Taşlı yerlerde iş görür.,
Zipka Ve bıçaktan oluşan modelini kullanıyoruz,
Marka olarak,süpertar ve gaspardo,
Supertar çok sağlam,
4 saatte bir yağlama iyi olur,
Bıçağı kesmeyen kör makinenin zorlanılması,ömrünü bitirir.
Burnun bir yere takarsanız,asla kolları kaldırmayın.
Geri çıkıp,kurtarıp öyle devam edin.
Kolları tamamen yere bırakmayın.
Ya e-lift ile yada gergi zinciri ile makine yere oturduktan sonra sabitleyin.
Tamburlu ile yarı yarıya mazot yakar,
Daha hızlı biçer.
Yatmış otları,makinenin ağzını biraz yere doğru(orta koldan kısaltarak)ayarlayın,yapışmış otları,kaldırıp biçer.
Otlar sıralı yerde olduğu için daha çabuk kurur.
Taşlı yerlerde,yine orta kolu uzatarak,biraz burnunu yerden kaldırın. Makine taşlara aldırış etmez,
Yer taşı olan yerleri bile biçer.
Sigortasına dikkat edin,
Zorlanıp veya bir yere takılıp atarsa,hemen durun(anında)
Bu makinelerde uzmanlaşırsanız,
Başka birşey kullanmazsınız,
Selamlar herkese.
Konunun başındaki bir iletim....
Süpertar veya gaspardo marka önermişim.
Artur'u bizde biliyoruz,
Fakat tercihi yukarıdaki 2 markadan yana kullandık,
Ve sizlere tavsiye ettik,
Nurullah,yazdıklarının tamamını okuyamadım.
Lakin tahmin ediyorum.
1.kör bıçakla asla zorlama,
Son 1 seferi kalsa dahi,
2.Gergi kayışları sıkı olmasın,
Bıçak veya zıpka kırılmadan önce kayışlar o zordan kasnak üzerine dönsün ki, zıpka ve bıçaklar korunsun,
3.Çamurlu veya fare yuvası yerlerde,bıçak ve zıpkalara sıvanan balçık kolların hareketini engeller,
Yine kırma eğilimi gösterir, bu tür yerlerde gerekirse 10 dakikada bir yakında bulunan suya göm makinenin bıçaklarını yıka.
Su yığını yoksa yanında 30 lt bidonla su görür, hafif dökerek çalışır halde temizlenmesini sağla.
Bunlar,her zaman rastlanmayan durumlar.
Biçmeye elverişli alanlarda,günlük 100 dekar biçeriz.
En ufak bir zarar görmeyiz.
Zıpkanın uzun demirinden kırması,kör bıçak veya çamurlu yaş toprak sıvanmasıdır.(başka kıramazsın)
Bıçak kırılması,yer taşına veya sert bir cisme denk gelmesidir(demir parçası v.s.) yoksa kolaykolay kırılmaz.
Kör bıçaklar zamanla zıpkalarıda şişirir,zıpkalar yaramaz hale gelir.
Keşke dediğim markalardan birini alsaydın,
Bizde, 3 tekerli lombardini motorlu bcs marka biçer,
Tamburlu biçer,
Ve bu zipkalı,(gaspardo ve supertar bicerler bulunur,
Genelde süpertar ve gaspardo ile sezon biter,
Bu işte tecrübe ve dikkat çok önemli,
Hassas yapılı makineler,
Umarım işlerin yolunda gider.
Selamlar.