Otomatik Vites Traktörler ??

Ynt: Otomatik Vites Traktörler ??

ErmanHoca link=topic=82586.msg982534#msg982534 date=1426517248' Alıntı:
Tşk ederim tork nasıl mekanik diyor ? Birde çift çeker e geçiş ?

Abi Deutz ların 50-100 hp segmentindeki çoğu seride levye var diye biliyorum sağ tarafta diğer vites kollarının yanında.

aslan26 link=topic=82586.msg982498#msg982498 date=1426511038' Alıntı:
Class arion serisinde el debriyajı var arion 400 serisi. Alman 6030, 6R,6M serilerinde new hollanda t6000 serilerinde debriyajsız vites gecisli şanzıman mevcut.

CLAAS ARION 400 serisinden Yarı Otomatik (QuadriShift) ve Tam Otomatik(QuadrActive) şanzıman seçenekleri vardır. El debriyajı yoktur. Vitesler arası geçiş debriyajsızdır. AXOS 200/300 CX ve ATOS 200/300 Serilerinde el debriyajı ve TwinShift ve TriShift(sadece ATOS 350) olmak üzere powershift şanzımanlar mevcuttur. Daha büyük ARION 500, 600 ve AXION 800,900 Serilerinden HexaShift yarı otomatik, HexActive tam otomatik ve CMATIC kademesiz şanzıman seçenekleri mevcuttur. XERION 3300/3800/4000/5000 serilerinde ise kademesiz CMATIC şanzıman mevcuttur.

alipasalierkan link=topic=82586.msg982755#msg982755 date=1426548997' Alıntı:
CLAAS ARION 400 serisinden Yarı Otomatik (QuadriShift) ve Tam Otomatik(QuadrActive) şanzıman seçenekleri vardır. El debriyajı yoktur. Vitesler arası geçiş debriyajsızdır. AXOS 200/300 CX ve ATOS 200/300 Serilerinde el debriyajı ve TwinShift ve TriShift(sadece ATOS 350) olmak üzere powershift şanzımanlar mevcuttur. Daha büyük ARION 500, 600 ve AXION 800,900 Serilerinden HexaShift yarı otomatik, HexActive tam otomatik ve CMATIC kademesiz şanzıman seçenekleri mevcuttur. XERION 3300/3800/4000/5000 serilerinde ise kademesiz CMATIC şanzıman mevcuttur.

'Fiyat ve ayrıntılı bilgi için bayilerimiz ile irtibat kurabilirsiniz' diye bitiricen sandım..

Bilğiler ve konuyu acan Erman beye teşekkürler.
Bende baya bi zmndır bu tür bi konu acmayı düşünüyordum.
Romatizmdan dolayı sol bacaktan ameliyatlıyım.

Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=82586.msg982801#msg982801 date=1426578898' Alıntı:
Bilğiler ve konuyu acan Erman beye teşekkürler.
Bende baya bi zmndır bu tür bi konu acmayı düşünüyordum.
Romatizmdan dolayı sol bacaktan ameliyatlıyım.
Rica ederim Abi geçmiş olsun bende sol bacak protez kullanıyorum traktörlere karşı çok büyük ilgim ve merakım yok...Fakat önceden aktif işin içindeydim şimdi benim işleri birader görüyor otomatik bir vites ile ona faydam olmasını istiyorum balya yapmak,toprak işlemleri falan yani...Ama fiyatlar çok yüksek paramız olunca artık :)

ErmanHoca link=topic=82586.msg982804#msg982804 date=1426580098' Alıntı:
Rica ederim Abi geçmiş olsun bende sol bacak protez kullanıyorum traktörlere karşı çok büyük ilgim ve merakım yok...Fakat önceden aktif işin içindeydim şimdi benim işleri birader görüyor otomatik bir vites ile ona faydam olmasını istiyorum balya yapmak,toprak işlemleri falan yani...Ama fiyatlar çok yüksek paramız olunca artık :)
Sizede gecmiş olsun ( Buluşmadaki fotolara bi iletinizde yazmıştınız hep sorayım diyordum kısmet bu güneymiş.).bende sol bacak total kalca protez ameliyatı oldum. o yüzden haliyle sıkıntı oluyor. ilerde kısmet olursa bende otomatik vites mutlaka almak istiyorum. kısmet artık inşallah sizinde, benimde bu isteğimiz gercekleşir.

tam otomatik istiyosan kendi vites atsın diosan 6400 serisi ve fend bak yarı otomatik el debriyajlı fln diosan biçogunda var gene en iyisi dyna 6400 serisi her vitesi 6a böler fen zaten joistik li biçerler gibi kımıldattıkça vites atar:)

Bazı işler var ki otomatik seçeneği çok önemli, yüke girince uygun şekilde durmadan traktörün vites düşmesi, yükten çıkınca rahatlayınca yine traktörün uygun şekilde otomatik vites yükseltmesi çok önemli.

Manuel olarak durdurupta vites düşmek bu tür işlerde çok zor vakit ve yakıt kaybı

https://www.youtube.com/watch?v=lhAoTzfzxf8

Bizim köye 5 sene evvel Adanalı bir bicerci geldi. Adamin şoförünün sol bacağı protez bacaktı.Bir gün yanına genç birisi biniyor adam oğlana şaka olsun diye şu benim bacagı bir tutuver diyor çocuğun bacağı tutmasıyla elinde kalması bir oluyor elinden bacağı attığı gibi kaçmış sonra adam arkasından epey gülmüştü sonra [emoji2]

historyman link=topic=82586.msg982873#msg982873 date=1426592967' Alıntı:
Dyna vt ile 4-6 serlerinin arasındaki fark nedir arkadaşlar
Vt vario sanzuman yani kademesiz.
Dyna6 her vitesi 6ya otomatik veya manuel olarak böluyor .
Dyna4 her vitesi 4e boluyor

historyman link=topic=82586.msg982949#msg982949 date=1426605660' Alıntı:
Volkan bu durumda dyna vt mi tam otomatik oluyor
bildiğim kadarıyla
Normalde otomatik olan Dyna6, sizin seçtiğiniz devir aralıklarında vitesi motorun devir ihtiyacına göre artırıyor veya azaltıyor, mesala siz diyorsunuzki traktör 1800 deviri gördüğünde bir üst kademeye geçsin boştan yere bağırmasın :) onun ayarı var ayarlıyorsunuz siz gaza bastıkca ibre 1800ü geçince hemen bir üst kademeye otomatik olarak geçiyor, fakat bunun bide zorlanınca vites düşmesi var onuda yine siz ayarlıyosunuz mesala 1400 devirin altına inince otomatik olarak vitesi düşürüyor.. gibi Tabi isterseniz manuel olarakta kullanabilityorsunuz 5400 lerdeki dyna4 gibi..
Dyna VT, otomatik şanzumandan daha üstün olan kademesiz bi şanzuman, Onda dyna6 daki gibi vitesler arası geçiş diye bişey yok daha farklı bişey yağa yön ve açı vererek traktörün hızı ayarlanıyor diye biliyorum.

daha otomatik kullanmak nasip olmadı ama manuel tercihimdir elime vites gelmeyince bı tuhaf oluyorum bazen goldda 4. vitesi arıyorum