1971'e kadar ABD doları 1 ons altın=35$ üzerinden altına sabitlenmiş, öteki bütün ulusal paralar da belirli oranlar üzerinden Dolara sabitlenmiştir. Başka bir deyişle Bretton Woods sisteminde bütün paralar Dolara, Dolar ise altına endekslidir
Pekiyi bu gün ABD doları 1 ons altın=35$ mı ? Yada mevcut Hazine altını : Ons Altın = .....Ons Altın X 35$ = ? Bu basit çarpma işlemini kim yapabilir ? Hiç kimse.. Neden? Çünkü eşitsizliği karşılıksız basılan dolar bozuyor.. Bu gün ABD'nin tedavülde olduğu sekiz trilyon doları var olduğu söyleniyor. Pekiyi o zaman sonuç ne oluyor ? Rakamın sağında bol sıfır olan rakamlar, o halde bu nasıl oluyor da diğer paralar arasında değer kaybetmiyor? Her kesim boş bir kağıt, imzalanmış protokol veya senet gibi algılayıp buna rağmen nasıl olsa piyasası var kanaati (Görünüşe göre mücbir sebep) alınarak/satılarak boşun yani sıfırın gerisini dolu zannederek doların piyasa yapmasına sebebiyet veriyor.
Pekiyi, Şifreler, (Şifre Fransızca Gizli haberleşmeye yarayan işaretlerin tümü), Kriptolar ( Kripto Siyasi inancını gizleyen kimse Saklı yazı ). . yani SIR'lar (Sır: Aynaların arkasına ve kaplama metal eşyanın yüzüne sürülen ince tabaka. SIR: Aklın erişemediği, açıklanamayan veya çözülemeyen şey, giz, gizem)
Her ne sebeple olursa olsun, isminin de değişik olması hiç önemli değil, önemli olan değer verdiğin ödeme vasıtasının, Devletin neresinde ? Hazinesin demi ? Vergisi var mı ? Yoksa Muaf mı ? Hangi emtia ile ilişkilendirilmiş ? Arkasında hangi devlet yada devletler var ? Yarın bir gün I.,II, dünya savaşı vb durumlarda ne olur ?
Bir devlet yok olurken hazinesindeki altına bakılır, mevcut tedavülde olan paralar artık müsvedde bile değildir. Konu ile ilgili tam olarak olmasa da değişik bir şekilde kaleme alan
Mısırlı bir yazarın görüşleri;
Devam eden savaş/savaşlar
2012 yılı öncesinde, faiz %7,5 idi. Yani ABD’li Rothschild ya da Rockafeller aileleri
Bazıları bana ‘’yanlış okuyorsun’’ diyor, onlar da Kahire’yi doğru okuyamıyor. Yabancı dili eksik okumak bir eksiklik değil
Her neyse, bu aileler Türkiye’ye parasını getiriyor Türkiye de bunlara yıllık %7,5 faiz veriyordu. Türkiye’nin bu tarzı tefecilere ‘’faiz’’ adı altında ödediği cizye, %7,5 civarıydı. Ta ki, 2014 senesine kadar. Bu yıla dikkat edin; Mısır’da Mursi’ye darbesi yapıldı. Bu yıl, Tunus’ta İslami arka planlı En Nahta Partisi düşürüldü. Bu yıl, İran’lı Şii milisler, Yemen başkenti Sanaa’yı ele geçirdi ve katliama başladı.Suriye devrimine karşı saldırı başladı. Körfez istihbaratları Suriye’li muhaliflerin bütün sırlarını Rusya’ya teslim etti. Ve Rus ordusu Suriye’de Müslüman kıyımına başladı. Suriye’li muhaliflerin Beşşar’ın sarayını basmasına sadece 5 km kalmıştı. Bakın 2013 ve bu yılda İslam Aleminde büyük değişimlere başladı. Hatta Hafter darbesi de 2014’te oldu. Yani bu aylarda Libya’da darbe oldu ve iç savaş başladı.
