Önallar 400 lt. Holder & Kral. 20 Nisan 2013 (Mahmudiye Köyü)

Ynt: Önallar 400 lt. Holder & Kral. 20 Nisan 2013 (Mahmudiye Köyü)

Ertuğ Aslan link=topic=64878.msg735421#msg735421 date=1366656849' Alıntı:
kolay gelsin abi bizde bu sene bu önallardan aldık burda çok iyi bir firima aldı bunun bayliğini onlar satıyordu 600 lt lik tarılı verip 1000 lt lik aldık önalların ama taralı aratırdı kolar çok güzel kalın malzeme kullanmışlar ama ilk fıçıyı doldurduk fıçı delik çıktı sonra yenisini gönderdiler taktık bu seferde bar ayarı tutmadı olduğu yerde tutamıyorduk 1 ton su ile 20 dekar yer yaptı :D ilk seferinde sonra barın bir parçası arızalı çıktı onu gönderdiler değiştirdik şimdi çok güzel attıyor 50 55 dekar yer yapıyor
Ertug kaça aldınız pompayı ve memeler nasıl 4 kafalımı

umutmalkoc link=topic=64878.msg735423#msg735423 date=1366657036' Alıntı:
Ertug kaça aldınız pompayı ve memeler nasıl 4 kafalımı
abi şuan sorunları kalktı güzel yani 3 memeli bizde ona birde rüzgar memesi aldık onları taktık şimdi çok güzel oldular taralın üstüne 3500 verdik 5000 bin olması lazım takasız

Ertuğ Aslan link=topic=64878.msg735430#msg735430 date=1366657306' Alıntı:
abi şuan sorunları kalktı güzel yani 3 memeli bizde ona birde rüzgar memesi aldık onları taktık şimdi çok güzel oldular taralın üstüne 3500 verdik 5000 bin olması lazım takasız
hayırlısı olsun banada lazım boyle buyuk bir pompa.iş kacmıyor kucukle.bakalım suan pompa ile iş oldugundan kasıyor bayiler iş sezonu bitsin dusunecegiz bir tane artık

umutmalkoc link=topic=64878.msg735433#msg735433 date=1366657432' Alıntı:
hayırlısı olsun banada lazım boyle buyuk bir pompa.iş kacmıyor kucukle.bakalım suan pompa ile iş oldugundan kasıyor bayiler iş sezonu bitsin dusunecegiz bir tane artık

800 lük öntar 4000 lira, 800 lük parlayan 6500 lira.

umutmalkoc link=topic=64878.msg735433#msg735433 date=1366657432' Alıntı:
zirmakta iyidir abi ama fiyatları tam bilmiyorum parlayandan ucuz ama

GÜRKAN link=topic=64878.msg735436#msg735436 date=1366657840' Alıntı:
800 lük öntar 4000 lira, 800 lük parlayan 6500 lira.
öntarı banada 4000 dedi üçel ama parlayana 7000 cektiler bende vazgectim .sen beyaz olanamı 6500 dedin benimkisi turuncu olanlardan

umutmalkoc link=topic=64878.msg735440#msg735440 date=1366658218' Alıntı:
öntarı banada 4000 dedi üçel ama parlayana 7000 cektiler bende vazgectim .sen beyaz olanamı 6500 dedin benimkisi turuncu olanlardan

Beyaz ile turuncunun arasındaki fark ne ki?

Merhabalar,

Ben ÖNALLAR TARIM ALETLERİ yetkilisiyim. Bütün yorumlarınızı tek tek okudum. Bu tarz makinelerde kullanılan ilaçlama kolları arasında (%100 Türk Malı) alabileceğiniz en iyi performansın bu olduğunu garanti ederim. Bu performans iyi mi, tabii ki değil. Fakat bahsettiğim şey şu, eğer kolun ağırlığına bakabilirseniz, diğer bütün firmaların en iyisi dediğiniz ile arasında 15 kilodan fazla malzeme farkı var. Yani bu daha ağır ve daha dayanıklı. Sizin probleminiz çok sık karşılaştığım bir problem. Açıkçası bu konuda daha önce çok fazla adım atmadım fakat izin verirseniz size yardımcı olmak isterim. Geçtiğimiz haftalarda yurtdışından aldığım özel bir sipariş için hazırlamış olduğum 8m - 10m - 12m ilaçlama kolları var bunun yaklaşık 2 katı ağırlığında ve kullanım, şekil olarak çok daha farklı bir ürün. Bununla ilgili lütfen aşağıda ki telefon numarasından benimle irtibata geçin.

