Otlara Ölüm Ekinlere Vitamin :D

Ynt: Otlara Ölüm Ekinlere Vitamin :D

demir45 link=topic=55711.msg597406#msg597406 date=1337698383' Alıntı:
Kolay gelsin Ahmed abi..İlaçcı dükkanına dönmüş her yer :D Bereketli olurlar inşallah..

Teşekkür ederim Mahmut. Garaj dükkan gibi oldu ama artan bir bidon gübreyi satacak adam bulamadım. Demek ki bu işi yapsam aç kalırdım. :D

Maşallah yer gök ilaç :) ben bu yapraktan verilen gübrelerden sadece azotlu olanları aklıma yatıyor işe yarayabileceği,bir de bu sene çinko da attık bakalım bir fark olacak mı,gerçi sene seneyi tutmuyor attıklarımızın mı bir faydası oluyo yoksa olmuyor mu o da tam anlaşılmıyor açıkçası :)

Çağrı link=topic=55711.msg598305#msg598305 date=1337814968' Alıntı:
Maşallah yer gök ilaç :) ben bu yapraktan verilen gübrelerden sadece azotlu olanları aklıma yatıyor işe yarayabileceği,bir de bu sene çinko da attık bakalım bir fark olacak mı,gerçi sene seneyi tutmuyor attıklarımızın mı bir faydası oluyo yoksa olmuyor mu o da tam anlaşılmıyor açıkçası :)

1 bidon arttı Çağrı lazımsa yollayayım. :D Biz çinkoyu ilk defa attık da çinkolu gübreyi aldıktan sonra gelen ziraat mühendisi bir işe yaramayacağını söyledi. Ama biz aldık artık bir deneyelim diyerek attık. Bakalım sonuç nasıl olacak. :D
Ben de en çok azotlu granül gübrelerin işe yaradığını düşünüyorum. Çünkü o gübreleri attıktan sonra ekinde gözle görülür bir canlanma oluyor.

ali ceyhan koşar link=topic=55711.msg598307#msg598307 date=1337815486' Alıntı:
mıkro besınlerde genelde edta demırde ıse eddha selatlı gubre kulanın fark cok oluyo sulfat formdakı gubrelere gore

Geçen yıl Klimaks Termal Kombi kullanmıştık bayağı iyi bir gübreydi ama bu sene bidonuna 240 lira fiyat çektikleri için bunlara yöneldik. :D Tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Ahmed Gülsu link=topic=55711.msg598602#msg598602 date=1337877929' Alıntı:
1 bidon arttı Çağrı lazımsa yollayayım. :D Biz çinkoyu ilk defa attık da çinkolu gübreyi aldıktan sonra gelen ziraat mühendisi bir işe yaramayacağını söyledi. Ama biz aldık artık bir deneyelim diyerek attık. Bakalım sonuç nasıl olacak. :D
Ben de en çok azotlu granül gübrelerin işe yaradığını düşünüyorum. Çünkü o gübreleri attıktan sonra ekinde gözle görülür bir canlanma oluyor.
yok abi sağol bu sene için o iş bitti bizim :) burda enişte azotlu sıvı gübre attı ilaçla beraber,kimi kötü yerlerde dediğin gibi gözle görülür bir toparlanma oldu.Çinko konusunda ben de emin değilim,deneme maksatlı fazla da bir maliyet çıkarmayınca bir deneyelim dedik,yoksa hümik asit o suda eritilen yaprak gübreleri falan artık almıyoruz