ErmanHoca link=topic=82309.msg983692#msg983692 date=1426764852' Alıntı:Abi yemin ediyorum tam benim kafadansın
Kafalar iyi de, etkinin azaldığı kısımlar bi tarafımıza kaçtı
Tekrar uygulama gerekti, Lontral ' ın şişesi 240 lira..
sagalassos link=topic=82309.msg983694#msg983694 date=1426764986' Alıntı:Millet ne biçim atraksiyonlara imza atıyor. Tek kelimeyle helal olsun.
Abi aslında bizi bu duruma düşürenler utansın..
Bu deneme uygulamalarının hepsini yapması gereken merci ilacı üreten firmalar.
Tamam, diğer ilaçlar ile ilgili karışabilirliği tek tek tespit etmek zor ama bitki besin elementleri için durum öyle değil. Zaten epi topu 8-10 tane madde ver. Harcayacakları taş çatlasın 8-10 lira (ki bana gelseler daha ucuza yaparım) ama utanmazlar onu bile yapmıyor.
Açarsın bi test parseli, yapraktan uygulanan tüm maddeleri tek denersin. Sonrada çıkıp adam gibi yazarsın prospektüsünde:
Bu ilaç:
- Magnezyum, Çinko, Potasyum, Fülvik Asit ve tüm azot formları (amid, nitrat, amonyum) ile 'sinerjiktir'. Karışım uygulamalar pozitif etkilidir.
- Bor, Demir, Mangan ve Fosfor ile 'nötr'. Birlikte uygulanabilir.
- Kalsiyum, Klor, Molinden ve Mangan ile 'antagonistiktir'. Karıştırılmamalı, karışım uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Bu ibareyi yazan bir firma olsun. Bütün ilaçlarımı sırf destek olsun diye ondan alırım. Sırf insana, üretene karşı duydukları saygı için..
Ama yok.
Piyasada 2 düzüne ilaç firması var, tek bir tanesinin, tek bir adet dahi yapmış olduğu test yok. Yapıyorlarsa bile paylaşmıyorlar. Düzenli görüştüğüm belki 10 tane saha sorumlusu var. Hepsine söyledim:
'Kardeşim milyonlar kazanıyorsunuz. Test edin şunları. Diğer ilaçları geçtim, temel bitki besin elementleri ile testlerini yapsanız yetecek bize. Çünkü bu ilaçların hepsi, yaprak uygulamaları ile aynı tarihte atılıyor. Yazıktır, günahtır...' diye.
Çıt yok.
Hepsine sordum 'Arge bölümünüzün konmuşlar ilgili yayımladığı bi döküman, bi kaynak varsa onu verin bari?'
Yok..
E niye yok? Ben mi yapıyorum bu ilacı?
Hepsi: 'Haklısınız. Bu testlerin yapılması bizim gorevimiz' diyor ama bi icraat yok.
Firmanın kodamanları öğretmiş; saha sorumlularının hepsinin ağzında aynı cümle: 'lokal bi yerde deneme yapın'.
Meali: 'Arkadaşım kendi mahsülünde test et. Biz, fuarlara,tarla günlerine servet dökeriz ama bu işe metrelik ayırmayız, kendin yapacaksın. mahsülün heba olmuş, 4 kere tarlaya girip mazot harcamışsın, emeklerin zayi olmuş, zerre şeyimizde değil. Biz sakalımıza bakarız'.
Çok ender bilgili olanlar çıkıyor, onların bilgileri de, yine vatandaşın yapmış olduğu denemelerden edinilen bilgiler
Güler misin, ağlar mısın..
Memlekette iş etiği, ticari ahlak diye bir şey olmadığından göze batmıyor, normal geliyo böyle şeyler. Îmâm-cemaat..
Çok dertliyim forum çok.
Not: forumu takip eden saha sorumluları olduğunu biliyorum. Okuyan olursa, Allah ' ın aşkına bu konuda birşeyler yapılması için uğraşın.
Sizin yaptıracağımız sadece bir test, binlerce çiftçinin tarlaya daha az girmesine, daha az mazot harcamasına, daha fazla mahsül almasına, milli servetin korunmasına neden olacak. Etkiyi düşünün.