktöre bağlandığında ,kanat yükseklik ayarı-kanat açma kapatma-ve denge silindirleri yön kontrol valf çubukları yardımıyla bu işlemler gerçekleşir.Bu yazdıklarım manuel hidrolik yön valfi olarak ayarlanan modeldir.Modellerimiz arasında ayrıca kablosuz olarak kumandalı modelimiz mevcuttur.

Kanat yüksekliğinin stabilitesini koruması için her ünitenin uzaklık sensörü ile otomatik mesafe ayarı yapabildiği sistemler üzerine bir çalışmanız var mı?

Malum, manuel denge kontrolü bu işi hakkı ile yapamıyor. Üstelik tek geçişlik kanat mesafesinde bile ciddi tesfiye bozuklukları olan araziler işliyoruz ve bu konu gerçekten sıkıntılı.

Bir de kanat açma kapama opsiyonunun fiyat farkı neden bu kadar yüksek anlayabilmiş değilim. Sistem için gerekli donanımların yekün maliyeti ile opsiyon için istenilen fiyat arasındaki fark gerçekten afaki düzeyde.

sebazios link=topic=82925.msg989110#msg989110 date=1427992226' Alıntı:
Kanat yüksekliğinin stabilitesini koruması için her ünitenin uzaklık sensörü ile otomatik mesafe ayarı yapabildiği sistemler üzerine bir çalışmanız var mı?

Malum, manuel denge kontrolü bu işi hakkı ile yapamıyor. Üstelik tek geçişlik kanat mesafesinde bile ciddi tesfiye bozuklukları olan araziler işliyoruz ve bu konu gerçekten sıkıntılı.

Bir de kanat açma kapama opsiyonunun fiyat farkı neden bu kadar yüksek anlayabilmiş değilim. Sistem için gerekli donanımların yekün maliyeti ile opsiyon için istenilen fiyat arasındaki fark gerçekten afaki düzeyde.
Merhabalar,arazi şartlarına göre kanatların otomatik mesafe ayarlama işlemi üzerine çalışmalarımız devam ediyor,Kanada ' lı Norac firması bu işi en iyi yapabilenlerden,fakat biz kendi ar-ge bünyemizde bu işlemi bitirmek üzereyiz,yurtdışı firmalarından bu tip teknolojileri almak hem çok pahalı hemde yedek parça konusunda sıkıntılı bir durum,kendi firmamızda bu sistemin testlerini yapıp tüm testlerden geçtikten sonra yurtdışı firmalarından çok daha ucuz bir fiyat belirleyerek bu sistemin satışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
Kanat açma-kapama fonksiyonu derken sadece manuel hidrolik sistem mi? yoksa hidrolik ve elektrik kumandalı olan bir sistem mi demek istediniz tam anlayamadım,şöyle cevap vereyim firmamız şimdiye kadar bu tip elektronik kumandaları,ekranlı hassas tarıma hitap eden cihazları yurtdışından temin ediyordu,fakat bu elektronik sistemler makinaya takıldığında makinanın fiyatı otomatikman 2 ye katlıyordu,bizde bu işi kendi bünyemizde yapmayı düşünerek hem ortaya italyanlar yada almanlar kadar kaliteli ve onlardan ucuza hassas tarıma yönelik cihazlar yapmaya karar verdik,fotosunu paylaştığım kablosuz kumanda seti-alıcı ünitesi-elektronik yön kontrol vafleri-dönüm başına atılacak ilaç miktar belirleme kartı ve diğer ilaç püskürtme valfleri şu an test aşamasındadır,tüm testleri geçtikten sonra fiyat belirlemesi yapılacaktır,ve bu siteden paylaşacağım.Bu arada Orion arkadaşımada cevap vermek isterim;dönüme giden ilaç miktarı ayarlaması hassas elektromanyetik debimetreler ile sağlanmaktadır,iyi sonuçlar alıyoruz fakat dediğim gibi tüm testler tamamlandıktan sonra satışa sunacağız,kanat denge sistemi içinde sensörlü olan modellerimiz 3-4 ay gibi bir zamanda testlerini tamamlayacaklar.

Bilgiler için teşekkürler.

Ikinci soruda sormak istediğim nokta şuydu:

Ister hirdolik liftli sistemler, ister elektro-hidrolik sistem, ister yalnız elektrikli sistemler olsun, fark eden bir durum yok. Istenilen tutar maliyete göre çok yüksek.

Örnekle anlatayım:
Sisteme konmuş lift, hirdolik hortum, vana, ve diğer tüm donanımların fiyatı, iş gücü maliyeti her şey dahil 50 lira tutuyor.

