Fiyatlar konusunda ne dusnuyorsunuz arkadaslar ne olursa olsun yine alir ekeriz mi yoksa fabrika tohumuna dönüş dusuncesi var mi
Devlet tohumunun kilosu 135 Tl yani 60.000 tane tohum içerir bu da 2-2,5 dekar arası ekime tekabül eder yan, dekar maliyeti 50 Tl civarında.Orta derece de verimli ve şekerli çeşitler ne ağlatıyor ne güldürüyor.Fiyatlar konusunda ne dusnuyorsunuz arkadaslar ne olursa olsun yine alir ekeriz mi yoksa fabrika tohumuna dönüş dusuncesi var mi
Ben bu sene danicia ekecem hepsini. Geçen sene 7 dekar yerde denedim memnun kaldım. Hastalığa dayanımı iyiydi yaprakları hiç kurumadı ve kök hastalığı olmadı. Dekardan ortalama 8 ton çıktı. Polat markasını hiç kullanmadım, kullananıda gidip jiç izlemedim.
Fiyatını açıkçası bilmiyorum bu sene. Geçen sene tohumcudan kilo hesabı aldım. 70 liraydı kilosu. Tahminen diğer Kws ürünleri ile aynıdır veya aynıya yakındır.Mevsimsel farklarda etkili oluyor sanrım tohumların performansında mesela Burada El Dorado kullanıp memnun olanlar var. Sitede birisi eldorada dan baya pişmandı..
Aldınız mı tohum fiyatları için soruyorum?
Eider ve bernach eken var mi?
Ben 2 senedir eider ekiyorum. Aynı zamanda kvs de ektim. Yan yana tarlalarda kvs akazia hastalandı eider hastalanmadı. Tonajlar yakın ama eider şeker olarak 2 puan fark attı. makinayla sökülüyor lakin kvs ye göre biraz daha yüzlek oluyor. Kvs de 400 m lik bir sırada 20 tane atıyorsa eider 30 tane atar.
Bu senede ekecek misiniz eider?
evet ama yanına denemelik bir çeşit daha ekeceğim. Her yıl farklı tohum denemeye çalışıyorum.
Kws serenada eken var mı polar önemli değil tonaj nasıl?
bizde kws danicia aldık 330dan bakalım allah ne verdiyse artık bizim burda 8 tonu geçen yok soğuk yerimiz