Saygılarımla
Ali ÖNAL
0530 040 73 40

Merhabalar Ali bey,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Bu forumda Türkiye ' nin değişik illerinden birçok aktif olarak tarımla uğraşan yada şehirde çalışıp gönlünün bir kenarında toprak sevgisi barındıran sayısız üye var.
Bizler özellikle firma temsilcilerinin aramızda olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bire bir muhatab bulabiliyoruz karşımızda. Bilirsiniz makinesiz tarım olmaz.
Nailyetek nickli üyemizin sizin ilaçlama makinenizin kollarından şikayeti olduğunu biliyoruz. Eğer bu konuda gerçekten adım atarsanız inanın bu size çok büyük bir artı olacaktır. Ki zaten köklü ve çok büyük bir firmasınız bunu belirtmeye gerek yok.

Hayırlı işler, iyi günler. Saygılarımla.

spraypro link=topic=64878.msg776823#msg776823 date=1379770003' Alıntı:
Merhabalar,

Ben ÖNALLAR TARIM ALETLERİ yetkilisiyim. Bütün yorumlarınızı tek tek okudum. Bu tarz makinelerde kullanılan ilaçlama kolları arasında (%100 Türk Malı) alabileceğiniz en iyi performansın bu olduğunu garanti ederim. Bu performans iyi mi, tabii ki değil. Fakat bahsettiğim şey şu, eğer kolun ağırlığına bakabilirseniz, diğer bütün firmaların en iyisi dediğiniz ile arasında 15 kilodan fazla malzeme farkı var. Yani bu daha ağır ve daha dayanıklı. Sizin probleminiz çok sık karşılaştığım bir problem. Açıkçası bu konuda daha önce çok fazla adım atmadım fakat izin verirseniz size yardımcı olmak isterim. Geçtiğimiz haftalarda yurtdışından aldığım özel bir sipariş için hazırlamış olduğum 8m - 10m - 12m ilaçlama kolları var bunun yaklaşık 2 katı ağırlığında ve kullanım, şekil olarak çok daha farklı bir ürün. Bununla ilgili lütfen aşağıda ki telefon numarasından benimle irtibata geçin.

Saygılarımla
Ali ÖNAL
0530 040 73 40
Öncelikle ilginiz için teşekkürler, ne mutlu sizin gibi ürettiğinin arkasında duran sanayicilere, en kısa zamanda sizi arıyacam. Memnuniyetimizi ve şikayetimizi dile getirmiştim.. Saygılar sunarım, şahsım ve trakkulüp adına.

nailyetek link=topic=64878.msg734584#msg734584 date=1366473015' Alıntı:
Arkadaşlar; bu sezonun ilaçlama işine dün başladım, hava pek uygun olmasada bugün de devam ettim. Arazide tek başıma olduğum için resim ve video çekme şansım olmadı. Bu gün bir ara İlhan yanıma uğradı ve kısa bir video ile bir kaç resim çekebildik.
Gün kötü başladı; ilk gittiğim yerde holderin kollar kaynak yerlerinden çatladı:) Eve gelip onları sağlamlamaya çalıştım, sonrası kapaktaki havalandırma düzeneği kayboldu:D Neyse eski holderin kapağını uydurmaya çalıştım.
Toplam 19 parça yer ve 90 da. anca ilaçlayabildim, su kaynağı biraz uzaktı. Holder i 6 defa doldurdum, sonun ilaç bitti, ilaçlama işi bitmedi. Hektaş ın Ester H ını kullandım, her dolumda 1600 gram ilaç ve yaklaşık 15 dekar ilaçlama yaptım. Dozu biraz düşük kullandım.Ne kadar hızlı gidip en az seviye de püskürtme yapsam da 15 dekarı geçemiyorum, yavaşlarsam 10 dekarda ilaç bitiyor.:)
50 da. kadar 6 parça buğday kaldı, holder ortak olduğu için diğer arkadaşa teslim ettim. Onun işi bitince tekrar ilaçlama işine başlarım.
Bu gün ders aldığım konular;
1-Bundan sonra asla ortak malzeme almam, diğer arkadaşın ısrarı ile 400 lük aldık,yoksa 600 veya 800 alacaktım. su doldurmaktan iş yapamadım.:)
2-Konya imalatı(Konya lı arkadaşlar alınmasın sakın) tarım makinası bi çare kalmadıkça almam. Holderin kolları dandiklik konusunda 1. oynar.:)
20 Nisan 2013 MF & Önallar ile Buğday İlaçlaması.
Bizimde ilaç atma zamanı geliyor yavaş yavaş.15 dekara bir depo atmışşsın.bunu kaç devirde ve kaçıncı viteste yaptın.bizm buraların arazileri çok bozuk anca birinci viteste gidilmesi lazım.1. viteste 1.600 devir aralarında 15 dekara 400 litre ilaç atmak istiyorum.bunun püf noktası nedir.

