Ynt: PANCARda VERİM ARTIRMA YOLLARI DENEMEK İSTEYENLER
teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için... arkadaşım ayçiçeği veya bugday veya arpa veya v.b mahsül için hiç görüş belirtmedim.. ben sadece pancar hususunda görüş belirtiyorum.. sizlerden farklı farklı cevaplar alıyorum..ama sizin görüşlerinizede çok deger veriyorum.. sizin görüşlerinizide dikkate alacağım..ve bu konuda birazda çekimser kaldım açıkcası.çünkü genelde olumsuz cevaplar alıyorum. bilmiyorum artık belkide olmaz .. yani biraz daha olumsuz cevap gelirse tamamen vazgececeğim. saygılarımla.sedaat_42@hotmail.com link=topic=40778.msg367469#msg367469 date=1301205691' Alıntı:atasoy kardeşim bak şimdi seni ikna etmek için bi örnek vercem ayçiçegi tarımı yapıyormusun bilmiyorum ama ayçiçeginin dekar verimi en fazla olsa olsa 600 dür oda çok nadırdır kimse 1ton almamıstır seninkide bu hesap genelde 70 içana doluda 45 sıra arası mesafeyle ekilir şimdi 70 cm mesafeile eken aradasımız 20 cm le ekse 1500 kilomu alması lazım imkansız o yuzden pancarda %50 fazla almak senin için hayalden ote geçmez. ama bakarsın tohumlar gelişir çeşit çalısmaları yapılır ilerde belki dekardan 20 ton alacagız ama imkanlar şuan için imkansız .nekadar sık ekersen okadar küçük olur arkadaşların dedıgı gibi sen dekara verılecek tohumu istenilen şekılde çıkar senden iyisi yok.