Firmacilar ne kadar överse övsün sonuçta Mastercorp un metalik bakır eşdeğeri 65gr/lt yani %6.5 dır. İyi bir koruma sağlanmak isteniyor ise metalik bakır eşdeğeri %35 ve üstü bir bakırlı preperat kullanmak gerekir.Bakırı faydasını görürsünüz ama bakır ağır metaldir.Yaptğınız uygulamalarda bitki bünyesine bakır geçeceği için ve bitkininde çok az miktarda ihtiyacı olduğu bir minarel olduğu için fitotokiste olma riski var özellikle kendal te gibi yüksek oranda bakır içeren ürünlerde.Bu yüzden bakır miktarı düşük olmasına rağmen farklı bir üretim tekniği olduğu için iş yapan kullananların memnun kaldığı ürünler var.Bu ürünlerin en başında mastercop gelir.Çok kaliteli bir üründür.Bu ürünü veya benzeri olan mastergold powercop jasop gibi ürünlerde olabilir.Bakırın bulunma miktarı değil işlevi önemli diyelim.
Kaç sulama daha yapılacak?Ekli dosyayı görüntüle 50897Ekli dosyayı görüntüle 50898Ekli dosyayı görüntüle 50899Ekli dosyayı görüntüle 50900Ekli dosyayı görüntüle 50901Ekli dosyayı görüntüle 50902Ekli dosyayı görüntüle 50903Ekli dosyayı görüntüle 50904Ekli dosyayı görüntüle 50905Ekli dosyayı görüntüle 50906
Kapakların dün itibariyle durumu bu şekilde. Biraz toparlanmış gibi. Konuyu açtığımda rengi biraz daha sarımsıydı ve tevek yapmamıştı. Dün 2. suyuna şeker gübresi ile başladık.
Bundan sonra nasıl hareket edelim ?
Firmanın övmesi önemli değil.Arazide kendini kanıtlamış tranlamınar etkiye sahip mikro bakır.Sıradan kontak etkili bakır değil yani.Firmacilar ne kadar överse övsün sonuçta Mastercorp un metalik bakır eşdeğeri 65gr/lt yani %6.5 dır. İyi bir koruma sağlanmak isteniyor ise metalik bakır eşdeğeri %35 ve üstü bir bakırlı preperat kullanmak gerekir.
Mehmet bey tarımda kullandığımız yaprak gübreleri translaminar etkili mi acaba? Yani bitki yaprağın altından da alabilir mi gübreyi yoksa yaprakların üstüne uygulamaya dikkat mi etmeliyiz.Firmanın övmesi önemli değil.Arazide kendini kanıtlamış tranlamınar etkiye sahip mikro bakır.Sıradan kontak etkili bakır değil yani.
Valla bizim buralar biraz sonucu kum, fazla su verdimi akıp gidiyor, 1 vardiye 45-50 fıskiye 3 torba sülfat atarak 6 saat sulandı. Bundan sonra 3 er saat 1 veya 2 su daha dönüp sonrasına duruma göre vermeyi düşünüyoruz.Kaç sulama daha yapılacak?
4 kg potasyum sülfat verin.2.sulamayı yapacak olursanız kabakta para kazandıracak gibiyse 3 kg daha potasyum sülfat verebilirsiniz.25 kg fiyatı 130 tl civarı.Valla bizim buralar biraz sonucu kum, fazla su verdimi akıp gidiyor, 1 vardiye 45-50 fıskiye 3 torba sülfat atarak 6 saat sulandı. Bundan sonra 3 er saat 1 veya 2 su daha dönüp sonrasına duruma göre vermeyi düşünüyoruz.
Gayet güzel alır.Birçok bitkide yaprak altında stoma sayısı yaprak üstünden fazladır.İyi bir kaplama yapın.Ayrıca organik slikon yayıcı yapıştırıcı ilavesi çok güzel bir kaplama yapmaya yardımcı olur.Bu videodan organik slikonun faydasını anlayabilirsiniz.Mehmet bey tarımda kullandığımız yaprak gübreleri translaminar etkili mi acaba? Yani bitki yaprağın altından da alabilir mi gübreyi yoksa yaprakların üstüne uygulamaya dikkat mi etmeliyiz.