Nail Hocam,yeni diye okumaya başlamışken baktım 2013 konusuymuş.Gözümden kaçmış diye konunun hepsini okudum.Elinize sağlık.
Bende 600 litre Önallar var.Sorunu yok.Dönüşlerde sınırlara takılırsa yay koymuşlar esniyor,kırılmıyor.Ama 400 litre gerçekten az kapasite.
Önalların temsilcisinin aramızda olması da çok güzel.Aktif üye,en son birkaç gün önce uğramış.
Aradan iki sene geçmiş.Konu hortlamışken:
-Ortaklık devam ediyor mu?
-Önallar yeni kalın kol gönderdi mi?
-Yeni pulverizatör aldınız mı?

Göktürk- link=topic=64878.msg975145#msg975145 date=1424794055' Alıntı:
Nail Hocam,yeni diye okumaya başlamışken baktım 2013 konusuymuş.Gözümden kaçmış diye konunun hepsini okudum.Elinize sağlık.
Bende 600 litre Önallar var.Sorunu yok.Dönüşlerde sınırlara takılırsa yay koymuşlar esniyor,kırılmıyor.Ama 400 litre gerçekten az kapasite.
Önalların temsilcisinin aramızda olması da çok güzel.Aktif üye,en son birkaç gün önce uğramış.
Aradan iki sene geçmiş.Konu hortlamışken:
-Ortaklık devam ediyor mu?
-Önallar yeni kalın kol gönderdi mi?
-Yeni pulverizatör aldınız mı?
Ortaklık devam ediyor Hocam, yeni kol falan gönderen olmadı :) Konya Fuarına gidersem, yetkili arkadaşla orda yüz yüze bu konuyu değerdircez. Yeni holder almadım, eski Oruç Karacabey yapısı, fiber tanklı holdere Önallar pompa ve filtre sistemi uydurup şahsi olarak kullanmak istiyorum, onun kolları gerçekten 10 numara.

Whitegod link=topic=64878.msg975121#msg975121 date=1424792198' Alıntı:
Bizimde ilaç atma zamanı geliyor yavaş yavaş.15 dekara bir depo atmışşsın.bunu kaç devirde ve kaçıncı viteste yaptın.bizm buraların arazileri çok bozuk anca birinci viteste gidilmesi lazım.1. viteste 1.600 devir aralarında 15 dekara 400 litre ilaç atmak istiyorum.bunun püf noktası nedir.

Bizde sanirim onallar marka 600 lt holder var, bir sekilde bu aleti kullanirken bizim 165e hayran kalmistim. Bu aletler sanirim 165e gore yapiliyor :) Bizdeki alet uzerinden anlatayim ben, sizin kullandiginiz farkli ise bilemeyecegim.Genel olarak bunlar dekara 20lt atacak sekilde yapiliyor, alet uzerinde 4 kademeli bir mandalli vana var, 165 ile 1. viteste ortalama bir devirde gidip vanayi birinci kademeye alirsaniz dekara 20lt atiyor. Vanayi ikinci kademeye alip vitesi birde birakirsaniz dekara 40lt atiyor. Vanayi ikiye getirip vitesi de ikiye alirsaniz yine dekara 20 lt atiyor. Bu durumda bos bir yerde ornegin 5 dekar birinci vites birinci kademe 100 lt su ile denerseniz saglamasini da yapabilirsiniz. Eger dekara 20 lt attigi ayari bir sekilde tutturmayi basarirsaniz, 400lt lik holderin 300lt kismini kullanabilirsiniz. Holderin 20lt/dekar ayari belli ama siz 26lt/dekar atmak istiyorsaniz, isiniz biraz zor, bu aletler genelde pek hassas olmuyor. Son nokta sanirim devir fazla oneli degil, zira kuyruk milinin deviri de hiza gore artip azaldigi icin olusturdugu basinc dustugunden midir nedir ortalama bir devir ile atiyoruz biz. (165 in devir saati de bozuktu o zaman)

kolay gelsin.