Türkiye’de bu dönem darbe yapılacak, Türk hükümeti evine gönderilip, efendiler tarafından yeni hükümet getirilecekti. Ve Gezi Park eylemleri başlatıldı. Gezi Parkı, Taksim’de bir meydan, Mısır’daki Tahrir gibi,
‘’Gezi Parkı Olayları’’ bu dönemde Türkiye, kendisine darbe yapılmaması karşılığında, ödediği cizyeyi artırmaya başladı. Ve cizye yaklaşık %10’a çıktı, eskiden %7,5 idi. Artık ABD’li zengin aileleri Türkiye’deki paraları için daha fazla alıyordu. Ve Türk hükümetinin ödediği cizye, 2017’ye kadar bu ayarda devam etti.
2016 sonunda, askeri darbe oldu, 2017’de Türkiye, yönetimini değiştirdi, başkanlık sistemine geçti. Başkanlık sistemi Türklere, kendi işlerini yönetme fırsatını verdi. ABD, Rusya, İngiltere vs. Başkanlık sistemi ile yönetiliyor. İngiltere kraliçesinin yetkileri sınırsız, ordu, yargı, yasama vs. hepsi elinde. You Tube ‘’Sabır Meşhur İngiltere Kraliçesinin Yetkileri’’ yazınca seyredin. İngiltere hükümetinin belgelerine göre hazırladım. İngiltere’nin anayasası yok, çünkü yazsalar dünya şok olur. Millet görecek ki, İngiltere Kraliçesi haşa haşa yeryüzündeki Allah gibi. İnsanlar ‘’ Ne bu iş’’ diye sormasın diye anayasa yazmıyorlar. ABD ne zaman bir devleti işgal etse, parlamenter sistemi getirir. Almanya, İtalya, Irak, Japonya ve Afganistan’ı işgal etti. Hepsi de parlamenter sistemi kurdu. Türkiye’de, askeri darbelerle yenilip diz çöktürüldükçe (Menderes ve sonrası) ABD Türkiye’yi hep parlamenter sisteminde tuttu. Erdoğan bu itaati kırdı, baş kaldırdı ve başkanlık sistemini getirdi. Türkiye bu siyasi bağımsızlığına susmaları için cizyeyi biraz daha artırdı. Yani bir nevi pazarlık gibi. 2018’de bu cizye %20’ye vardı, hatta %24’e kadar da çıktı. Bir müddet sonra Türkiye cizye miktarını düşürdü ‘’ fazla ödemeyeceğim’’ dedi. 2019’dan itibaren cizye miktarını düşürmeye başladı. Hatta %11 seviyesine indirdi. Sonra sıkıntılar oldu, cizye miktarı tekrar yükseldi. Tabi bu paranın ödenmesi mecburi, yoksa krizler, dolar havalelerinde vs. sıkıntı çıkarıyorlar. Bunun ödenmesi keyfi değil yani. ABD dostu ya da düşmanı olman da bir şeyi değiştirmiyor, mutlaka ödeyeceksin. Neyse, Türkiye cizyeyi yeniden artırdı, %19 civarı yaptı. Ama burada, korona krizi çıktı. Korona kriziyle ne oldu ? ABD’deki lobi ‘’cizyeni öde’’ diyor ‘’Ben sana 100 milyar dolar verdim 120 milyar dolar ödeyeceksin’’ ama Türkiye’de korona sürecinde, turizm, hava alanları, hava yolları, limanlar, sanayi, ihracat vs. durdu. Diğer ülkeler gibi Türkiye’de de ekonomi yarı durmuş vaziyetteydi. Zarar etti. Tıpkı bankadan 100 bin dolar kredi çektin, ama çalışmadın evde oturdun. Korona her yeri kapattı. Ama banka bunu dinlemez bir sonra, 120 bin dolarını ister. Bankaya ‘’Al 100 bin dolarını’’ desen kabul etmez ‘’faiz de vereceksin’’ der. Burada banka, ABD’deki zengin aileler lobisi oluyor. Şimdi Erdoğan ‘’ Paranızı alın, cizye ödemeyeceğiz, ekonomi durdu’’ diyor.