Valagro ürünleri kullandım yapıştırıcısına kadar(mc extra, brexil kombi, megafol, vitaseve ve yapıştırıcı olarak yine valagro ürünü control dmp adında bir ürün.bazen de valagronun combisi yerine fetrilon combi 2 kattım holdere. Sonuç, yan bahçede dallar daha canlı duruyor, yapraklar koyu yeşil ve parlıyor. Sahibi amcaoğlum. Kullandıkları ürün, Dynaseven ve Orgamax Nitro diye 2 tane yaprak gübresi. Benim fındık ağaçları herbisit zararı görmüştü dip sürgünlerine attığım için, size bahsetmiştim hani, ondan diyecem ama sınırda benim tarafa da püskürtmüşler biraz. Püskürttükleri yerler aynı onlarınki gibi canlı. Ne iş anlamadım. Sizin bu duruma yorumunuz nedir?Gayet güzel alır.Birçok bitkide yaprak altında stoma sayısı yaprak üstünden fazladır.İyi bir kaplama yapın.Ayrıca organik slikon yayıcı yapıştırıcı ilavesi çok güzel bir kaplama yapmaya yardımcı olur.Bu videodan organik slikonun faydasını anlayabilirsiniz.
Sınırda olan kısımdaki ağaçlar belki en başından beridir fazla zarar görmemiş ağaçlar olabilir.Yaptığınız karışımın muhakkak sonuç vermesi lazım.Valagro ürünleri kullandım yapıştırıcısına kadar(mc extra, brexil kombi, megafol, vitaseve ve yapıştırıcı olarak yine valagro ürünü control dmp adında bir ürün.bazen de valagronun combisi yerine fetrilon combi 2 kattım holdere. Sonuç, yan bahçede dallar daha canlı duruyor, yapraklar koyu yeşil ve parlıyor. Sahibi amcaoğlum. Kullandıkları ürün, Dynaseven ve Orgamax Nitro diye 2 tane yaprak gübresi. Benim fındık ağaçları herbisit zararı görmüştü dip sürgünlerine attığım için, size bahsetmiştim hani, ondan diyecem ama sınırda benim tarafa da püskürtmüşler biraz. Püskürttükleri yerler aynı onlarınki gibi canlı. Ne iş anlamadım. Sizin bu duruma yorumunuz nedir?
Fındık bitkisi azotu çok sever. Benim fikrimce tatmin edici sonuç alamamamdaki sebep, yaptığım karışımın azot yönünden fakir olması olabilir. Fosfor ve potasyum yönünden yeterliydi belki ama azot içeriği zayıf kaldı bence. Belki iletim demetlerinin onarımı ve micro elementlerin tamamlanmasına yaradı ama yetersiz azot yüzünden, ağaçları ve yaprakları canlı gösterecek etkiyi yapamadı, yeni ve kuvvetli sürgünler oluşturamadı. Dynaseven ve Orgamax Nitro bol miktarda azot içeriyor. Belki de eksiğimiz sadece azottur.Sınırda olan kısımdaki ağaçlar belki en başından beridir fazla zarar görmemiş ağaçlar olabilir.Yaptığınız karışımın muhakkak sonuç vermesi lazım.
Dynaseven veya nitronun içinde gibberelik asit olabilir.Bu yüzden bir miktar faydası olmuş olabilir.Deniz yosunu kullandığınız için gibberelik asit tavsiye etmemistim.Sonuç alamadığıniza üzüldüm açıkçası.100 litre suya 5 gram berelex 60 ml atonik+500 gram üre+250 gram çay şekeri bide bu karışımı deneyebilirsiniz isterseniz.
Yapraktan üre vermeniz daha doğru olur.Potasyum nitratın hem azot oranı düşük hemde azot formu nitrat şeklinde.Fındık bitkisi azotu çok sever. Benim fikrimce tatmin edici sonuç alamamamdaki sebep, yaptığım karışımın azot yönünden fakir olması olabilir. Fosfor ve potasyum yönünden yeterliydi belki ama azot içeriği zayıf kaldı bence. Belki iletim demetlerinin onarımı ve micro elementlerin tamamlanmasına yaradı ama yetersiz azot yüzünden, ağaçları ve yaprakları canlı gösterecek etkiyi yapamadı, yeni ve kuvvetli sürgünler oluşturamadı. Dynaseven ve Orgamax Nitro bol miktarda azot içeriyor. Belki de eksiğimiz sadece azottur.