nailyetek link=topic=64878.msg975178#msg975178 date=1424797448' Alıntı:
Ortaklık devam ediyor Hocam, yeni kol falan gönderen olmadı :) Konya Fuarına gidersem, yetkili arkadaşla orda yüz yüze bu konuyu değerdircez. Yeni holder almadım, eski Oruç Karacabey yapısı, fiber tanklı holdere Önallar pompa ve filtre sistemi uydurup şahsi olarak kullanmak istiyorum, onun kolları gerçekten 10 numara.

önallara ambargoya devam o zaman

nailyetek link=topic=64878.msg975178#msg975178 date=1424797448' Alıntı:

Nail Bey tekrar merhabalar, size şahsi telefon numaramı vermiştim konu ile ilgili benimle irtibata geçin diye, henüz aramadınız. İnanın ben sizden daha çok rahatsız oldum durumdan, o yüzden normalde yapmayacağım birşeyi yaparak şahsi telefon numaramı genel bir foruma yazdım. :) Bizim için önemli olan sadece mal satmak değil, sattığımız malın sonuna kadar arkasında durabilmektir. Son 3 senede firmamız çok büyüdü ve gelişti her anlamda. Türkiye ' nin en büyük kapasiteli üretim tesisine, en son teknoloji ve başka firmalarda bulunmayan tezgahlara, çok geniş ve titiz çalışan büyük bir arge ekibine sahibiz. Yaptığımız ürünlere Türkiye ' de hiçbir firmanın uygulamadığı sarsıntı simülasyonu ve buna benzer testler yapıyoruz. Ne gibi çalışmalar yaptığımızı görmek için Konya fuarına gelirseniz mutlaka standımıza uğrayın yada isterseniz yeni fabrikamız fuar alanına çok yakın, size üretim tesisimizi göstermek ve kendimizi daha iyi tanıtmak isteriz. Makinenizdeki mevcut problemler ve sunabileceğimiz çözümler konusunda da yüzyüze detaylıca konuşmuş oluruz.

Saygılar sunarım.
Ali ÖNAL

spraypro link=topic=64878.msg977421#msg977421 date=1425306763' Alıntı:
Nail Bey tekrar merhabalar, size şahsi telefon numaramı vermiştim konu ile ilgili benimle irtibata geçin diye, henüz aramadınız. İnanın ben sizden daha çok rahatsız oldum durumdan, o yüzden normalde yapmayacağım birşeyi yaparak şahsi telefon numaramı genel bir foruma yazdım. :) Bizim için önemli olan sadece mal satmak değil, sattığımız malın sonuna kadar arkasında durabilmektir. Son 3 senede firmamız çok büyüdü ve gelişti her anlamda. Türkiye ' nin en büyük kapasiteli üretim tesisine, en son teknoloji ve başka firmalarda bulunmayan tezgahlara, çok geniş ve titiz çalışan büyük bir arge ekibine sahibiz. Yaptığımız ürünlere Türkiye ' de hiçbir firmanın uygulamadığı sarsıntı simülasyonu ve buna benzer testler yapıyoruz. Ne gibi çalışmalar yaptığımızı görmek için Konya fuarına gelirseniz mutlaka standımıza uğrayın yada isterseniz yeni fabrikamız fuar alanına çok yakın, size üretim tesisimizi göstermek ve kendimizi daha iyi tanıtmak isteriz. Makinenizdeki mevcut problemler ve sunabileceğimiz çözümler konusunda da yüzyüze detaylıca konuşmuş oluruz.

Saygılar sunarım.
Ali ÖNAL
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Sizi telefonla aramadım, bu bakımdan kendimi suçlu hissediyorum.
Bahsettiğim sıkıntı makinanın kolları ile alakalı, diğer kısmından memnun olduğumu zaten konu başında belirtmiştim.
Kollardaki çatlayan kısımların resimlerini ve bunlara kaynakla çözüm üretmeye çalıştığım kısımların resimlerini fuarda size gösteririm.
Nasip olursa fuara katılıcam, standınızı ziyaret ettiğimde bu konuyu daha detaylı konuşuruz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılar,
Nail YETEK