Burada Türkiye devleti olarak, iki şeyden birine mecbur ya bu savaşa girecek ya da 1-2 sene içinde iflasını ilan edecek. Ben de bu bankalara %25 ile 100 bin dolar kredi alsam, 4 sene sonra 100 bine karşılık 200 bin dolar ödeyeceğim, neyin varsa satıp iflasımı ilan etmem lazım, derim ki; ‘’Hayır, şimdiden paranı al, para da almıyorum, faiz de vermiyorum’’ bu Erdoğan’dan bağımsız bir kural, başta o ya da başkası, kim olsa aynı, sen bir cizye ödeyeceksin. Kornanın da bahanesiyle Türkiye, ‘’cizye ödemeyeceğim ekonomime zarar’’ diyor. İşte Erdoğan’ın, ‘’faiz, cizye ödemeyecek kadar indireceğim’’ ısrarının sırrı bu. Cizyeden kastım faiz o yüzden Erdoğan mecbur demiştim, bu ıztırarı bir savaş ya girip bu savaşı kazanacaksın ya da iki, iç, dört sene sonra iflasını çekeceksin.
Türkiye ya da diğer ülkeler, ABD’de aslında iflasın eşiğinde, büyük bir felaket var.
Şimdi, gelelim cizyenin nasıl ödendiğine ABD’de faiz %3 ve daha az, Avrupa ülkelerinde, sıfır ya da çok düşük oranlar. Rothschil ya da Rockafeller gibi dev aileler, 100 milyar doları bankasında tutsa yıllık %3 alacak onlar da paralarını Türkiye’deki bankaya getiriyorlar ve ‘’ sana 100 milyar dolar verdim, gelecek sene mesela 120 milyar dolar alırım’’ diyor, işte böyle, anladık mı ? ödeyenler de biz fakirleriz.
Kimler ABD’ye cizye ödüyor ? mesela Arjantin, Mısır, Fas, Çin, Hind vs. herkes cizye ödüyor. Ama ülkeden ülkeye cizyenin şekli değişiyor, nasıl mı ? Türkiye cizyeyi, faiz adı altında ödüyor. Çin ABD borç kağıtlarını satın alarak ödüyor. Mesela Çin, 1000 milyar dolardan fazla hazine bonosu satın aldı. Ama asla tahsil edemez ve edemeyecek. ABD sana bir mahkeme açar, birkaç da yaptırım uygular görürsün parayı. Mısır’da kral Faruk zamanında, İngiltere’den borç senetlerini satın alıyordu. Yani yalınayak çiftçiler ülkesi Mısır, zavallı İngiltere’ye borç veriyordu. Suud’da ABD’ye cizye ödüyor, 1000 milyar dolarlık ABD senedi satın aldı, yani trilyon dolar şimdi ABD, 11 Eylül kurbanlarına tazminat ödeme kanunu çıkarttı. Suud’a ‘’11 Eylül’den sen mesulsün’’ dedi. Suud’da ‘’Vallahi ben İslam ile senden çok savaşıyorum’’ dedi. ABD ise ‘’ Anlamam, ödeyeceksin’’ dedi. Kanun, ABD’deki mallara el koyma yetkisi veriyor. Sen sözde ABD’ye borç veriyorsun ama alamazsın, bir şekilde silecek. Herkes cizye ödüyor, anladınız mı ? Çeşit çeşit cizye ödeme yolu var. Mesela Suud ya da Katar’dan dolar ile gaz alacaksın, önce gidip ABD’den dolar satın aşıyorsun, bu komisyon da cizye. Faiz cizye, hazine senedi cizye, vs vs vs Çin, Rusya, Türkiye vs. hepsi ödüyor. Ben den ödüyoruz. Elektrikte bile cizye var mesela. Neyse, bunlar ‘’faiz adı altında’’ cizye ödeyen devletler. ABD borç senedi satın alarak açıktan cizye ödeyen devletler hariç bakın Arjantin’de faiz oranı %57 bu, Arjantin milleti perişan demektir. Surinam %25, Türkiye %24, tabi Erdoğan’ın baskısıyla bugün Türkiye %14 cizye ödüyor. Venezüella %22, Haiti %20, İran %18, Ukrayna %18