Hasat zamanı yaklaştı, bir sefer daha potasyum nitrat verebilirim yapraktan. Potasyum nitrat verirsem ayrıca başka azot da katayım mı? Bu saatten sonra azot vermek mantıklı mı sizce?
Cevizlerime üre verdim yapraktan 2 sefer. Bir sefer de 15-20 cm alta üre gömdüm, amonyum sülfat ile karıştırarak. Toprak alkali diye amonyum sülfat karıştırdım. Ph 7.9. Ama bazı fidanlarda bir eksiklik var sanki gelişmiyorlar. Yapraktan üre verince diğer fidanlarda da beliriyor sanki. Fazla azot vermek bazı elementlerin alımını etkileyip eksikliklerine yol açar mı acaba? Fotoğraf yüklüyorum sizce nedir bu? Bana demir eksikliği gibi geldi. Bazı fındık ağaçlarında da rastladım.Yapraktan üre vermeniz daha doğru olur.Potasyum nitratın hem azot oranı düşük hemde azot formu nitrat şeklinde.
Kaç ceviz ağacı bu şekilde?Cevizlerime üre verdim yapraktan 2 sefer. Bir sefer de 15-20 cm alta üre gömdüm, amonyum sülfat ile karıştırarak. Toprak alkali diye amonyum sülfat karıştırdım. Ph 7.9. Ama bazı fidanlarda bir eksiklik var sanki gelişmiyorlar. Yapraktan üre verince diğer fidanlarda da beliriyor sanki. Fazla azot vermek bazı elementlerin alımını etkileyip eksikliklerine yol açar mı acaba? Fotoğraf yüklüyorum sizce nedir bu? Bana demir eksikliği gibi geldi. Bazı fındık ağaçlarında da rastladım.
Saymadım ama tahminim 15 tanesi böyle. Toplamda 70 fidan var. Bu fidanlara fındık için yaptığım kombiden de verdim yapraktan ama düzelme olmadı.Kaç ceviz ağacı bu şekilde?
Besin noksanlığı değil zaten.Öz tıkanması veya phtyium gibi kök hastalığı büyük ihtimalle.Tohumdan ekimle böyle olması normal.Birde kökün su içinde boğlumasıda bu görüntüyü ortaya çıkarırSaymadım ama tahminim 15 tanesi böyle. Toplamda 70 fidan var. Bu fidanlara fındık için yaptığım kombiden de verdim yapraktan ama düzelme olmadı.
Mastecop alırsanız bir miktar fayda ederSaymadım ama tahminim 15 tanesi böyle. Toplamda 70 fidan var. Bu fidanlara fındık için yaptığım kombiden de verdim yapraktan ama düzelme olmadı.
Öz tıkanması nedir, iletim demeti tıkanıklığı mı? Diplerindeki toprağı açıp bordo bulamacı atsam diplerine olur mu bu zamanda.Besin noksanlığı değil zaten.Öz tıkanması veya phtyium gibi kök hastalığı büyük ihtimalle.Tohumdan ekimle böyle olması normal.Birde kökün su içinde boğlumasıda bu görüntüyü ortaya çıkarır
Evet bitki öz suyunu taşınamadığı için besin noksanlıkları göstermesi normal.Kök çürüklüğü varsa su ve besin elementlerini alamamasıda olabilir.Vitaseve elinizde varsa kullanın iletim demetlerini açtığını söylüyor firma.Sağlıksız bitkilere azot vermeyi kesin.Dibine bordo bulamacı dökerseniz kök çürüklüğüne bir miktar fayda edebilirÖz tıkanması nedir, iletim demeti tıkanıklığı mı? Diplerindeki toprağı açıp bordo bulamacı atsam diplerine olur mu bu zamanda.