Orta kol pulluk ayari

Pullugu ayarlarken sol kol kitlendi ve acamadim pullugu geri kaldirmak icin otomatige bastigimda orta kol arka cami patlatti traktor 200 saate case 75 jxc pulluk unlu 4lu otomatik pullugu traktorde orta kol altta pullukta ustte takiliydi servis geldiginde usta pullugu yanlis takmissin dedi ortakol traktorde ortada pullukta alt delige takacaktin dedi o yuzden orta kol cami patlatmis ben acemiyim ortakol baglantisi nasil olmali yardimci olabilirmisini

Resimler ve ekler

• 20191221_162410.jpg
    20191221_162410.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 411
Pullugu ayarlarken sol kol kitlendi ve acamadim pullugu geri kaldirmak icin otomatige bastigimda orta kol arka cami patlatti traktor 200 saate case 75 jxc pulluk unlu 4lu otomatik pullugu traktorde orta kol altta pullukta ustte takiliydi servis geldiginde usta pullugu yanlis takmissin dedi ortakol traktorde ortada pullukta alt delige takacaktin dedi o yuzden orta kol cami patlatmis ben acemiyim ortakol baglantisi nasil olmali yardimci olabilirmisini
Çok geçmiş olsun.
Olmasa çok daha güzel olurdu ama böyle şeyler illaki oluyor acemilik döneminde.

en üst de mibzer- ilaç makinası -sepet vb
bi altına pulluk -kazayağ
onunda altına toprak sertse takılabilir ben böyle biliyorum
Hemşerim
.Traktör markasına modeline göre değişmekle beraber.Yazdığınızın tam tersi olmali
Yani hafif işlerde hassasiyetin çalışması için traktörde üst ve orta delik.
Ağır ekipman va ağır işlerde orta ve alt delikler olmali
Yani sepet ve mibzer en alt deliğe
Pulluk, kültivatör ,orta ve üst deliğe takılmalı.

• Beğen
Tepkiler: osmanli
Geçmiş olsun.sizin hidrolikle sistemle ilgili sıkınız var galiba çünkü ben 75c ye traktöre en alt ve orta delikte kullanırım toprak sertliğine göre pulluk ise en üstte yani bağlantıyla alakalı olacağını sanmıyorum oraya değmesi imkansız. traktör hidrolik sistemde bir sıkıntı var..

Bu işin doğrusu toprak yapısına ve kullanılan ekipmana göre değişir.
Bunuda kendin bilip ayarlayacaksın.

En hassas delik hangisi ise hafif toprak ta hassas deliğe takılır.
Ağır toprak ta ise tam tersi deliğe takılır.
Toprak yapısı değişken değil orta kıvamda ise orta delik kullanılır.
Traktör markalarına göre hassas delik yukarıda veya aşağıda olarak değişkendir.
Bunları iyi öğrenip uygun çekide kullanırsanız yakıtta ve çekişte iyileşme görür motor ömrünüzü uzatmış olursunuz.

Case kubota john deree yeni başaklarda mitas hidrolik kullanılır. Mitas ta en hassas delik en alttadır ve sırası ile üste doğrudur.
Uzel mf hema hidroliktir. Bu ise tam tersidir. En hassaa delik en üste olup sırasıyla aşağı doğrudur.

Bunu gözle anlamak mümkündür.
Otomatik düzeneği tetikleyen bağlantıya en yakın delik en hassas olandır.

Bu konuyu ben de merak ediyorum. Biz pullukta traktör kısmını ortaya pulluk kısmını da üste takarız. Doğrusu nedir?Elinde bununla alakalı teknik bilgi kitabı olan var mı?
Bu dökümanlar işinize yarayabilir.

Resimler ve ekler

• alpler_dönerli_pulluk_kullanma klavuzu.pdf
    2.6 MB · Görüntüleme: 75
  • Temel Toprak İşleme Alet Ve Makineleri.pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 43
  • toprak_isleme_alet_mak_ayarlarivekullanilmasi.pdf
    2.9 MB · Görüntüleme: 35
  • Traktörün Bağlantı Sistemleri.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 64
  • Beğen
Tepkiler: iharun23

Çok çeşitli traktör ve bunlarında 70 hp sonra kullanilan hidrolik sistemleride kendi içinde değişiyor.Yaprak yaylı sistemde orta kol üst deliklerde hassasdır.
Yaprak yay sistemi yada orta kolun bağlandığı yerde yay olmayanlarda. Hidrolik alt kollarının traktöre en allta bağlandığı noktada hassasiyeti algilar.Bununda ayari oradan yapilir.Kol baglantisi govdeye baglanan nokta uzak yakin olarak değiştirilir, böyle hassasiyet ayarlanır...
Hiç bir bilgimiz yoksa hata yapmamak için orta delik seçeneği bizi kurtarır.
Daha hassas ve uygun kullanim için traktörünüzün kullanım kitabını baştan sona ara ara okumalıyız.
Zira iyi ayarlanmış hassas ekipman ayarlaması ile çiftçilik daha az sarsıcı,daha ekonomik,daha hızlı,daha az yıpratıcı olur.
Traktör sahibi olduğumuzda ilk işimiz traktöre ait bakım kullanım kitabı edinmek olmalı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: iharun23