Mısır, biz Mısır’lılar %17 cizye ödüyoruz, söz de dinlememize rağmen, darbesi Sisi, ABD’nin her istediğini yapar, ama yine de %17 cizyesini öder. Artık biz Akdeniz’deki doğalgazı ve petrolümüzü de ABD-İngiliz şirketlerine cizye olarak veriyoruz. Türkiye faiz olarak cizye ödüyor ama doğal varlıklarından vermiyor. Ama biz hem faiz hem doğalgaz petrol vs. veriyoruz. Daha önce İsrail’e gaz verdik yine veriyoruz, ne zaman bir gaz bulsak ABD, İspanya, İngiltere vs gelip alıyor, hatta Ürdün’e bile verdik. Ürdün’ün gazı yok, ABD Mübarek’i arayıp ‘’Ürdün’e gaz verin’’ derdi, bizde Ürdün’ verirdik. İsrail, Yunan vs kime doğal gaz lazımsa bizden giderdi. Bunların hepsi cizye olarak ödenirdi. Para yetmez, ekstra vergi çıkarılır, kendi evinin önünde arabanı park etme vergisi, yoldan geçme vergisi, arabaya radyo taktıysan refah/keyif vergisi, binalara ruhsat vergisi, hatta eski evini yıkacaksan yıkım vergisi, hatta dün ‘’Mısır’ı terk etme vergisi’’ çıkarttılar. Mısırlı, hayatından yılmış ülkeyi terk ediyor, ‘’Bir vergi daha ver’’ diyorlar. Dışarıdaki Mısır’lı ülkesine dönecek, ondan zaten alıyorlar. Ölüyorsun, o da vergiyle, ne acı bir hal ve burada da İslam’ın yüceliği görünüyor. İslam’da cizye var ama, boşa değil. Askerlikten muaftır, ama asker, polis ve yargı hizmetlerinden de yararlanır. Yani devler Hristiyan, Yahudi ya da Hindu’ya hizmet eder, ama ABD bizden cizye aldığı halde, polisi yargı vs. hizmeti vermiyor. ABD’nin benden cizye almasını anlayabiliyorum, gasp da olsa olabilir ama en azından, ABD’ye girmemize izin ver ABD’de yaşayalım. ABD polis ve askerlerin himayesinden ve ABD hizmetlerinden faydalanayım, cizyemi ödüyorum, siyasi haklardan mahrumum, seçim vs yapılmasına zaten izin vermiyorsun. ABD’yi hiç görmeden, hiç gitmeden cizye ödüyorsun. ABD ordu ve yargısının himayesinden, Amerikan haklarından vs. mahrumsun. ‘’Cizyeni Öde ve Sus’’ Cizye her halükârda ödeyeceğiz de neyin karşılığı ? Cizye, bütün dünyada geçerli bir kanun. Kuran’ın bütün kanunları, dünyanın bütün ülkelerinde uygulanır, isimler değişir ama bunların aldığı cizye, karşılıksız.
İslam’da vergi, eldeki paraya, o da %2,5 Türkiye’nin bu vergileri azaltma siyaseti doğru, daha da azaltmalı ki İslam’a yaklaşsın, ekonomiyi canlandırsın