Lakin bu opsiyonunun eklenmesi için firmaların istediği tutar 100 lira civarı bir bedel oluyor. (Fiyatlar semboliktir)

Yani pülverizatörüne zaten gerekli kar edilmiş iken, üstüne bir de opsiyondan kâr edilmesi, daha önemlisi bu kârın, asıl ürünün kar marjından çok daha yüksek olması bahsettiğim şey.

Bu işlemi tüm firmalar yapıyor ve neden opsiyonlara konulan karların bu denli yüksek olduğunu anlayabilmiş değilim.

Söylemek istediğinizi şimdi çok iyi anladım,geçen gün ki toplantımızda Ali Bey ' le(nick:spraypro) bu konuyu detaylıca görüştük,malesef bu fiyat artışının yurtdışından almış olduğumuz ekipmanlar yüzünden olduğunu biliyoruz bu konuda bizde rahat değiliz emin olun,ortalama 10bin tl lik bir makinemize bu ekipmanları taktığımızda fiyat otomatikman 2 ye katlıyor ,ama şuda bir gerçek ki bu ekipmanların üzerine biz %50 gibi bir kar marjı asla koymuyoruz, pompasına kadar kendi ürettiğimiz makinemize zaten belirli oranda kar marjı koyuluyor,diğer taktığımız ithal ekipmanlara ise gümrük-navlun gibi ücretleri ilave ederek makine fiyatları belirleniyor.Hedefimiz şu;10 bin tllik makinemize italyanlardan aldığımız sistemi eklediğimizde fiyat 20bin tl oluyor,biz yurtdışına bağımlı kalmayıp bunları kendi bünyemizde üretip makine fiyatlarını 13-15 bin tl gibi bir rakama oturtmak istiyoruz,şu an baya yol katettik,ürettiğimiz elektronik kartlar ve bunların ekipmanları test aşamasında ve inşallah yakın bir zamanda satışa sunmayı planlıyoruz,işte ozaman fiyat avantajımızı kullanarak daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi planlıyoruz.

argeman link=topic=82925.msg989169#msg989169 date=1428000005' Alıntı:
Söylemek istediğinizi şimdi çok iyi anladım,geçen gün ki toplantımızda Ali Bey ' le(nick:spraypro) bu konuyu detaylıca görüştük,malesef bu fiyat artışının yurtdışından almış olduğumuz ekipmanlar yüzünden olduğunu biliyoruz bu konuda bizde rahat değiliz emin olun,ortalama 10bin tl lik bir makinemize bu ekipmanları taktığımızda fiyat otomatikman 2 ye katlıyor ,ama şuda bir gerçek ki bu ekipmanların üzerine biz %50 gibi bir kar marjı asla koymuyoruz, pompasına kadar kendi ürettiğimiz makinemize zaten belirli oranda kar marjı koyuluyor,diğer taktığımız ithal ekipmanlara ise gümrük-navlun gibi ücretleri ilave ederek makine fiyatları belirleniyor.Hedefimiz şu;10 bin tllik makinemize italyanlardan aldığımız sistemi eklediğimizde fiyat 20bin tl oluyor,biz yurtdışına bağımlı kalmayıp bunları kendi bünyemizde üretip makine fiyatlarını 13-15 bin tl gibi bir rakama oturtmak istiyoruz,şu an baya yol katettik,ürettiğimiz elektronik kartlar ve bunların ekipmanları test aşamasında ve inşallah yakın bir zamanda satışa sunmayı planlıyoruz,işte ozaman fiyat avantajımızı kullanarak daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi planlıyoruz.

Benim de analog ama çok net şekilde dekara atılan ilacı tespit eden bir tasarım çalışmam var. Basit bir mantık ama işe yarayacağını düşünüyorum.

Genel özeti:

Hangi hızda yada hangi pto devrimde giderseniz gidin, dekara o an atılmakta olan su miktarını çok düşük bir hata payı ile kullanıcıya bildirecek bir sistem.

Tam ayrıntılarını çizmedim ama taslak kafamda oluştu. Şu an elimde bir çalışma var. Tasarım bitti, tescil aşamasında. Ondan sonra başlamayı düşündüğüm bir kaç çalışmadan biri olabilir.

Parlayan 1000 litrelik ilaç makinamız var ve basınç ayarını tam olarak ayarlayamıyoruz. Case 105 traktörümüze takıp kullanıyoruz kaçıncı vites kaç km hızla gitmem lazım bar ayarı kaç olması lazım 50 dönüm atmak için